Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Немања Мајдов европски шампион по други пут!

Немања Мајдов

Немања Мајдов (до 81 кг) још једном је освојио кров Европе. На Европском јуниорском првенству у Малаги остварио је зацртани циљ.

Убедљиво, онако како смо и навикли од најмлађег члана шампионске породице Мајдов, под стручним вођством оца и тренера Љубише, још једном се попео на највиши степеник победничког постоља. За још једно злато око врата и химну Боже правде, Немања Мајдов у великом финалу победио је Португалца Анрија Егутидзеа.

Звездин првотимац и репрезентативац Србије Немања Мајдов отворио је учешће на Европском првенству у Малаги победом над Естонцем Германом Дураном. Српски а сада још једном и европски шампион ипоном је победио и Никиту Дуиновса из Летоније у другом колу. Португалац Жоао Мартињо (бронзани са јуниорског ЕП 2015) није успео да нађе решење за српског репрезентативца. Мајдов баца Мартиња на јуко, што је било довољно да Португалца елиминише и избори пролаз у полуфинале. Одлични Италијан Кристијан Парлати није могао да се носи са Немањом који је неприкосновено газио ка финалу. Бацања оцењена вазаријем а затим и ипоном донела су му још једно финале после оне златне 2014 године и ЕП у Букурешту.

У дуелу који је одлучивао о шампионској титулу није било калкулације а циљ је био добро познат. Управо тако је наш Немања Мајдов ушао је и у овај меч са Португалцем Анријем Егутидзеом. Немања Мајдов још једном је тријумфовао на радост свих Звездаша и љубитеља нашег олимпијског спорта. Иако минуле године због повреде није могао да брани злато освојено 2014. велики рад и посвећеност још једном су дали резултат. Немања Мајдов златом освојеним на ЕП за јуниоре у Малаги још једном је потврдио квалитет и место у врху међународне такмичарске џудо сцене.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment