Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Саопштење ФК поводом дешавања у Новом Пазару

Фудбалски клуб Црвена звезда најоштрије осуђује дешавања у Новом Пазару на првенственом мечу који је наш клуб играо у недељу против екипе из тог града. Недопустиво је да спортска борилишта служе за изражавање верске и националне мржње.

ФК Нови Пазар је послужио као полигон за промоцију национализма и шовинизма, а чињеница да је у елитном рангу нашег фудбала омогућује да се поруке такве садржине гласно чују. Јасно је истакнуто свим актима светске, европске и наше куће фудбала да политици нема места на трибинама.

Скандирање против ове државе и овог народа ни једног тренутка није наишло ни на какву осуду ФК Нови Пазар, док су наши навијачи више пута опомињани за увредљива скандирања. Неки очигледно нису свесни у којој држави живе и труде се да је на сваком кораку пониште и омаловаже.

Такође, недопустиво је да наши навијачи улазе у град као у ратну зону јер не постоји други начин да им се гарантује безбедност. Да у својој земљи навијачима нашег клуба није омогућено да у нормалним условима прате свој клуб.

Нико не брани навијачима да буду уз Нови Пазар, али неки су изгледа решили да је битније бити против Звезде и Србије. Њих Нови Пазар не занима.

А показало се да не постоји ни основна толеранција када су нашем играчу Гелору Канги упућивани расистички повици.

Зато Фудбалски клуб Црвена звезда позива све надлежне органе да реагују адекватно како би се коначно окончала ово потпуно ненормална ситуација.

Повезане вести

2 comments

LA[K]I авг 29, 2016 at 21:48

FK Novi Pazar je vec prve sezone njihovog takmicenja u superligi Srbije trebalo izbaciti iz takmicenja. Ako se secate tada su na utakmici sa nama na Marakani (3:1) izvizdali su minut cutanja stradalom Srbinu na Kosovu. Iste sezone pisali su transparente o „zutoj kuci“ na utakmici sa Radom u kupu. O skandiranju „naser oric“, „Ovo je turska“, „Kosovo je pored Srbije“, „Ubij Srbina“ da ne govorim jer se ponavljaju od prve njihove sezone u superligi do danas. Secamo se dobro i gadjanju sudije ledenicom u glavu, i prekida utakmice u Krusrevcu. I naravno oper su sebe danas i juce predstavili kao zrtve po ko zna koji put. Ozbiljna drzava bi im do sad zatvorila klub!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 29, 2016 at 20:44

kuda ide vise ovo izivljavanje takozvanih navijaca..samo teraju postene navijace sa stadiona..

Reply

Leave a Comment