Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић пред Радник: „Не могу да ме терају балерина из ‘Моцарта’ и говедо из Мојковца“

Пред меч 6. кола Суперлиге са Радником, шег стручног штаба Миодраг Божовић одржао је конференцију за новинаре. Прва тема била је Сасуоло.

„Не бежим од тога да сам крив за резултат утакмице са Сасуолом. Увек је тренер крив за пораз. Шта је, ту је. Не може се поправити оно што се десило. Можемо сада да се окренемо следећим утакмицама и да поправимо утисак“ изјавио је Гроф а преноси „Хотспорт“.

„То нам је била десета утакмица у 40 дана, вероватно је екипу стигао неки умор. Нисмо се колективно борили, ни показали ништа од онога шта можемо…Тактички смо лоше стајали, били смо уморни. А ако екипа није у реду физички, опет сам ја ту крив. Нешто није било у реду“ објаснио је наш тренер.

„Прво, екипа се не прави преко ноћи. Друго, ја нисам обећавао ни Лигу Шампиона, ни Лигу Европа. Тај ко је обећавао, нека изађе сада. Објективно нисмо спремни ни као клуб ни као екипа за такмичење. Постоји процес стварања тима. Наша лига је једна ствар, а Европа друга. Били смо на корак са Лудогорецом, али показале су се неке слабости које не могу да се промене преко ноћи“ истакао је Божовић и наставио:

„Сигурно треба три године да се створи екипа. Ја нисам проблем. Ако неко мисли да сам ја проблем и да треба да идем, ја ћу да идем. Али не могу да ме терају балерина из ‘Моцарта’ и говедо из Мојковца које пише за ‘Блиц’. Може да ме отера онај који ме довео и навијачи са трибине. У спорту и животу је све могуће. Треба да поправимо утисак, треба да пробамо да победимо, а дај Боже да нам се укаже шанса да победимо.“

Власник Сасуола је истакао да је његов тим могао да сави са 8:0…

„Могло је. Ништа није слагао. У фудбалу постоји само једна утакмица. Заборавиће се и Сасуоло, иако многи мисле да неће. За нас је најважнија утакмица против Радника. Треба ту да победимо и да се подигнемо пред реванш“ закључио је Гроф.

Повезане вести

27 comments

Zoran авг 21, 2016 at 13:10

Bio sam sto posto za Bozovica misleci da je on trener koji ima svoje ja, medjutim i on mi vise nedeluje kao trener sa integritetom da sam resava pitanja ko ce da igra a ko ne.Ili pak ako nisam u pravu onda on nezna sta radi .On u timu ima igraca koji nisu za opstinsku lig igraca koji su mentalno na nivou osmogodisnjaka,Kaze da su kasno poceli sa radom pa nisam mu ja zakazivao pripreme .Jednostavno nestavis igraca koji nije spreman u tim.pametan trener nikada nebi stavio Sikimica u tim a Ilica nije ni licencirao,nebi nikada forsiraoRistica kome se fudbal non stop igra iza lodja a on je igrac zadnje linije a Milosevic koji je primer i Risticu i kumu kako treba da igra levi bek nije licenciran.Dali je to neko drugi radio ane Grof?zato su u pravu oni koji ga kritikuju,a ako mu kritika smeta neka kaze ko mu to radi iza ledja u Zvezdi.I na kraju dali kome daje deo plate da radi njegove poslove? ova kritika je krajnje prijateljska bez ikakve namere da bilo koga omalovazava.Bozovicu i mene su jedne nedelje tapsali po ramenu i dizali u zvezde a vec sledece psovali majku ali to je normalno za posao kojim se bavis,Ali ti nedaje za pravo da se izivljavas sa osecanjima navijaca mi samo zelimo da uvek budemo najbolji.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 21, 2016 at 00:06

nema veze sa fudbalom ali je jace od mene::JEBAL.I SMO USTASE.:::tako je breeeeeee

Reply
Hogar Strašni авг 20, 2016 at 20:43

Ej bre Delije?! Pa kako se Dulo ponasao prema novinarima, sudijama, igracima?! Jesu li ga ikada njegovi osudili?! U ovom blatu od srpskog fudbala, samo se moze pricati „u glavu“?! Pa sta radi Blic Zvezdi već godinama?! Cereci je! I?! Kada im neko kaže istinu u lice, onda pričamo o književnosti?!

