Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Раосављевић: „Виеира продужава уговор, не планирамо да доводимо више играче!“

Спортски сиректор Црвене звезде Блажо Раосављевић је у разговору за „Новости“ појаснио ситуацију у прелазном року а дотакао се и Сасуола.

„Имамо квалитетне информације о Сасуолу. И шансе су 50/50. Они нису пресрећни што играју с нама јер знају и величину нашег клуба а још боље да их у реваншу чека паклена атмосфера, 50.000 људи“ рекао је Раосављевић за „Новости“ и поменуо приситсак да се уђе у ЛЕ.

„Медији су га направили. Екипа се формира бар две године па тек онда су уласци у групе евро-купова намећу као обавеза. То не значи да нећемо учинити све да прођемо Сасуоло јер улазак у Лигу Европе решава многе ствари, доноси новац, добар је за имиџ клуба, цену играча… „

Александар Катаи и Хуго Виеира за сада остају у клубу.

„У принципу не бисмо их продавали, а све ће опет зависити и од финансијске ситуације, да ли ћемо ући у Европу… Катаи је специфичан играч, сјајан дриблер, тешко је наћи неког сличног њему. Већ смо одбијали неколико понуда за њега које су биле оквирно мање од три милиона евра, али ако дође она права онда је могуће да оде. Вијеира је променио мишљење о одласку, ближи је останку, али ћемо и о њему расправљети после реванша са Сасуолом. Требало би да продужи уговор.“

Митровић, Јовановић и Вујаклија неће појачати Звезду.

„Не планирамо да доводимо више играче, сем можда шпица ако оде Уго. Имамо довољно играча, попуњени смо на свим позицијама. Чак неке добре фудбалере попут Јововића, Орландића, Аврамовског, Адама Мичела и Гаврића морамо да пошаљемо на позајмице или продамо. Имамо јасне планове и циљеве, одбрана титуле је приоритет, али много тога ће нам зависити и од исхода меча са Сасуолом.“

Повезане вести

11 comments

Nenad авг 16, 2016 at 15:08

Zaista postoje neke nejasnoće u politici kluba vezano za dolaske i odlaske igrača. Ali, bez obzira šta uradili protiv Sasuola, cilj je sačuvati postojeći igrački kadar i ako može ga i pojačati.Ali minimum ga sačuvati. Generalno prelazni rok nije odradjen kako treba.Jedna od dve najbitnije pozicije, pozicija štopera još uvek nije rešena,a ni opcija br. 2 napadača takodje nije rešena.Ako ode Hugo možda će morati da se dovedu i dva napadača,Hugova zamena i opcija 2 .I ono što je jako bitno je da će teško zamene za Kataija i Huga biti tog nivoa.Ruiz i Mouche tek treba da se dokažu, ali sumnjam da će neko biti Katijevog kalibra.Mi moramo osvojiti ponovo titulu jer se pokazalo da se u Evropu isključivo ulazi preko kvalifikacija za LŠ,a ne LE.I već sada početi sa pripremama tima za naredne evro kvalifikacije,igrački kadar i uigravanje, da ne bude kasno kao za Ludogorets.

Reply
Rasha авг 16, 2016 at 13:30

Zasto nismo doveli Djurdjevica ? Bio bi odlican igrac i eentualno spremna zamena za Vijeiru … Zvezdi treba jos jedan spic, ili mozda i dvojica, ukoliko ode Vijeira …

Reply
LA[K]I авг 16, 2016 at 12:53

Imamo ogroman problem na poziciji stopera on Micela salje na pozajmicu, a da ga predhodno nije ni video u zvanicnoj utakmici na terenu… Nije mi bas jasna politika kluba po tom pitanju.

Reply
Saša авг 16, 2016 at 12:15

Šta god pričao, tupio ili ne, bilo bi poptuno besmisleno da ih prodaju, ako uđemo u LE. Ako ne uđemo neka im. Ali da uđeš, a da prodaš najbolje igrače, čemu ulazak samo da bi ušao. Nećemo mi osvojiti LE ni sa njima, ali ako si ušao prirodno je da hoćeš da se predstaviš u što boljem svetlu. Ući, a prodati najbolje igrače je obično jajarenje, za koje nema opravdanja.

Reply
Ivan авг 16, 2016 at 11:47

Blazo dali si bio pijan kada si davao ovu izjavu pitanje je sad!

