Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеТрансфериФудбал

Из Звезде на Топчидерску звезду: Три омладинца у Графичару

Три омладинца у Графичару

Три омладинца Црвене звезде провешће јесењи део шампионата у Графичару.

Голман Александар Станковић (1998.годиште), Андрија Црнадак (1998) и Марко Платиша (1997) до јануара 2017.године биће на позајмици у српсколигашу са Топчидерске звезде. У зимском прелазном року ће се одлучити њихов даљи статус.

Станковић је голман омладинске репрезентације, у прошлој сезони је бранио гол омладинаца Црвене звезде и прошао је све млађе категорије, а до одласка у Графичар тренирао је са првим тимом. Платиша је из Партизана прешао у омладинску школу Црвене звезде, док је Црнадак члан омладинског тима.

Платиша је постигао два гола за омладинце у претходној сезони, Црнадак се једном уписао у стрелце.

РФК Графичар је стари београдски српсколигаш, који се после неколико сезона у Београдској лиги, вратио у Српску лигу „Београд“. Управо је гост на отварању легендарног стадиона на Топчидерској звезди била Црвена звезда, 23.јула 1975.године, и на челу са легендама Драганом Џајићем, Кулетом Аћимовићем, Зораном Филиповићем, Пижоном Петровићем, Савићем, Сушићем, Шестићем, Муслином… славила 8:0.

Што се тиче позајмица из омладинске школе, Марко Мијаиловић ће и наредне сезоне носити дрес Бежаније, а придружио му се и Никола Јовановић. Лазар Туфегџић и Филип Станковић, као и Василије Ђурић ће сезону 2016/17 провести у ОФК Београду. Ђурић је претходно споразумно раскинуо стипендијски уговор са Црвеном звездом.

Туфегџић је стрелац три гола за омладинце прошле сезоне, Ђурић четири, док се Никола Јовановић, капитен генерације, једном уписао у стрелце.

Још једна вест из омладинске школе, талентовани омладинац, Федор Галечић (1999) прешао је у Рад и дебитовао за „Грађевинаре“ на премијери. Галечић је био један од најбољих појединаца у кадетској селекцији прошле сезоне и стрелац 6 голова. Кадет Лука Павловић (2000) прешао је у Бродарац. Павловић је био један од најбољих стрелаца млађих кадета прошле сезоне у доминатном походу на титулу шампиона Београда, али није наступао на међународним турнирима.

Повезане вести

Leave a Comment