Reply
kastiljo авг 20, 2016 at 22:06

Mi nismo napaceni i zlokobni navijaci hrvatskog kluba,mi smo navijaci gospodskog kluba!!! Nek se ugleda na Radonjica,tako se ponasa trener koji radi u Zvezdi.

Reply
Estrella Roja авг 20, 2016 at 20:00

Božović ne poseduje manire jednog racionalnog čoveka i to mi ,malo manje mladi navijači, dobro znamo još iz igračkih dana. Setimo se kada je posle derbija u stilu tadašnjih „junaka iz podzemlja“ pretio golmanu Partizana Panduroviću, pominjao je da će ga prebiti kada ga sretne u gradu ili na bilo kom drugom mestu, pa bilo to i u društvu njegove porodice, Takav primitivizam je jedino upotrebljavao pajser lukić kada je pretio Dušku Radinoviću, makar javno. Sve je to bilo u Žurnalu koji sada ne želi da podseti na te momente, delimično i zbog toga što su mu oni dali tzv. titulu grofa. Međutim, tada u to vreme je bila inflacija lažnih titula vojvode i grofova, baš kao što je to danasto slučaj sa lažnim doktoratima
Elem, ovim podsećanjem ne želim da degradiram Božovića, ne možeš čoveka nasilno naučiti manirima kada je odgajan kao divljak, ali uopšte ne sumnjam u njegove trenerske sposobnosti. Nevezano za lošu taktiku protiv prosečnih žabara, i dalje verujem da je mnogo bolje rešenje od raznih prepotentnih „stručnjaka“ poput Lalatovića ili Bobijevog malog morinja ili starijih demagoga made by bata Đora kitchen. Tako da bih mu ja dao da sprovede svoju priču u Zvezdi samo da poradi makar na elementarnom ponašanju prema novinarima i kritičarima. S druge strane, kada imate Bogdanova na tribinama mala je verovatnoća da možete uticati i za jotu na promeni ponašanja trenera od strane preplašenih ljudi koji vode klub.
Rešenje za naš posrnuli fudbal je regionalna liga budući da je naša liga svedena na amaterizam, gde se sve svodi na jednu ili dve utakmice u prvenstvu i jednu ili dve utakmice u Evropi, u sezoni kupanja. Bolje je biti u toj ligi i osmi nego se zadovoljavati bezvrednom titulom kod nas. Konkurencija može da pokrene naše igrače da ne deluju bezvoljno i bezidejno protiv malo ozbiljnije ekipe u Evropi, mada sasuolo smatram ekipom kao što je bio Kjevo pre 13 godina kada smo ih izbacili, možda su čak i slabiji. A priče političkih poltrona iz javnih preduzeća da treba zavrnuti slavinu Zvezde je paradigmatični nonsens. Upravo su ti namesnici najveći pljačkaši države, a nije zgoreg podsetiti da su Zvezdu upravo političari urnisali devedesetih, kada su novac od prodaje igrača šampiona Evrope preusmeravali za „više državne ciljeve“. To je tabu tema čak i među navijačima.

Reply
Djole-Jagodina авг 20, 2016 at 18:57

Grofe nemoj da se nerviras uopste.Goveda je bilo i bice a ono sto moramo cuvati to je Zvezda,cuvati njeno ime,tradiciju koja je urusena a goveda neka se sama paze

Reply
kastiljo авг 20, 2016 at 18:06

Sram ga bilo zaista,moze lepo pricati posle pobeda u Surdulici od po 3-4 gola razlike,a kad te neko oduci od zanata onda su drugi goveda i balerine…Pitam se samo ko je bio balerina u cetvrtak uvece kad ti igraci nisu zajedno sastavili kolko onaj crnac iz Sasuola…?

