Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Катаи и Уго за нову „тројку“ Звезде

Катаи и Уго

Црвена звезда је савладала Раднички из Ниша са 3:0 на стадиону „Чаир“, а стрелци су били капитен Александар Катаи, два пута, и Уго Вијеира. Наш тим је тако дошао и до четврте везане победе у првенству и након пет кола има 13 бодова и налази се на првом месту.

5. коло Супер лиге

РАДНИЧКИ НИШ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (0:2)

Стадион: Чаир
Гледалаца: 10 000
Судије: Глођовић, Шутуловић, Живин
Стрелци: Вијеира у 16. и Катаи у 19. и 54. минуту
Жути картони: Булатовић, Фибел, Ристић
Црвени картони: Булатовић, Фибел

РАДНИЧКИ: Конавалов, Ал. Јовановић, Петровић, Булатовић, Станковић, Арсић, Попара, Апостоловић (од 45. Живковић), Павков (од 53. Живковић), Стојановић, Мркић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Ристић, Рендулић, Фибел, Полетановић, Ле Талек (од 45. Плавшић), Канга, Катаи, Руиз (од 59. Руиз), Вијеира (од 77. Сикимић)

Звезда је у року од три минута постигла два поготка. Прво је Уго реализовао сјајну асистенцију Ристића, а потом Катаи мајсторски савладао голмана Нишлија и повисио на 2:0. Раднички је покушао да се врати у игру, али је Булатовић након неколико оштрих стартова добио други жути картон у 44. минуту и то је практично био детаљ који је запечатио судбину домаће екипе.

Нишлије су боље отвориле утакмицу, припретиле неколико пута, једном након велике грешке Рендулића, али без праве опасности по Кахримана. Након тога, фантастично је Ристић проиграо Уга, који практично грудима шаље лопту у мрежу. Свега три минута касније, Катаи је примио лопту на ивици казненог простора, а потом је наместио на леву ногу и фантастично шутирао. Лопта се одбила од стативе завршила у мрежи. Пре тога је је Португалац могао још једном да се упише у стрелце, али је превише лагано ушао у дуел са голманом домаћих и покушао да га лобује.

Отворили су се домаћи потпуно након тог поготка и имали неколико занимљивих покушаја, али нису успели да смање. Ипак, у 45. минут десио се детаљ који је можда и одредио даљи ток меча. Радош Булатовић добио је други жути картон, након неколико грубих стартова, спречивши Руиза у контри, па је Раднички остао са десет играча на терену.

У наставку је Звезда доминирала од самог старта, користећи бројчану предност на терену, а веома брзо стигла је и до трећег поготка. Још једном је мајсторски Катаи створио себи позицију за ударац и савладао Коновалова, поново левом ногом. Мењао је потом Божовић, улазили су Плавшић, Срнић и Сикимић, управо су прва двојица и покушавала да погоде мрежу домаћих у неколико наврата, али нису успевали.

Раднички је покушавао у првих 20-ак минута другог дела и имао неколико полуприлика, али им је временом нестајало снаге и чекали су само да судија одсвира крај утакмице.

Фибел је у финишу добио два „брза“ жута картона и искључен је, али то није много утицало на коначан исход утакмице.

ТОК УТАКМИЦЕ

2/2

КРАЈ МЕЧА!

90+2′ Катаи убацује лопту пред гол, она иде паралелно са гол-линијом, али Срнић не успева да је спроведе у мрежу.

89′ Срнић још једном покушава, али погађа спољни део мреже, изнад пречке.

87′ Фибел добија други жути картон у неколико минута и зарађује искључење.

85′ Још једном одлично пробија Ристић, а Катаи шутира преко гола.

82′ Срнић је још једном пробао, иако је имао и бољих решења, па гола није било.

74′ Срнић покушава из даљине, али лопта одлази поред гола.

72′ Плавшић још једном шутира са 18 метара, али лопта одлази поред гола.

71′ Још једном Канга фантастично проиграва Плавшића, који се одлично убацио из другог плана, али не успева да лобује голмана домаћих.

65′ Сјајан пас Канге за Вијеиру, који је заустављен у последњем тренутку у доброј ситуацији.

63′ Станковић слабо шутира, хвата Кахриман.

61′ Срнић је шутирао са 20 метара, брани Коновалов.

55′ ГОООООООООООООООООООЛ! Опет Катаи и опет мајсторија! „Боцнуо“ је једног играча Радничког капитен Звезде, а затим поново левом ногом послао лопту у мрежу.

51′ Поништен је гол Радничком због офсајда, сасвим оправдано.

50′ Катаи шутира, лопту „качи“ Вијеира, али она одлази поред гола.

49′ Руиз је имао велику прилику, али је Коновалов одбранио.

46’Плавшић је заменио Ле Талека, одмах и шутирао, али је изблокиран.

 

45′ Булатовић добија други жути картон! Раднички остаје са играчем мање.

40′ Још једном Арсић шутира из даљине, поново безопасно.

29′ Арсић шутира, али право у Кахримана. На другој страни Руиз шутира врло снажно, Коновалов брани.

