Moja Crvena Zvezda
БлоговиВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеТекстови корисникаФудбал

Емануеле Ђулианели: Сасуолов сан, без граница

Емануеле Ђулианели: Сасуолов сан, без граница

Сарадник и пријатељ МЦЗ из Италије, новинар Емануеле Ђулианели пренео нам је утиске из Италије и своје мишљење о мечу Сасуоло – Црвена звезда. Ово је други део приче о мечу који нас очекује.

Емануеле Ђулианели пише за и сарађује са La Gazzetta dello Sport, Il Messaggero, Fifa Weekly, FourFourTwo, аутор је неколико књига, од којих је последња о једном од вољенијих играча Парме, Марку Осију. За МЦЗ је изнео своје утиске у блогу о предстојећем мечу.

Блог на енглеском језику (word document). Sassuolo

@EmaGiulianelli

Ево нас: најбитнији меч у историји Сасуола је стигао. Десет година пре, клуб у зелено-црним дресовима је био у 4. лиги Италије, тада познатијој као Серија Ц2, славећи промоцију у Серију Ц1.

Имена која су направила прве кораке ове невероватне историје, приче која је клуб довела из пешчане регије до највећих арена Италије и Европе, тадашњи тренер Ђанмарко Ремондина, голман Микаел Агаци, нападач репрезентације Сан Марина, Енди Селва.

Од тог тренутка почиње пењање до врха италијанског фудбала, сада до Европе. Клуб никада није испао од 1990.године, изборио је промоцију у Серију Б 2008.године, под вођством Масимилијана Алегрија, а 2013.године у Серију А.

Прошле сезоне су освојили 6.место у Серији А, „прескочили“ Милан, и сада имају прилику да играју за Европа лигу.

Само два играча су била верна клубу током свих ових година и успеха – Алберто Помини, сада други голман, који је у клубу од 2004.године и капитен Франческо Мањанели, у клубу од 2005.године. Остали играчи и тренери су се мењали, али дух и филозофија су остајали исти. Дух клуба који не жели да изгуби своје корене, своју традицију, своју „провинцијску димензију“, прилог, допринос својој земљи, али и са друге стране, амбиције и перспектива.

Звучало је као шала када је председник Сасуола Сквинци, председник италијанског савеза индустијалаца, рекао „скудето„, али пре неколико година иста шала је била и када се помислило да би тим као што је Сасуоло могао да игра у Европи.

Данас, последња препрека између Сасуола и групне фазе Европа лиге је клуб од којег застаје дах када га споменете – Црвена звезда. Клуб који има „Златну генерацију“, шампион света, шампион Европе из Барија. Сасуоло ће играти против славног клуба без страха, али са најлепшом хаљином, оном за важне састанке и изласке.

Мистер Ди Франческо је протеклих дана причао са играчима који би требало да појачају Сасуоло, ослабљен одласцима таквих играча као што је Никола Сансоне, који је прешао у Виљареал. Потпис Алесандра Матрија се очекује у наредних дана, док је прича са Мариом Балотелијем обустављена. Момак као Марио Балотели би донео више штете него користи у идилично окружење Сасуола.

Највише и највеће наде се полажу у Доменика Берардија. Wonderkid италијанског и европског фудбала има највећу одговорност, напад на својим раменима, али изгледа да је довољно сазрео да постане лидер. Ово је шанса да то и докаже.

Ако Сасуоло има икакву предност у два сусрета против велике Црвене звезде, то је зато што нема ништа да изгуби. Они сањају свој сан доласком у ову рунду.

Сигуран сам да они нису задовољни тиме и да желе невероватну причу да учине још невероватнијом. Ако би Сасуолова историја имала наслов, онда би он био „Сасуолов сан, без граница“.

Emanuele Giulianelli
Емануеле Ђулианели

14030967_10210377939069626_1130359868_n

Повезане вести

Leave a Comment