Reply
Nemanja авг 20, 2016 at 17:36

Degutantno je i prilicno skakljivo pricati ko je veci zvezdas, bio na Zapadu, istoku ili severu. Prvi sam ja neko ko nikada u svom zivotu vise nece otici na sever. Pritom, imam nekih godina, nisam dete, isao sam na taj sever kada se pola danasnjih vodja nije ni rodilo ili su jos kakili u nosu i smatram da sam kompetentan da ostavim komentar na ovu temu. Nije Zvezdi islo ni protiv Selte pa se navijalo, volelo i plakalo. nekada je protiv Milicionara bodrilo Zvezdu 4000 ljudi, medju kojima sam bio i ja ali, e klub disao, ziveo i nije bilo ovoga sto gledamo danas na tom istom severu, Svaka cast za dekor, sve ostalo sto se tamo desava nema veze sa fudbalo i zato sam vec 7,8 godina covek koji zvezdu gleda sa zapada. Imam člansku kartu od 1989-e godine kada me je otac uclanio, broj clanske karte je 0787191 i za ovih 27 godina redovno sam placao clanarinu, redovno kupujem sezonsku kartu za zapad. Da li meni treba neko dete da pise ili prica kako nisam dostojan navijac ili da uopste ulazi u polemiku sa mnom i mnogo nas slicnih? Navijajte klinci, radite sta hocete, samo, ne drzite lekcije o moralu. Nije pristojno.

Reply
Cipa авг 20, 2016 at 20:48

Svaka cast na komentaru brate !! meni je preko 40 i dolazim iz inostranstva da gledam moju zvezdu i idem na zapad, neidem iz istog razloga ko ti na sever! A dosta je klinaca na severu sto neznaju niti osecaju sta je zvezda!! Poz

Reply
Zvezdas stari авг 20, 2016 at 17:13

Alo momci, svi vi sto pljujete Zvezdu i naseg trenera. Do prosle godine nam je pretio stecaj. Ove smo barem dosli u priliku da se borimo za evropu. Kupite i karte i gledajte utakmicu na stadionu a ne iz fotelje . Samo znate da pljujete a u fudbal se ne razumete.
Strpljenje. U cemu je razlika da li smo ispali na penale ili sa 0:8. I veci timovi su znale da gube sa po 5 , 6 golova razlike.
Podrzimo tim tako sto cemo navijati. I ne obazirimo se na placene tekstove u novinama od strane buckastih novinara , klasicnih etilicara.

Reply
Mississauga авг 20, 2016 at 16:41

Niko ne treba da te tera. Ako imas „obraz“ , oticices sam. Ako si „GROF“ ?

Reply
josif авг 20, 2016 at 15:40

Ja sam mislio da je Nand Lalatovic najveca seljacina koja je vodila nasu Zvezdu.Jos nemogu da zaboravim njegova zaletenja prema publici ko da je u nekom bircuzu.Za ovog grofa“sam mislio prvo da je dobar trener a onda i gospodin covek bar je tako delovao dok nije dosao kod nas,pokazao je da je vrlo nekulturan a to neprilici treneru Crvene Zvezde.Nazalost kod nas u klubu nema vaznijih stvari a kamoli kodeks ponasanja.Pozz.MKD

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 20, 2016 at 15:50

slazem se sto si rekao..samo jos nemamo odgovor od njega pod broj1. da li normalan trener i klub treba da imaju kondicionog trenera…2.trazio je moucea,fibela,ruiza..dobio i sto ne kaze da su promasaj i igraci za sopot…3.da li ima i malo stida i srama da ubacuje sikimica drvosecu…4…da li je normalno da dovedes pojacanja milosevica i ilica i nema ih ni na treninzima

Reply
Hadži Dragan авг 20, 2016 at 16:39

1.Ne mora da se ima kondicioni trener.
2.Mouče i Fibel nisu ni za Sopot,a od Ruiza (kad se spremi) možda i bude nešto.
3.Osim Sikimića nemamo nažalost trenutno drugog špica,a i Orlandić je veći drvoseča od Sikime.
4.Zaista ni meni nije jasno zašto nisu licencirani,a dovedeni su kao pojačanja.Verovatno su Sikima i Anđelković ˝perspektivniji˝.

Reply
Dalibor авг 20, 2016 at 15:53

Ti se prvo opismeni, pa onda sudi, ko je ko i sta je sta. (Ne mogu se pise odvojeno, a ne kao ti nemogu).

Reply
Mississauga авг 20, 2016 at 17:20

A ti si profesor knjizevnosti ?

Reply
Dalibor авг 20, 2016 at 18:49

Nisam profesor knjizevnosti, ali nisam ni trener. A nisi ni ti.