27′ Oдлична акција Канге, Катаија и Вијеире, али Габонац шутира високо преко пречке.

24′ Попара шутира са 20-ак метара, лопта одлази поред Кахриманове стативе.

19′ ГООООООООООООООООООООООЛ! Мајсторија Звездиног мајстора, Александра Катаија, који погађа мрежу домаћих, са 20-ак метара, левом ногом. Лопта се одбила у гол од стативе, голман је био немоћан!

17′ Нови зицер за Уга, који је овог пута ноншалантно покушао да лобује Коновалова, али ништа од поготка.

16′ ГОООООООООООООООООООЛ! Води Звезда са 1:0, а стрелац је Вијеира. Фантастично је Михаило Ристић одиграо соло-акцију и пронашао Португалца, који грудима спроводи лопту у мрежу.

10′ Павков покушава главом, али поред гола.

9′ Велика грешка Рендулића, Стојановић му је узео лопту, а потом покушао да лобује Кахримана, међутим лопта завршава преко гола.

5′ Одличан продор Ристића по левој страни, али је Катаи изблокиран.

Најава

Црвена звезда гостује у Нишу, где ће одиграти меч 5. кола домаћег шампионата, против домаћег Радничког, а овај меч биће и генералка за први дуел који црвено-бели играју у плеј-офу за Лигу Европе, а у којем ће им домаћин бити Сасуоло.

Звезда је последњих година против Радничког играла мечеве који су бивали упамћени, а прави пример за то су претходна два на стадиону Рајко Митић. Један је обележио чувени пенал који је Александар Катаи промашио, а публика се окренула против Управе клуба, а други шампионска титула, коју су овог лета наши фудбалери прославили, управо против Нишлија.

 

Повезане вести

26 comments

Sasa iz Nemacke авг 15, 2016 at 00:08

Ja mislim da Grof zna sta radi. Oni koji dobro rade na trening i igraju. Mi sto mislimo da je Plavsic Ristic i tako dalje bolji nemamo pojma Grof nemoze da pusti nekog mlajeg igraca da igra ako nema kvaliteta. Da je Plavsic tolko dobar vec bi imali ponudu od Ajax BVB I tako dalje. Kvalitet se uvek probije kao Gruja.

Reply
Hadži Dragan авг 15, 2016 at 16:49

Saša u pravu si.Juče je Plavšić ušao u drugom poluvremenu i zabavljao se sa Kangom u dodavanju ˝ja tebi ti meni˝,umesto da iskoristi šansu i pokaže šta zna.A zna,ali je neozbiljan.E pa zato i greje klupu.

Reply
MikiBeograd авг 14, 2016 at 23:35

Da li mi neko može objasniti zašto Babunski nikako ne igra? Odličan igrač..

Reply
Hadži Dragan авг 14, 2016 at 22:19

Dobro je,igra se sve bolje i sigurnije.Jedino Rendula i dalje greši.Pod hitno dovesti halfa.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 14, 2016 at 22:17

sta reci za ovu utakmicu..osim vijeire i kataia ostalo je boranija..rile kao i uvek u ofanzivi odlican u odbrani slab..fibel isti edson promasaj,cepanica,ruiz promasaj,srnic promasaj a ovo sa sikimicem izivljavanje..pa zar tako se pravi tim za buducnost forisranjem penzionera umesto mladih talenata..jos falilo da ubaci ono debelo prase od moucea i samo da padnemo u nesvest..e moj grofe

Reply
Danijel1984 авг 15, 2016 at 05:16

Zbog tebe i tebi slicnih meni licno muka da ulazim vise na MCZ!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 15, 2016 at 10:04

nasmrkani i ne treba da ulazis..zbog tebe i casice sa severa ja i hiljade pravih navijaca ne dolazimo na stadion jer nas je sramota od vas huligana..za razliku od vas dunjicevaca mi volimo zvezdu i zivimo za nju a vi je iskoriscavate i upropascavate..pozz

Reply
Hadži Dragan авг 15, 2016 at 16:53

Nemoj tako i mi smo bili deca i išli na sever.Sad lepo sedim na istoku i gledam svoju Zvezdu,što bi mi smetali klinci.Dosta toga si u pravu,možda 80-90% se slažem sa tobom,samo ne napadaj Grofa,jer on je car.Seti se brate koje smo cepanice imali za trenere zadnjih godina.

Reply
Danijel1984 авг 15, 2016 at 16:58

Hahahahaha… prvo ja ne zivim u Srbiji. Zivim daleko odavde i nazalost ne mogu da gledam cesto Zvezdu, al kad god ispadne prilika ja odem na stadion, kao juce u Nisu. Ne idem na sever i nemam bas nista sa huliganima. Ali mene ne moze nista da spreci da gledam Zvezdu i svako ko navodi razloge kao ti taj ne voli Zvezdu vec trazi razloge da ne ide, ali ovde da pljuje svako moze. Ako ja mogu da gledam Zvezdu iz Svajcarske, mozes i ti odavde. Toliko od mene… pozdrav

Reply
Drug clan авг 14, 2016 at 21:46

E da.evo ja dajem 50e za fond za ostanak kataija i huga.neka svaki navijac da koliko moze na 5-10 e puta bar 30000 navijaca i eto para.cekali smo predugo da nam dozvole da kvalitetom osvajamo trofeje.hocu da to traje.za novi ugovor.dacu uz clanarinu.a dacu i sledece samo da neko krene iz kluba da graadi tim.a katai i hugo su podloga za veliku zvezdu

Reply
Drug clan авг 14, 2016 at 21:41

I opet bez i jednog omladinca na klupi da udje u nastavku.sta rade sa ovim sikimicem nije mi jasno.

