Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Доналд: Још увек имам нападачки ген

Тамо где је стао у европским квалификацијама Мичел Доналд је наставио у Суперлиги Србије.

Сигурна реализација и леп гол за друго Звездино вођство, испоставиће се и кључно за победу над Војводином.

Утакмица са Војводином била је право мерило наше снаге – они су добра екипа, имају брзе и снажне појединце. Агресивни су у игри, то је већим делом заслуга њиховог тренера који тражи доста од њих. Ми смо се у правом тренутку показали у најбољем светлу, друго полувреме је можда и најбоље које смо одиграли ове сезоне. Изгледали смо као она екипа из прошле сезоне. Тада смо имали дуг низ без пораза, а сада је атмосфера била мало другачија. Прошла је Европа, у дербију смо несрећно изгубили и све је то оставило трага на нас. Ипак, најважније је како одреагујеш на такву ситуацију. Наш одговор је овај повратак на прво место и убедљива победа. На најбољи начин смо изашли из мале кризе која нас је захватила – рекао је везиста.

Честитке на победи и постигнутом голу Доналду су стигле из Лондона.

Марко Грујић ми је честитао, разговарали смо после утакмице. Морам да признам да ми он недостаје и на терену и у свлачионици. Гол је био леп и, што је још важније, постигнут у веома важном тренутку. На 1:1 се лако преломи утакмица, драго ми је да је то овог пута било у нашу корист. Када сам био млађи играо сам шпица, остало је ваљда нешто од тога још увек у мени. Више волим када постигнем погодак јаким ударцем са двадесетак метара, то су атрактивнији голови. Мада, код мене то доста зависи и од тренутка и атмосфере. Сваки гол ми значи и изазива посебна осећања. Ипак, немам жељу да постанем најбољи стрелац екипе, морао бих много пута да погодим до те титуле, а неки момци овде су то врло озбиљуно схватили.

Утакмица са Војводином наслутила је и повратак Хуга Виеире у прошлогодишњу форму.

Да сам се нашао на терену као шпиц сигурно бих постигао пет голова. Шалу на страну, никада не бих заузео Хугу месту, не можемо тако лако да заборавимо да је постигао 21 гол у прошлој сезони и колико је помогао екипи. И ми и он знамо да може много боље да игра. То се и видело на утакмици против Војводине, стварао је шансе, имао неколико изгледних прилика и само је питање времена када ће поново почети да ниже голове. Наша снага је у колективном духу, ако нападач не постигне гол показали смо да има ко да га одмени, то је најважније.

Након само једног кола црвено-бели су се вратили на прво место на табели.

Вратили смо се на прво место, имамо самопоуздања, али за мене није битно хоћемо ли остати први током сезоне, већ да ли ћемо ту бити на крају. Желимо да победимо сваку утакмицу до краја, и морамо да победимо. Ми смо Звезда и то је наша обавеза. Увек морамо да будемо први и најбољи. Ако играмо као против Војводине то неће бити проблем. Видели смо шта све можемо да постигнемо када играмо сви као један. Тимски дух је оно што доноси велике успехе – поручио је Доналд.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

CIGANIN 74 сеп 27, 2016 at 09:51

Luco i Donald su doneli prolece u klub u tim,takve licnosti koje imaju ljudski i fudbalski kvalitet tesko da cemo opet dovesti
zao mi je sto Luca nismo ispratili kako je zasluzio,nadam se da ce se ta greska sa Donaldom ispraviti kad dodje vreme da nas napusti a ako postoji i promil mogucnosti zadrzati ga jer tako zahvalnog igraca koji deluje u oba pravca ,koji igra i srcem i glavom i koji oseca klub i njegove navijace ponavljam tesko cemo ponovo „“ubosti“ ,takvi kao Donald su suvo zlato za svaku pravu ekipu,klub

Reply

Leave a Comment