Reply
kastiljo авг 20, 2016 at 17:52

Klasican odgorov “zamena teza“…Ako vec moras nesto reci onda upotrebi valjan argument da pobijes cinjenice koje je covek izrekao,to sto je napravio jednu pravopisnu gresku ne menja cinjenicu da je u pravu. Verovatno si jos uvek pod utiskom lekcija iz 5.razreda osnovne skole i malog odmora gde su te drugari zezali sto smo pukli od italijana.

Reply
Dalibor авг 20, 2016 at 18:48

Kao prvo, ja nisam kompententan da osudjujem coveka, jer ja nisam niti trener, niti neko ko je zavrsio dif, niti bilo koji sportski kurs, da bi mogao da dam neki svoj stav protiv gispodina Bozovica. A siguran sam da i ti nemas neku sportsku diplomu, ali si bolji trener od Murinja, a kao drugo tu je bas nas najveci problem, ne nas, nego cele nacije. Mi smo em nezahvalni, em najpametniji.

Reply
Mississauga авг 20, 2016 at 19:14

Pa za ovakvu bruku ti ne treba nikakav kurs.

Dark авг 20, 2016 at 19:09

Problem je jer su svi oni manje vise isti. Kultura je nesto licno a fudbalsko znanje i diplome iz Djorine skole mogu da okace u bilo kom javnom klozetu.

Reply
Dex (Cuprija) авг 20, 2016 at 15:31

Sve dok se delimo na sever,zapad,istok,jug bice nam ovako kako je ! Sta ti smatras da oni navijaci na istoku,zapadu pa i jugu su manje vredni nego ovi na serveru!? jeli Ivkec tako ti delis na bolje i gore navijace,ili oni sto dodju pa nemaju prevoza da se vrate a na istoku su bili ili na zapadu,a pritom i sa klincima! Oni su losiji nego ovi na severu !? Sta manje prave pizdarija ili sta treba da urade da bi bili dostojni severa!?

Reply
Hadži Dragan авг 20, 2016 at 14:59

E moj Grofe,neki su brzo zaboravili tvoje prošlosezonske uspehe i rekorde.Ja nisam.Nastavi samo kako misliš da treba i guraj dalje.

Reply
Dark авг 20, 2016 at 19:06

Jedina cela vaznost biti sampion u ligi su kvalifikacije za LS. Sve ostalo je nevazno. Da li imas 2-3-4 ili 45 zvezdica iznad grba. Klub koji duguje 40-50 miliona se sprema za to jer donosi novac. E sad ako igraci koji su dovedeni nisu dovedeni uz saglasnost trenera, trebao je izaci, reci i otici iz kluba. Ko je sad kriv? Da li Bozovic zato sto mu igraju nespremni i neugrani ili Terzic koji ih je doveo i zbog cega.
Ne kazem da je realno, niti sam ja fudbalski trener, ali se mozemo sloziti da nasi fudbaleri nisu fizicki spremni za vise od 50 minuta kvalitetnog fudbala a da nepricamo o taktickoj i tehnickoj pripremi. Ocigledno je da su fudbaleri u konstantnom padu forme od januara meseca.Klub se nadogradjuje. Trebali su nam igraci u zadnjoj liniji, doveli smo 330 veznih i oni odmah igraju. Mozda proslosezonski igraci kao Srnic i Plavsic nemaju kvalitet ali bar mogu da trce vise od Mouce-a i Ruiza. Nijedan trener u Zvezdi nije dobio pojacanja kao Bozovic u zadnjih desetak godina. Prosle godine nema ekipu, sada mu treba 3 godine, njegovi igraci rastu kroz sezonu, ja nemogu za ovako kratko vreme da spremim ekipu.
Puno izgovora a malo ucinka. Ko nije svestan da Zvezda bez titule i Evrope nemoze nije mu mesto tu gde jeste.

Reply
Boban авг 21, 2016 at 14:10

Miodrag Božović:“Sa ovim timom i Stole ekonom može da bude prvak“.Neki su zaboravili…

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 20, 2016 at 14:59

lep recnik naseg trenera,i da neznamo da igramo i da je novinar govedo..samo ne kaze sta je sa pojacanjima na kojima je on insistirao a oni cu rekreativci osim Kange

Reply
ivkecDS авг 20, 2016 at 14:58

A i bolje neki da ne dolaze mislim na one sto su na severu a slikaju se celu utakmicu

Reply

Leave a Comment