Reply
Drug clan авг 14, 2016 at 21:40

Katai i vijeira nikako iz zvezde.nikako

Reply
Bata авг 14, 2016 at 21:35

Letalak na stopera umesto Rendulica , Katiija nikako ispod 5 milki isto i za Vijeru ,imamo sanse protiv Italijana – samo hrabro .

Reply
DJOLE BARI 91 авг 14, 2016 at 21:21

ČESTITKE NA POBEDI.ALI JEDNA STVAR ME STRAŠNO NERVIRA.I NA PROŠLOM I NA OVOM MEČU IMALI SMO IGRAČA VIŠE I ODIGRALI SRAMNO DRUGO POLUVREME. ZAŠTO AKO MOŽEMO DA DAMO 4-5 GOLOVA NEKOME TO NE ČINIMO ?

Reply
oknarb авг 14, 2016 at 21:03

немојмо да дозволимо продају хуга и катаиа.сада када би људи из управе њих продали ,била би то глупост неслућених размијера и можда би нас коштала и титуле.њих двојица уз доналда су једини играчи који праве разлику.,али плашим се да је то већ готова ствар.ми мијесто да јачамо екипу ми слабимо.отишао ибањез ,нема замијене

Reply
koprivnakoprivna авг 14, 2016 at 21:15

Drugar,Ibanjeza je prodao punac još u maju,niko nije oštećen,svima dobro…jedan od najvećih krivaca za ispadanje od ludosume….

Reply
Dzaba d hat авг 14, 2016 at 18:48

Ljudi, plavisic jeste dobar I sve, Ali daj bre pa nije mesi. Malo jaca ekipa on ga nema nigde. Slab je nazad, ne može da igra utakmice kao protiv bugara I talijana jer se tu cela ekipa brani, a on je nizak I jeste brz Ali slaba vajda kad mu neko stane na loptu ili ga otrese. Bori se on i sve Ali spustite loptu, igra ceo Tim a ne jedan igrac, treba biti ekipa a ne skup pojedinaca.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 14, 2016 at 17:41

hvala bogu pa nam se vraca kapitencina Lune…glat ce da izgubimo..umesto da igra le talek i da vidimo kako ce danas da igra stopera grof forsira bogalja..e moj grofe otiso si u ofsajd

Reply
zvezda авг 14, 2016 at 18:09

covece ti samo kudis i pljujes…dosadan si

Reply
koprivnakoprivna авг 14, 2016 at 23:16

Brate na koga misliš ima ih vise sto kude i lude sto je patlidžan gotov narednih 5-10 godinica?!

Reply
zvezda авг 15, 2016 at 00:17

na krvavog mislim.

Reply
kastiljo авг 14, 2016 at 18:31

Nismo ponovili 2 puta istu postavu na 2 vezane utakmice… Tako se ekipa ne uigrava.. Gde je Plavsa,gde je LeTalek na stoperu…?!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 14, 2016 at 19:02

tako je brate kastiljo..sad le talek opet nije stoper..ja mislim da je grof u teskom ofsajdu..a to nas sve kosta..poceo da forsira moucea posle jednog treninga u valeti a covek je kao prvo debeo ne moze ni da hoda a kao drugo je totalno izgubljen

Reply
Grga авг 14, 2016 at 21:11

Stvarno mi nije jasno zašto ponovo Le Talek nije igrao štopera. Ja razumem da nam za dva takmičenja trebaju maltene dve postave, ali Liga Evrope još nije počela. Jedna ekipa može komotno da izgura trenutni tempo, kvalifikacije i prvenstvo, a kad uđemo u LE, e onda brate kombinuj. Ovako… teško. Plavša čas igra, čas ne igra. Babunski taman krene da igra, pa ga nema nigde. Taman konačno stave Le Taleka na štopera, on ekstra odigra, on vrati Rendulića. Stvarno mi nije jasno.

Reply
Jovan авг 14, 2016 at 22:12

Le talek nije igrao stopera jer Donald uopste nije bio u kombinaciji za ovaj mec i morao je neko da pokrije tu poziciju zadnjeg veznog pored Poletanovica. Lukovic je dobijao sansu na kasicicu do sada i nije realno da odigra ceo mec iz tog razloga je Le Talek vracen na zadnjeg veznog jer nije bilo druge opcije tu

Grga авг 14, 2016 at 22:26

Ok. Ima smisla.

Leave a Comment