Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Одлази ли и Доналд уз Катаија?

Према писању „Спорта“ Звезда би последњих дана прелазног рока могла да остане и без јендног од ослонаца екипе, Мичела Доналда.

Наиме, за његове услуге заинтересован је Монпеље, који би желео да до краја прелазног рока појача тим нашим везистом, и спреман је да упути и конкретну понуду на Звездину адресу.

Ипак, велико је питање да ли би спортски сектор дозволио да уз Катаија и Доналд напусти тим, јер би екипа тек тада била значајно ослабљена, а уједно, замене за Холанђанина нема ни на видику.

Повезане вести

32 comments

Estrella Roja авг 27, 2016 at 17:12

Kada misle da naprave pomak u Evropi kada svakog prelaznog roka prodaju najbolje. Dug se neće smanjiti, a hajka protiv stranaca može da dovede do situacije kada je lukić bio, makar formalno, na čelu kluba a igrali su Brigel, Guma i sve neka fina domaća deca.
Dug se tada maksimalno uvećavao jer je Zvezda gubila i domaću ligu gde je bio samo jedan konkurent. S te strane je Božović u pravu kada kaže da je nekima izgleda želja da se razbije monotonija time što bi se Zvezda spustila na nivo Radnika ili Voždovca.
Treba odrediti kostur tima koji će i sledeće godine igrati u Zvezdi, a Donald, Ruiz, Plavšić, Ristić, Babunski, možda i Vieira bi mogli da budu deo te strukture oko koje bi se dalje nadgrađivao tim. Sve ostalo je deja vu i ne donosi nikakvu korist Zvezdi. Za veći pomak treba da ona „junačina“ iz pinka i informera zaista skupi snage donošenjem odgovarajuće zakonske regulative za privatizaciju kluba, gde bi privilegovani navijači i političari zauvek bili sklonjeni iz rukovođenja kluba.

Reply
dusan авг 27, 2016 at 17:25

sve potpisujem osim sto se ne slazem za ristica. mislim da on nije kvalitet. grof je uz sve mane duboko u pravu da se mi ne secamo sta je bilo pre samo godinu ili dve. ruiz i mouche moraju da se istrpe. vieira ovde daje 25 golova po sezoni. jel se neko seca igraca koji je za zvezdu dao 25 golova? pa ko ce to da da? mudrinski? despotovic? pa sto nisu davali kad su igrali? tim treba dalje unapredjivati. i to je to.

Reply
Estrella Roja авг 27, 2016 at 17:52

Verovao ili ne, premišljao sam se da stavim njegovo ime u komentar 🙂
On jednostavno ne treba da igra levog beka, mnogo bolje se snalazi na sredini terena gde bi mu trener trebalo pronaći pravu ulogu. Poražavajuće je da mi imamo tako malo kvalitetnih domaćih igrača u klub na kojima bi gradili budućnost i zarađivali, Stoga postaje bespredmetno otvarati temu da li nam trebaju stranci. Još kako nam trebaju, ali pod uslovom da kao Donalda i Vieire imaju vidljiv učinak na terenu, to ne znači da sad već otpisujemo igrače koji su tek stigli u klub ne dajući im ni uobičajen period aklimatizacije. Problem je što nemamo u svojoj školi ,ili makar se to ne vidi za sada, ni približnog talenta poput Grujića. Kontinuitet se ne postiže stalnim pretumbacijama u timu. Naravno da ima promašaja, samo što je nemoguće da su svi promašaji.

Reply
dusan авг 27, 2016 at 18:04

mislim da su u osnovi dva problema. prvi je da ako mi iz svoje skole ne mozemo da napravimo bar jednog igraca po generaciji koji stvarno pravi razliku onda ne znam cemu ta skola sluzi. ako omladinski pogon ne moze da napravi boljeg halfa od fibela ili boljeg beka od cvetkovica to je briga. drugi veliki problem je sto kod nas vise ne dolaze najbolji domaci igraci makar na dve-tri godine. filip kostic, dusan tadic, kacar, andrija pavlovic, i mnogi drugi su morali da odigraju za zvezdu bar neko vreme. ako bismo te dve stvari mogli da prevazidjemo u narednom periodu verovatno bismo se oporavili.

