Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКлупска дешавањаНајновијеТрансфери

Кљајевић у Холандији, Аксентијевић у Италији

Кљајевић у Холандији, Аксентијевић у Италији

Ватерполисти Црвене звезде Филип Кљајевић и Срђан Аксентијевић су пронашли нове ангажмане.

Филип Кљајевић (33) ће у наредне две сезоне наступати за вишеструког шампиона Холандије, Шурман, из покрајине Хелдерланд. Звездино дете, искусни и поуздани ватерполиста је у четири наврата играо за Звезду, а ово му је други боравак у Холандији.

Срђан Аксентијевић (30) је потписао уговор са новим чланом италијанске Серије А, Квинтом из Ђенове. Аксентијевић се након четири и по године зимус вратио међу црвено-беле, а претходно је наступао четири године за турски Галатасарај и за грузијску Локомотиву. У Квинту ће му саиграч бити Никола Ешкерт, а у Серији А ће наредне сезоне играти и Димитрије Обрадовић, који је Рому заменио Трстом. Квинто ће бити трећи тим из дела који припада Ђенови у Серији А, уз Про Реко (Реко) и Бољаско.

Аксентијевић је на промоцији у новом клубу рекао: „Играње у италијанском шампионату биће ново искуство за мене. Клуб је недавно промовисан у Серији А и мислим да ће главни циљ бити да ту и остане, без пуно ризиковања. Искуства из Галатасараја и Црвене звезде су била веома битна за мене, имао сам прилику да играм са великим играчима, од којих сам научио много, као и од тренера са којима сам сарађивао. Сада је моје велико искуство на услузи Квинту„.

Пре Кљајевића и Аксентијевића, клуб је напустио и Борис Поповић. Извесно је да ће капитен Бранко Пековић, Драган Драшковић и Александро Краљ и у наредној сезони бранити боје Црвене звезде, а у наредним данима ћемо сазнати нешто више о појачањима и које такмичење ће ВК Црвена звезда играти у сезони 2016/17.

Повезане вести

Leave a Comment