Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Звезда победом завршила припреме!

У последњем припремном мечу пред старт сезоне, кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Хапоел из Јерусалима резултатом 67:59 (15:19, 19:16, 11:12, 22:11) и тако заузели треће место на турниру у Грчкој.

Две јаке провере имали су црвено-бели на квалитетном турниру на Криту, пред старт сезоне, који је заказан за 30. септембар. У другом мечу у „Ираклион арени“, изабраници Дејана Радоњића били су бољи од израелског Хапоела резултатом 67:59 (15:19, 19:16, 11:12, 22:11). У редовима Звезде, најефикаснији био је Милко Бјелица са 21 поеном, док је капитен Митровић додао 11.

Изузетно квалитетан тим из Јерусалима, предвођен НБА суперстаром Амареом Стодемајером и бившим играчем Звезде, Таренском Кинзијем, боље је отворио сусрет на Криту, и после првих 10 минута имао предност 19:15. Двоцифрену предност имао је Хапоел у наставку, али је српски шампион боље одиграо завршницу полувремена и успео да смањи заостатак на 35:34 после првих 20 минута. Најбољи појединац био је Бјелица са 14 поена. У другом полувремену потпуно другачија слика на терену. Заиграли су одлично на обе стране терена кошаркаши Звезде, почели да погађају отворене шутеве и уз одличну дефанзивну игру у последњој четвртини стигли до тријумфа 67:59 против итекако квалитетног састава из Јерусалима.

То је уједно била и последња провера кошаркаша Црвене звезде мтс које старт такмичења у АБА лиги очекује 30. септембра у дворани „Александар Николић“ против екипе МЗТ-а из Скопља.

Повезане вести

2 comments

CIGANIN 74 сеп 25, 2016 at 21:29

Luka,Bjelica,Laza odlicni veceras i juce,Kuzmic odma tu do njih,mnogo prostora za napredak ima a trenutno izgledamo vise nego dobro,Radonja odlicno vodi,rotira a izgleda i fizicki odlicno spremio ekipu
ako se po jutru dan poznaje bice kalemegdan opet u junu a mozda i neki top8

Reply
Loki сеп 26, 2016 at 15:45

A stvarno sta se dogadja sa dva jedina draft igraca od strane NBA: Dangubicem i Simanicem???
Neko odigrao par utakmice dobro, pa par losije…a Danguba i Simanic pokazuju najkonstantniju formu: od starta priprema u svim utakmicama nisu imali pojma!!!
To jest celu ovu godinu njih dvojica ne mogu da se sastave… Simanic, koga su uz grobara Marinkovica, proglasili jos pre dve godna najvecim talentom u Srbiji za poslednjih 5 godina, odigrao dobro u porazu Zvezde od Reala u Madridu, kad smo izgubili sa skoro 40 razlike…i od tada su svi njegovi nastupi bili smesni…Bukvalno smesni! A momak vazi za ekstra, ekstra talenta!!!????
Danguba je prica za sebe… igra sada trecu godinu za nas klub i jos nije spojio dve dobre utakmice!!! A draftovan za NBA..!!??? Te se prve godine nije uigrao(jel to opravdannje sto ne moze da pogodi zicer, otvoreni sut ili slobodno bacanje!!!), druge se povredio i to bio izgovor za celu sezonu, sad valjda nazuljio uvo…
Da li je mozda trener kriv sto oni, kao navodno ekstra talenti, igraju ocajno ili jednostavno nisu kapacitet o kome se toliko pricalo…

Reply

Leave a Comment