Reply
dusan авг 27, 2016 at 17:05

odlazak donalda i bilo koga drugog zavisi samo od toga da li neko nudi pare, ili ne. otici ce svi koji za koje postoji ponuda. ali veliki broj nasih tzv. igraca ne interesuje nikoga. ko ce da kupi fibela, le taleka, cvetkovica, andjelkovica, lukovica, rendulica. problem zvezde je sto i dalje vecina nasih igraca kosta nula evra, odnosno samo predstavljaju trosak.

Reply
LA[K]I авг 27, 2016 at 16:51

Donalda da ne puste niposto! Kreator igre i najbolji stranac u ekipi.

Reply
josif авг 27, 2016 at 15:41

Sastav da bude:Kahriman-Petkovic,Rendulic,Fibel,Ristic-LeTalek,Donald,Babunski,Kanga-Ruiz i Vieira a medju 18 jos Manojlovic,Milosevic,Micel,Lukovic,Poletanovic,Racic i An.Lukovic.Prodati Katauja dabise prezivelo,ostalima se zahvaliti.Pozz.MKD

Reply
Zvezdas авг 27, 2016 at 17:35

A kako da izvedes ovaj tim a da ne izgubis zlubeno sa 0:3? Sve sami strucnjaci, a ni da izbroje do sest neznaju!

Reply
dejo авг 27, 2016 at 12:52

Da bi klub mogao da opstane potrebno je prodati 15 tzv.fudbalera koji trenutno igraju u Zvezdi. Njihova prodaja (ako ih uopste neko zeli i po bilo kojoj ceni) u buducnosti ce se visetruko isplatiti. Odavno ovde nisu, i pored mnogobrojih koji su prodefilovali kroz klub, igrale ovakve neznalice.

Reply
Crni Grga iz Mokroga Luga авг 27, 2016 at 11:54

Зашто је Мамић из Динама успешан руководилац и зашто сваког играча може да прода за не мање испод 15 милиона евра.
Зато што у Динаму играју два три странца, а у Звезди играју два три домаћа играча и булумента пропалих странаца које нико неће ни за десетак хиљада евра.

То су те „звезде“ фудбалске због којих се фалио Раосављевић /ко зна која му је улога у клубу/ и наравно Терза и Гроф. И шта су добили? Лагер фудбалских незналица и контејнер ислужених странаца који једино у Звезди могу да имају огромне плате, а да за клуб не пружају ништа!

Зато браво за Раосављевића, Терзу и Грофа!
Ништа ви не брините. Долази на ред деби са Новим Пазаром.

Reply
Jovan авг 27, 2016 at 12:40

Zato sto Dinamo nije opterecen dugovima, zato sto Dinamovi igraci igraju Evropu, zato sto igraju EP i SP, zato sto oni jednog domaceg igraca plate 4 miliona da bi ga kasnije prodali za 15. Razmisli malo kad je zvezda nekog domaceg igraca platila 4 miliona? Zasto zvezda nije uzela Ivanica iz Vojvodine na primer, decko ima potencijal da postigne mnogo i da vredi nekad tih 15 miliona? Zato sto se nema para, zato sto Zvezda ne moze da izdvoji 4 miliona za igraca. Zato sto ceo svet zna da se Zvezda gusi u dugovima i da mora da prodaje da bi uopste prezivela sto unistava pregovaracku poziciju i stavljate pred sah mat da moras da prihvatis bilo sta sto ti se ponudi. Lako je sad pljuvati po Zvezdi ali pogledaj malo koliko dinamo ulaze novca, pogledaj obestecenja, pa sad su jednom strancu dali platu od milion godisnje. Da te pitam kad je zvezda dala nekom strancu platu od milion godisnje? Kod stranaca ti je to kolika plata toliko kvaliteta uglavnom, u zvezdi je sada najplaceniji Kanga sa 350 000 (Muche je tu negde), Donald primera radi igra za 250, Le Talek za 200 000. Dinamo je Lucha Ibanjeza platio preko milion i po pre 6 godina, Zvezda toliko na pojacanja ne potrosi ukupno za 6 godina. Ajde sagledaj malo celu sliku razmisli pa pisi nesto