Reply
MILAN KG авг 16, 2016 at 11:08

Ovo su price za malu decu prodace Huga i kataija sto posto cim tupi ovako ako bude ponuda videcemo… Radosavljevicu dva meseca ste dovodili Mitrivica na kraju nista zbog toga sto niste doveli stopera ispali smo od ludogoreca. Niko nece snositi odgovornost za to ide standardna prica okrecemo se prvenstvu ako ne udjemo u le bicemo u jos vecem problemu imamo malo jaci koeficijent od amaterskih ekipa i uvek cemo morati da prizivamo srecu u zrebu.

Reply
Jovan авг 16, 2016 at 11:53

Svima nam je krivo sto smo ispali od ludogoreca mozda bi taj mitrovic to promenio ali ta situacija sa njim najbolje govori u kakvoj je dubiozi klub. Za Mitrovica je problem bio dugovanja Mersina prema njemu od 120 hiljada evra, sad da je Zvezda u normalnim uslovima to bi se resilo tako sto bi mu Zvezda dala tih 120 hiljada evra kroz cetvorogodisnji ugovor, tipa ako su hteli da mu daju 100 hiljada godisnje platu umesto toga dali bi mu 130 hiljada a on bi oprostio dug Mersinu jer bi opet dobio te pare. To je Juventus odradio sa Pjanicem i to rade svi klubovi i to nije nikakva tajna i magija i znaju to i ovi u nasem klubu. Znaju za to a nisu uradili zasto? Nema se para najbolji pokazatelj je to, imas priliku igraca koji prema transfer marktu vredi 1,5 miliona (vise nego bilo koji nas defanzivac) da dovedes za 120 hiljada i ne mozes. Ne treba zaboraviti da zvezdi svake godine treba 5-10 miliona evra da vraca stare dugove.plus novac za redovno poslovanje

Reply
Saša авг 16, 2016 at 12:23

Brale u toj Zvezdi ko ti ne radi. I ko treba i ko ne traba. Socijalna ustanova. Da li su napravili sistematizaciju radnih mesta ? Prvi je Terzić govorio da Zvezda i OFK imaju isti broj selekcija, a da u OFK dve žene peru dresove, a u Zvezdi 20. Ranije uprave su trošile desetine hiljada evra na trake i pištaljke i guščje paštete. Na reprezentacije da ne pričamo. Nemamo javni uvid ni kako se sada troše pare. Ali sigurno su imali da daju 30 000 više godišnje za kvalitetnog igrača na deficitarnoj poziciji. To može biti samo loš poslovni potez, obzirom šta bi možda dobili da smo imali krštenu odbranu. I da ne izborimo LŠ, dobili bi 3,5 milke za direktni ulazak u LE, koje sada nemamo, jer je ovo baraž za LE.

Reply
kastiljo авг 16, 2016 at 14:12

Mitrovic bi bio bio novi Martinovic koji posle vise od godinu dana ne moze da nadje klub sebi…A igrao je u Steaui i ako se ne varam bio kapiten ili zamenik…Jedno je da ti igras u nekakvom Mersinu gde pritiska maltene da ni nema a potpuno drugo da igras u Zvezdi gde pritisak osecas i kad spavas.

Reply
Grga авг 16, 2016 at 12:50

Nismo mi druže ispali od Ludogoreca zbog manjka štopera, nego zbog nonšalantnosti. Onakav slalom koji je onaj Kafu napravio ne bi prošao ni u FK Timoku. Ovi naši su Bugarima prilazili na 2,5 metra i puštali ih da se dodaju, a Bugari su nama disali za vratom sve vreme. I mi bismo onako komblinovali da su nas oni „čuvali“ kao mi njih. Treba nama štoper, nije to sporno, ali od Ludogoreca smo ispali samo na našu glupost, ništa drugo nije u pitanju. Ajd da smo i tamo izgubili, nego tamo odigramo ekstra u 2. poluvremenu, zamalo ih dobijemo, a ovde pred 50 000 navijača ih puštamo da lepršaju.

Ako tako budemo igrali i u četvrtak, možemo da se pozdravimo sa Evropom za ovu godinu.

Reply
maxmasina11 авг 16, 2016 at 11:04

Pun pogodak bi bio da se sacuva postojeci igracki kadar, sa tim pojacanjima u vidu zamena se nikad ne zna. Jeste da je tesko, dosta ce zavisiti i od ulaska u LE. Jednostavno vazno je formirati i ocuvati ekipu na duze staze

Reply

Leave a Comment