Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Наташа Ковачевић: Желимо да створимо добру основу за развој женске кошарке

Наташа Ковачевић, камп ККЖ Црвена звезда

Женски кошаркашки клуб Црвена звезда од 21. до 28.aвгуста организује бесплатан камп за девојчице рођене 2003. године и млађе. Промотери кампа су репрезентативка Србије, Соња Петровић и Наташа Ковачевић, која је од недавно нова председница ККЖ Црвена звезда.

Тренинзи ће се одржавати на отвореним теренима Црвене звезде на Малом Калемегдану од 19 часова.

Ово је прва у низу акција коју организујемо а која за циљ има да популаризујемо кошарку међу девојчицама. Из тог разлога камп је бесплатан, на тај начин доступан је свима и зато позивам све девојчице које желе да се опробају под обручима да од 21. до 28.aвгуста дођу на Звездине отворене терене да се дружимо – почиње причу Наташа Ковачевић и додаје:

Наша женска репрезентација је после освајања злата на ЕП остварила још један врхунски резултат пласманом у полуфинале олимпијског турнира. То је још један у низу доказа да и те како поседујемо таленат за овај спорт, а камп који организујемо могао би да нам открије неке нове таленте и створи неке нове репрезентативке. Мислим да те фантастичне резултате наше женске репрезентације морамо да валоризујемо кроз овакве и сличне пројекте како би смо створили добру основу за развој женске кошарке у будућности.

Као и претходне године овај камп за девојчице здушно је подржала Соња Петровић.

Веома сам захвална Соњи која се врло радо одазвала нашем позиву. Она је била промотер кампа и прошле године где је дружење са децом било прелепо. Све девојчице су биле у прилици да много тога науче од кошаркашице која игра у женској НБА лиги. Соња је тренутно у Риу али се сви искрено надамо да ће доћи и девојчицама пружити незаборавну прилику да упознају једног од најбољих играча света. Заједно са њом ћу и ја бити на терену и надам се да ће то бити додатни мотив за многе девојчице али и њихове родитеље да нам се придруже – закључила је Наташа Ковачевић.

Повезане вести

Leave a Comment