Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Шампиони срушили Дорћол за 1.место и финале плеј-офа на рођендан!

Рагбисти срушили Дорћол

Рођендански поклон: убедљива победа над Дорћолом, 1.место и финале плеј-офа!

Рагбисти Црвене звезде убедљиво савладали Дорћол, 50:20, на Звездином рагби на терену на Ади Циганлији и тако по први пут у историји клуба освојили прво место у регуларном делу шампионата и пласирали се директно у финале плеј-офа! И то на свој десети рођендан!

У дербију последњег кола, који је одлучивао о првом месту и директном пласману у финале плеј офа, шампиони, рагбисти Црвена звезде сигурном игром лако стигли до тријумфа и важног тријумфа.

Црвено бели су од првог тренутка били много конкретнији од ривала и на крају тријумфовали са 50:20. Био је то трећи тријумф Звезде ове сезоне у до сада четири одмеравања са Дорћолом. Дорћолцима је припала само једна победа.

Дорћол је наступио у тренутно најбољем саставу без двојце Далибора, Вукановића и Самарџића, али са репрезентативцима Стефаном Недељковићем, Радованом Тајсићем, Стеваном Стевановићем, Алексом Радићем, Рељом Петровићем али и неким младим играчима. Ипак, како каже народна пословица, несрећа никад не долази сама, тако су проблеми за донедавног вишеструког шампиона почели да се гомилају већ након 5 минута.

Стефан Недељковић је обновио повреду бутног мишића, али је стегао зубе и буквално на једној нози одиграо преко 70 минута. Притом је чак успео да постигне и један есеј за свој тим.

Наравно, то није могло да спречи канонаду црвено-белих који су по општем утиску око 100 гледалаца пропустили прилику да љутом ривалу нанесу још тежи пораз. Поготово након што је средином другог полувремена судија Милош Милинковић након једног кошкања Милоша Костадиновића (Црвена звезда) и Мирка Божовића (Дорћол) показао бившем репрезентативцу Србије црвени картон. У расподели картона боље је прошао Костадиновић који је добио жути картон, док је горопадни Божовић уз картон добио и пријаву, па му следи дужи одмор, од најмање две недеље.

Црвено-бели имају велику прилику да одбране титулу шампиона Србије.

ragbiligesrbije.rs

Повезане вести

1 comment

sto DORCOL!? сеп 5, 2016 at 20:03

Zasto bas nasli Dorcol. Ja treniram fudbal u Dorcolu ali sam bio na probi u Zvezdi ali cu ipak jos 1 godinu 2 biti u Dorcolu.

Reply

Leave a Comment