Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеТрансфери

Промене у ККЖ: Чолић у Вашашу, Прља у Звезди

Снежана Чолић

ККЖ Црвена звезда је добио прво појачање, али и први одлазак. Снежана Чолић каријеру наставља у Мађарској, док је Марија Прља прво појачање.

Снежана Чолић (24) је протекле сезоне дошла у Црвену звезду из ријечког Кварнера, док је први део сезоне наступала у Турској, за Ордуспор. Каријеру је започела у ЖКК Радивој Кораћ и наступала је за бројне млађе репрезентативне категорије.

У црвено-белом дресу на 26 утакмица у просеку је бележила за 29:52 минута на паркету – 9.8 поена, 3.8 асистенција (лидер екипе са 100 асистенција) и 3.9 скокова по мечу.

Посебно ће остати упамћена тројка за победу против Врбаса, у последњој секунди продужетка првог меча полуфинала плеј-офа. Са Црвеном звездом је освојила Куп Милана Циге Васојевића и вицешампионско место у првенству.

Marija Prlja
Marija Prlja

Марија Прља (28) игра на позицији плејмејкера, а са Црвеном звездом је потписала уговор на једну сезону. Протеклу сезону провела је у дресу Клужа из Румуније, где је провела већи део каријере играјући за Александрију и Крајову.

Осим у Румунији, Марија је наступала још за Партизан и Вождовац у Србији, Остраву у Чешкој, и Плеј Оф Хепи и Жељезничар у БиХ. Била је и на ширем списку репрезентације Србије. Маријино искуство ће помоћи најмлађој екипи у региону, која ће ове сезоне наступати у три такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment