Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

На данашњи дан: Рођен Дарко Лазовић

Дарко Лазовић

Дарко Лазовић, бивши капитен Црвене звезде, данас фудбалер Ђенове, рођен је 15. септембра 1990. године у Чачку.

За црвено-беле је одиграо 141 такмичарску утакмицу, постигао 34 гола и учествовао у освајању шампионске титуле 2014. године и два Купа Србије 2010. и 2012. године.

Почео је да тренира са шест година у чачанском Борцу, где је прошао све млађе категорије, а за први тим је дебитовао са 17 година 2. марта 2008. против Хајдука из Куле, када је тренер Борца био Милован Рајевац. Недуго након тога је постигао и први гол за екипу, против Војводине, а једно време је тренирао и у Тотенхему, који је уз берлинску Херту био заинтересован да га доведе, али је Лазовић 2009. године појачао београдске црвено-беле.

Због повреде је пропустио почетак сезоне 2009/10. Дебитовао је у победи против Металца (3:0), када је ушао у игру у 65. минуту уместо Николе Васиљевића. Те сезоне је у шампионату одиграо девет мечева и постигао један гол у победи против Смедерева од 2:1, а у освајању Купа је у два сусрета постигао два поготка, оба у шеснаестини финала против Младости из Лучана (6:1). Стандардан у тиму је постао у сезони 2010/11, када му је Роберт Просинечки пружио прилику по преузимању тима у пролећном делу. На 16 лигашких утакмица постигао је два поготка, по један против Слободе (5:1) и Војводине (2:0). Одличне игре пружио је у сезони 2011/12, када је помогао клубу да стигне до трофеја у Купу. Против Партизана је у полуфиналу постигао гол у 63. минуту за вођство од 1:0, када је матирао омраженог голмана у победи од 2:0. Црвено-бели су у финалу славили против Борца из Чачка са 2:0, а Дарко је у најмасовнијем такмичењу на укупно шест мечева једном био стрелац, док је у првенству седам пута погодио мрежу на 27 утакмица укључујући победоносни погодак против Смедерева (1:0) и два против БСК-а из Борче (4:1). Уписао се и у квалификацијама за Лигу Европе против Вентспилса (7:0). Уврштен је и у идеални тим сезоне, а раније је изабран и за најбољег младог играча првенства.

 

Дарко Лазовић даје гол Партизану
Дарко Лазовић даје гол Партизану

У шампионату Србије 2012/13 на 23 меча четири пута је био стрелац, али ни из четвртог пута са Звездом није стигао до шампионског пехара. Затим је доживео тешку повреду на „Вечитом дербију“ због које је дуго паузирао, па се у тим вретио у пролећном делу минуле сезоне. Представљао је велико појачање за екипу Славише Стојановића. Одиграо је пролећни део у одличној форми, својим брзим продорима и головима помогао је Звезди да стигне до титуле 2014. године. На 14 утакмица постигао је пет погодака, један против Вождовца (5:1), три против Чукаричког (4:1), када је доминирао тереном и одиграо можда и најбољи меч у каријери, а уписао се и против ОФК Београда (4:2), када је обезбеђена и прослављена 26. титула првака.

Наредне сезоне, Лазовић је започео шесту сезону у клубу, био капитен екипе, одузимана му је и трака, након много неправди током лојалних шест година опроштај је имао 24.маја 2015.године против Младости из Лучана на Маракани, уз транспарент „Твојих шест година као пример другима“.

Тренутно игра своју трећу сезону у Серији А, за Ђенову. У првој сезони је забележио 14 наступа и две асистенције, једном је био изабран и у тим кола. У прошлој сезони је постао стандардан у тиму Ђенове, и на 37 утакмица постигао два гола. У новој сезони је одиграо прве три утакмице за „Грифоне“.

У дресу младе репрезентације Србије одиграо је 11 мечева и постигао четири гола у периоду од 2011. до 2012. године, а за најбољу селекцију Србије забележио је пет одиграних утакмица. Дебитовао је још 14. децембра 2008. године против Пољске.

Повезане вести

1 comment

dejo сеп 15, 2016 at 14:41

Srecan rodjendan Darko pa da te posluzi odlicno zdravlje ,da napravis sjajnu karijeru u inostranstvu da se vratis u reprenztaciji fudbalske Srbije naravno al kao standardan igrac u nekom od inostranih klubova i da pri kraju karijere zaigras u dresu nase Crvene Zvezde a posle toga da dobijes mjesto trenera u omladinskoj skoli nase Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment