Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Званична конференција КК Црвена звезда мтс

На првој званичној конференцији кошаркашког клуба Црвена звезда мтс, која је одржана у Комбан арени, црвено-бели тим нашао се пред великим бројем новинара који су имали прилику да постављају питања целокупној екипи.

Кошаркаши Звезде, такмичиће се поново на четири фронта, а као новитет ове сезоне представља нови формат Евролиге, у којој ће се такмичити 16 најбољих клубова Европе. Целокупан тим био је на располагању новинарима који су у великом броју дошли да присуствују првој званичној конференцији српског шампиона, а уводну реч имали су капитен тима Лука Митровић и стратег црвено-белих господин Дејан Радоњић.

Лука Митровић:

– Добар дан свима. Већ месец дана напорно радимо, припремамо се и спремно чекамо прву утакмицу у Аба лиги. Комплетирамо се, припремамо за утакмице, и мислим да смо базични део доста добро одрадили. Чека нас финална провера на Криту, на изузетно јаком турниру, пред отварање сезоне са МЗТ-ом. Циљеви се не разликују много од претходних сезона, једино се разликује нови формат Евролиге, који ће бити тежи него претходних година, па ће сезона бити напорнија, али за то се спремамо и надам се да ћемо остати здрави током читаве сезоне. Који год састав да буде на почетку сезоне, изузетно је битно да забележимо победе у почетку, како бисмо стекли сигурност и самопоуздање.

Дејан Радоњић:

– Добар дан, поздрав за све, драго ми је да сте у великом броју дошли. Почели смо 15. августа са радом, урадили све што смо планирали у овом периоду, постепено су долазили играчи и радили смо на томе да њихов долазак буде спроведен онако како смо прижељкивали. Улазимо у завршну фазу припрема, одлазак на Крит и два јака меча. Задовољан сам до сада урађеним, играчи и амтосфера су били добри, и оно што смо планирали у овом периоду смо и урадили. Прво коло МЗТ, Аба лига која је ове године пуно јача него прошле године. Екипе се додатно појачавају, и биће више екипа које ће конкурисати за врх табеле, и наравно ту је нови систем такмичења Евролиге са 16 клубова, најбољих у Европи. Сигурно да су велики изазови испред нас и наравно да желимо да остваримо добре резултате, како би задржали континуитет Црвене звезде. Аба лига је приоритет, али ће бити доста захтевнија него прошле сезоне, и бице теже због новог формата са две утакмице недељно плус Аба лига. Сигуран сам да ће бити тешко, ми смо урадили све што је у оквиру наших могућности, да саставимо тим и да оно што нас буде чекало дочекамо спремни. Што се тиче Евролиге, мислим да су нам потребна појачања како бисмо били конкурентни. Без обзира на састав, надам се уз што мање проблема да протекне ова сезона, и да ћемо остварити потребан резултат.

Кошаркаши Црвене звезде мтс сезону отварају 1. октобра, утакмицом у дворани „Александар Николић“, против екипе МЗТ-а из Скопља.

Повезане вести

1 comment

zvezda srbija сеп 19, 2016 at 19:26

ajmo majstori, ja licno ne sumjam u vas kao ovi neki sto samo pisu pojacanj,pojacanj itd. ma bice pojacanja nije covic lud ako ste vi, da je doveo u junu ili julu pojacanja do sad bi im dao po 3-4 plate ovako dovede u oktobru i drzi do juna to je 8 meseci 4 plate manje. na tri stranca to je jedan gratis… pozzz

Reply

Leave a Comment