Reply
Crni Grga iz Mokroga Luga авг 27, 2016 at 14:05

У чему се разликује мој од твог коментара?
У малим нијансама.
Нема тог клуба у свету који би било којег играча Звезде купио, сем Катаија који ће отићи за багателу. Биће пуна капа ако се за њега добије три милиона евра. И кога другог Звезда може да прода за милион? Никога. Чим не играш у Европи то је и доказ да не вредиш!

Reply
Jovan авг 27, 2016 at 14:18

Nema to veze sa brojem strana i domacih igraca nikakve. Igranje u evropi ima veze samo sa kvalitetom igraca a mi domacih nemamo jer smo bili primorani da ih prodamo da bi preziveli tj bar one koji imaju ozbiljan kvalitet i koji bi mogli da nas vode u evropu

Reply
Crni Grga iz Mokroga Luga авг 27, 2016 at 16:15

Не буди у заблуди. Сваки странац игра за паре. Играју и наши.

Али никада странци неће разумети шта значи Звездин грб на грудима и шта значи кад се заори песма „ПУКНИ ЗОРО“!

Коју помињеш Европу? Па то је наш само сан. Ми смо се и са Валетом са Малте провукли. И сад се Италијани смеју како је могуће да неко онако слабо игра као ми против Сасула.
Далеко смо ми од Европе, а овакви странци нас тамо никада неће одвести.
Како ти барем ово није јасно. Да су странци неки квалитетни играчи, па играли би у загребачком Динаму, а не би дошли код нас. Чим су код нас значи да их нико други неће и да ништа не вреде.

MILAN KG авг 28, 2016 at 11:07

Zvezda je propali klub kratko i jasno porediti nas i dinamo je neumesno oni su galaksiju ispred nas

Reply
Cigi авг 27, 2016 at 11:39

Od svih stranaca, nama su dovolji za ligu samo Mičel (štoper), Le Talek, Kanga i naravno stranci iz bivše SFRJ (Babunski i društvo). Mouče, Ruiz, Fibel, Donald i Hugo moraju da idu, da bi klub mogao da preživi. Žao mi je Donalda i Huga, dobri su ljudi i igrači, ali klub mora da živi. Preskup je ovo bio eksperiment bez rezultata, za koji su krivi Grof, Raosavljević i Terzić, koji u paketu moraju da idu sa sve strancima. Mada ima tu i domaćih igrača kojima se treba zahvaliti.

Reply
Jovan авг 27, 2016 at 13:09

Ruiz je potpisao visegodisnji ugovor, bice reprezetnativac Kostarike ako bude krenuo da daje golove to ce dodati znacajno na ceni. Ako ga malo krene mogli bi ga dogodine prodati za 2-3 miliona jer je jos uvek mlad perspektivan i nadam se da ce biti reprezetnativac svoje zemlje a sad je dosao za dzabe za 200-300 hiljada godisnje.

