Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Интервју: Виктор Јеленић

У јануару 2010. године Ватерполо клуб Црвена звезда се консолидовао, почео да ради на један врло професионалан начин, а након три и по године клуб се попео на кров Европе. Велике заслуге припадају некадашњем ватерполисити и легенди Црвене звезде Виктору Јеленићу, актуелном председнику клуба, који је заједно са Игором Милојевићем ревитализовао клуб.

Разговарали смо са Виктором о тренутној ситуацији у клубу, у српском ватерполу и будућим корацима.

Највећи успех у историји клуба био је освајање Лиге шампиона 2013. године, али би највећи лични успех за Виктора Јеленића био када би за први тим заиграо неки дечак који је те 2010. године почео да тренира у Црвеној звезди.

У сезони после освајања Лиге шампиона 2013. године, Црвена звезда је освојила Првенство и Куп Србије, као и Супер куп Европе. И те сезоне смо требали да играмо Лигу шампиона, али због нових правила, која су уведена, морали смо да играмо квалификације где смо испали на петерце од Про Река. Најважнија ствар је, као што сам увек говорио, да Црвена звезда треба да постане стабилан клуб. Да нађе своје место где ће да тренира и да ће наш највећи успех бити када то будемо остварили и када први клинац који је почео да игра ватерполо у Црвеној звезди заигра за први тим. То ће нам бити највећи успех и то ће значити да смо на правом путу – рекао је Виктор Јеленић за сајт СД Црвена звезда.

1Sampioni-Evrope-2013

Претходних година у Црвеној звезди су стасали Страхиња и Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић…

Браћа Рашовић и Сава Ранђеловић су дошли када су имали по 16, 17 година. Они нису потекли из школе Црвене звезде, али су се као играчи формирали код нас. Управо је то оно што бих волео да се деси и надам се да ће се десити ускоро да они који су почели са 8,9 година у Црвеној звезди зиаграју за први тим, мада, од јануара 2010. године, од када смо се консолидовали, прошло је само шест и по година – каже председник Ватерполо клуба Црвена звезда.

У каквом ће саставу Црвена звезда наступати наредне сезоне још увек није познато, а припреме почиљу почетком септембра.

Још увек правимо тим за наредну сезону. Играћемо други круг квалификација за Лигу шампиона почетком октобра и још увек нисмо завршили са селектирањем екипе. Припреме почињу почетком септембра и наставићемо да тренирамо на базену Републичког завода за спорт, где смо тренирали и прошле сезоне – истакао је Јеленић.

У наредној сезони Црвена звезда ће се такмичити у Првенству и Купу Србије, квалификацијама за Лигу шампиона, али је још увек неизвестан наступ у Регионалној лиги.

Још увек ништа не знамо, јер ће доста зависити и од Ватерполо савеза Србије. По мојим сазнањима, ВК Раднички неће играти Регионалну лигу и они ће играти у српској лиги. Да ли ће наш Ватерполо савез прихватити да Партизан и Војводина буду једини клубови из Србије у првој Регионалној лиги, која би онда била проширена „хрватска лига“. Е сада, пошто су нас избацили из лиге на правди Бога, видећемо шта ће бити после Олимпијаде, када се буде разговарало о томе. Постоји и Друга Регионална лига, али би била велика срамота да Црвена звезда игра ту лигу. Поготово, уколико Раднички не буде играо прву Регионалну лигу – поручује Виктор Јеленић.

1BTS6887-279x420Црвена звезда бије битку са базенима који нису имали разумевања за тешку финансијску ситуацију, па је протекле сезоне дошло до блокаде рачуна због којег је опстанак Црвене звезде дошао у питање.

Наш највећи проблем прошле сезоне је што су нас у јуну 2015. базени блокирали. Спортски центри Милан Гале Мушкатировић и 11. април су нас блокирали због дуговања и то је највећи проблем који Црвена звезда тренутно има. Ми смо фактички једини клуб који у Србији нешто значи, а који нема свој базен. Партизан има Бањицу, Војводина има Клису, Раднички има бесплатне термине, појавио се сада и Шабац који има свој базен, само Црвена звезда нема свој базен и приморани смо да се селимо са једног на други базен. Боримо се са великим закупима термина, а нарочито са ранијим дуговима. Када смо тренирали на базену СЦ Милан Гале Мушкатировић у сезони 2011/12 термини су били по 16.900 динара, у то време то је било око 170 евра. Успели смо некако да се изборимо са тим дуговима. Исплатили смо СЦ Милан Гале Мушкатировић и остали су нам још неки дугови према СЦ 11. април. То су биле велике цене термина, а ми смо тренирали са минималним потребама – каже легенда српског ватерпола и додаје:

Црвена звезда и ове године има исти проблем. Прошле сезоне смо играли утакмице на базену СЦ Бањица из разлога што нам је најјефтиније било да играмо на том базену. Утакмице које имају велики значај, за које је интересовање велико, играмо на базену СЦ Ташмајдан, али је за нас прескупо да би играли тамо све мечеве. Још увек не знам где ћемо бити домаћини нашим ривалима. За Црвену звезду би можда било и најјефтиније да игра ван Београда. Из тог разлога и размишљамо да квалификације за Лигу шампиона одиграмо ван главног града Србије – истиче Јеленић.

1BTS6164-1024x683

Репрезентација Србије није најбоље започела такмичење на Олимпијским играма у Рију де Жанеиру, али некадашњи репрезентативац верује да ће пулени Дејана Савића освојити медаљу.

Уверен сам да ћемо освојити медаљу. Да ли ће то бити злато, сребро или бронза не знам, али тренутни резултати не значе ништа. Најбитнији меч ће бити четвртфинале, па после тога иде борба за медаљу, полуфинале и финале. За репрезентацију Србије Олимпијске игре почињу у петак 12. августа, када играмо против Аустралије – закључио је Виктор Јеленић у разговору за сајт Спортског друштва Црвена звезда.

Повезане вести

Leave a Comment