Reply
Dark авг 27, 2016 at 11:35

Nema sta moramo sad rasprodati to sto valja. Znaci Katai, Donald jedini kvalitetni za evropu. Valjalo bi i Vieiru prodati ako ikako moze.
Vidim pisu novine da odlazi i Mouce . E moj treneru igrao covek sve evropske utakmice i sad ste tek shvatili kad smo ispali da on nije dovoljno spreman.
Shvatite vec jednom da igracu iz Juzne Amerike treba bar pola godine aklimatizacije, jos ako nije igrao to je period koji mu treba da se vrati u formu.
I vajni trener bi mogao za njim al je najveci problem koga dovesti posto se oko kluba uvek vrte neznalice tipa dOstanica, alKosana itd. Bozovicu dobar si za jsl ali evropa je misao imenica za tebe. Pitanje je da li je to neznanje, pre bi se reklo neke mracne kombinacije i taljenje.
Ne bih trebalo pasti u euforiju i raskidati ugovore jer ce mo opet placati penale, nego sad sta je tu je treba trpeti to sto smo doveli i pokusati ih bar na zimu negde uvaljati bar za jednu godisnju platu koju imaju, da ne prosipamo novac koji nemamo. Vec smo pukli sa Veredom, Edsonom i Parkerom. Bolje da smo ih trpeli do kraja ugovora jer i neke koje imamo sada u timu nisu bolji.
Na zimu na najpovoljiji moguci nacin rasteretiti budzet i ispratiti Kahrimana,Supica, Sikimica,Orlandica,Luneta i kuma, Le Taleka,Fibela, Rendulica vratiti pozajmljene igrace i uigravati mlade da se vidi koliko stvarno mogu. Ako je ikako moguce dovesti Falkonea i pored njega Joveljica, Vucicevica i Ilica. Milosevica na levog beka. Stojanovic-Micel u zadnju liniju pa nek ih pomazu Fibel, Rendulic i Lukovic. Rista- Le Talek ako ode Donald. Babuski, Avramovski, Kanga, Ruiz, Srnic, Plavsic itd veza

Reply
joda023 авг 27, 2016 at 12:42

I šta sa balavurdijom? Jel ti stvarno misliš da sa njima možeš do titule? O evropi ni ne govoriti. Pun mi qrac priča o klincima i uspehu u evropi. Oni ne bi bili u stanju ni za bilo koje evro takmičenje da se kvalifikuju. Određeni stranci ne zaslužuju da igraju u zvezdi. Kakav crni babunski, pa on ne ume ni pas da uputi, a da on stigne gde treba.

Reply
Dark авг 27, 2016 at 16:00

Da li si uopste procitao sta sam ja napisao?
Sta ce ti iskusni Kahriman koji od zimus prima svaki ozbiljniji sut, Lune koji nemoze da se vrati , perspektivni Sikimic i Orlandic, Andjelkovic koji kao bek nezna da centrira. Odkud znas da neki mladji nisu bolji kad nisu odigrali svi zajedno 90 minuta. Treba do zime iskristalisati 25 igraca koji mogu. Imamo Petkovica bivseg reprezentativca koji od povrede vise nemoze da zaigra na istom nivou. Cvetkovic koji nije cak ni toliko los ali daleko da je neki perspektivan igrac Ruiz je po meni dobar, Srnic, Le talek ako se vrati u formu u kojoj je bio kad je dosao. Znam sigurno da bi imali vise koristi od Srnica i Plavsica protiv Ludogoreca nego od Moucea. Nisam za to da se teraju na silu igraci ili da se salju bezbroj puta na pozajmice gde gube volju da igraju.
Ozbiljan rad sa svima i sansu najspremnijima. Pa makar bili i sesnaest godina.

Reply
Zoran авг 27, 2016 at 12:43

Ni malo mi nije zao sto ce ovi stranci otici.Ali mi se smrkne kad se setim da ce igrati Sikimic Lune Andjelkovic i slicni metuzalemi.

Reply
otpisani101 авг 27, 2016 at 11:31

Eto to je srbija i to je zvezda…pričaju nam da za evropu treba ekipa da igra 3 godine zajedno i odmah sutra prodaju one najbolje…mora se priznati da ova uprava i trener imaju veliki pomak u odnosu na trenera stojanovića i dragana džajića…prvo zvezda u našoj ligi igra evropski,napadački moderan fudbal…glatko imamo licencu za evropu,možemo i da prodamo nekog i nismo stalno u blokadi…
Titulu smo laggano osvojili i dug se smanjio…nisam za smenu grofa i terzica,jer se bojim da će nam opet doći dragan džajić i mali murinjo…dzaja je tako vodio klub da nije ni znao da smo izbačeni iz evrope a nali murinjo i stojanović su tako vodili zvezdu da nas je bilo sramota i gledati…još jedna šansa terzicu i grofu ,jer mislim da su pametni ljudi i da će prepoznati svoje greške i uvesti zvezdu u evropi sledeće godine…budimo realni, kakvi god su grof i terzic,bolji su od lukića, malog murinja,slaviše stojanovića,kristica,džajića,toplice i koje kakvih u prošlosti,gde je partizan za nas bio druga galaksija…

Reply
Jovan авг 27, 2016 at 12:03

Stvar je sto oni i nisu pravili greske. Koliko god nam je tesko pao ovaj poraz od ludogoreca i sasula oni su odradili odlican posao da se osvrnemo malo nazad. Osvojena titula, istorijska razlika protiv Partizana(koji ej igrao Evropu ravnopravno sa jednim Auzburgom). Dug je smanjen sa 40 i nesto miliona na 36, verovatno oko 10 miliona, to je ogroman iznos i to je ostvareno prodajom Gruje, Vuleta i Rajovica. Prodao si 3 igraca koji su trebali da ti budu srce tima u sezonama koje dolaze ali nazalost bili su primorani zbog prethodnih dugova. 10 miliona smanjenje duga jeste ogroman uspeh, grof je lansirao Gruju u prvi tim koji nam je doneo 6 miliona. Sad njihove „greske“ Edson, Muche, Ruiz, Fibel itd. Donald i Hugo su se dokazali kao dobra pojacanja i Le Talek moze se reci isto.
Edson igrac koji je u januaru bio jedan od najboljih stopera koji nije bio vezan ni za jedan klub. Zasto? Imao ozbiljnu povredu u blizoj proslosti, to je cena koju si ti platio sto si ga doveo za dzabe ali ne novcem. Kockao si se da ce mozda biti opet onaj stari pre povrede to se nazalost nije desilo. Sa Mucheom je bukvalno identicna prica, igrac sa mnogo vecim primanjima, odlicna proslost iza nejga ali nazast ta povreda. Opet se kockas da ce biti onaj stari kao pre povrede jer za druge nemas para greska. Fibel stoper od 30 godina koji dolaze iz tima koji je ispao iz prve lige u Rusiji dolazi da napadne Ligu Sampiona, nije realno da ima taj kvalitet ne bi bio u Mordoviji i ne bi dosao u Zvezdu ali Zvezda da placa obestecenja nema para. Nazalost to su njihove greske ali su prisiljeni na takve poteze jer ne moze dugacije, para za pojacanja nema i moras dovoditi za dzabe i bolje je kockati se sa Mucheom i Edsonom koji imaju odlicnu karijeru iza sebe i koji bi mogli ponoovo da se vrate na stare staze slava pa nekad ce ubosti a nekad ce promasiti. Sada su nazalost promasili ali bice bolje u buducnosti 🙂

Reply
Deda авг 28, 2016 at 13:18

Odlican komentar, realan i istinit. Svaka cast, Podrska 100%

Reply
ivan niksic авг 27, 2016 at 10:51

Koliko vidim idu Katai, Donald, Mouce, a kad ce ,,Grof“?!?

Reply
Jovan авг 27, 2016 at 11:56

Nece on nidje, i treba da ostane

Reply
Dark авг 28, 2016 at 00:05

Naravno da treba da ostane. Mislim ipak on nije znao da nas u evropi cekaju timovi poput Valete, Ludogoreca i Sasuola sa tolikim budzetima. Nadao se covek da ce mo u 3 kolu izvuci Brodarac ili Milutinac(uz sve duzno postovanje za ove klubove) pa ce mo u grupi za LS biti sa Parmom,Lejton orientom i Extramadurom. Do godine ce Terza da mu dovede jo 20 igraca, koje on nemoze da spremi i u avgustu ce mo opet slusati napade od i na novinare i gde smo bili u zadnjih 5-10 godina. Posto negledam dnevnik dobro dodju i njegovi izvestaji o Siriji. Lepo je rekao onaj bambus Toncev: Nasi treneri uvek imaju izgovor.

Reply
dera авг 27, 2016 at 10:45

prodajte ga naravno! Nemamo mi para da placamo 5,6 stranaca… A za ovu smesnu ligu dovoljni su nam i An. Lukovic i Poletanovic u sredini. Dovoljno je sto cemo morati da gledamo celu sezonu Ruiza i Mouche-a. Za njih dvojicu nadam se bar 3-5M, sto je odlicna zarada.

Reply
Besnilo авг 27, 2016 at 11:13

Od njih dvojice možemo da dobijemo samo tužbu na kraju sezone, a učinak će im biti 5 golova i 0 asistencija ukupno! To samo degenerici mogu da kupe i da ostave mlade srpske igrače da sede na klupi već mesec i po dana. Odlazi Terziću, ološu naprednjački!

Reply
Jovan авг 27, 2016 at 11:49

Ruiz se u nasoj ligi pokazao vec odlicno ko ga je gledao zna. Nije jos dao golove ali je odlicno igrao trcao vukao kontre i izuzetan doprinos dao po levoj strani u odbrani i pruzio podrsku Riletu sto je vrlo vazno. Muche jeste ocajan ali Muche je imao ozblijnu povredu i kockali su se, ispostavilo se kao promsaj dovodjenje igraca nakon velike povrede kao i sa Edsonom uostalom. Sad su svi ljudi na Terzica i Bozovica itd ali stvarno treba imati u vidu da su ti igraci dovodjeni za dzabe. Prelazni rok sto se tice imena pojacanja nikad nije bolje odradjen. Na papiru su svi odlicni a ne mozes znati kakvi ce biti na terenu kod tebe dok ne dodju. Kanga jeste dobio crveni karton ali uostalom zbog tog problematicnog ponasanja ovi iz Rostova i nisu hteli da mu daju vise para od zvezde iako su mogli, muche je dosao kod nas samo jer mu je pala cena zbog te povrede. Tako je nazalost moras da se kockas kada nemas para. Naleteli smo na sasulo ciji je budzet 20 miliona godisnje za sportski sektor verovatno a nas je oko 2 miliona. Ko god kaze sad ono kao Rumenige ili ko vec „nisam video da dzak para daje gol“ ali fudbaleri oni koji daju vise golova igraju za vise dzakova para a zvezda toga nema nazalost

Reply
dera авг 27, 2016 at 18:48

Sve se slazem. Potpuno. Ali ovo na kraju sa parama, evo samo u ovim kvalifikacijama koliko je favorita iz top5 liga ispalo od klubova koji imaju „manji budzet“, verujem da i tim timovima nije bila evropa prioritet (jer im domace prvenstvo donosi vise para), ali kako mi uvek trazimo alibi u budzetu protvnickog tima. Pa da smo izvukli Sahtjor, sigurno bi vec pred prvu tekmu rekli svi: idemo da odigramo bez pritiska (neka vrsta predaje). Vise sam se pribojavao Karabaga nego Sasuola, jer opet ceo tim su im italijani i nemaju crnce i brazilce, ali eto, prevario sam se, mnogo su dobri i neverovatno jedini tim iz top5 liga koji je silno zeleo da udje u Ligu Evrope. Evo videcete da ce doci najmanje do 1/8 finala ili 1/4 finala. Al dobro, opet, mozda malo vise srece u zrebu i bolji pristup igri bi nam doneo LE, ali sad je gotovo. Poz svima

Reply
Dark авг 28, 2016 at 01:07

Po meni je Sasuolo bolja ekipa od Ludogoreca. Jebiga ipak je to Italijanska liga, nije mocna kao nekada ali je top 5. Meni je teze pao poraz od Bugara. Aj sto su im Brazilci dobri nego na prljavo se igralo 2 gol tamo, crveni na foru, udaranja Vandersona koja su prosla nekaznjeno. Tu smo imali neku sansu.

Leave a Comment