Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда голеадом у Ивањици потврдила 1.место пред паузу

Звезда славила у Ивањици

Звезда сигурна у Ивањици!

Фудбалери Црвене звезде савладали су Јавор у Ивањици 4:2, головима Доналда, Сикимића, Ле Талека и Ристића и тако потврдили прву позицију пред двонедељну паузу.

Меч је обележила и 100.утакмица капитена Александра Луковића за Црвену звезду.

Звезда није бриљирала, Јавор је боље отворио утакмицу, био опаснији и имао више прилика  за гол. Већ у 9.минуту припретио је Ђокић, први пут, али је лоше реаговао на центаршут Стојаковића, иако је био неометан на пет метара од Манојловић. Звезда је узвратила преко Анђелковића, али је његов завршио у наручју Ђогатовића. Већ у наредном нападу Јавор прети, а у 26.минуту, уз гол Доналда, најбољи детаљ меча. Бомба Ђокића са неких двадесетак метара и феноменалана парада Манојловића.

Узбуђења су уследила у последњих десет минута првог дела. Звезда је повела у 37.минуту сјајним поготком  Доналда. У 44.минуту, Каришик је искористио грешку Звездине одбране, а у већ у наредном нападу, Канга асистира Сикимићу за нову предност Звезде.

У другом полувремену још мање узбуђења и дешавања, а завршница иста као у првом.

Звезда је до трећег гола дошла у 58.минуту, а он је приписан Дамиену Ле Талеку. Након његовог ударца Миловића је погодила лопта и скренула мрежу. Од тада ритам меча је ишао црвено-белим током и деловало је да победа потврђена. Чекало се до 88.минута на ново узбуђење. када је Елиомар погодио за 2:3. Покушао је и Бабунски у надокнади, а тачку на меч је ставио Михајло Ристић на асистенцију Предрага Сикимића у контранападу, након велике грешке Миловића.

Пре голова, најзанимљивији детаљ је био замена помоћних судија, након повреде Мажићевог помоћника, Далибора Ђуршевића.

У наредном колу, Црвена звезда дочекује Чукарички на Маракани.

11. коло, Супер лига

ЈАВОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:4 (1:2)

Ивањица. Стадион: „крај Моравице“.
Гледалаца: 2.000
Судија: Милорад Мажић (Врбас)
Жути картони: Томановић, Терзић (Јавор).
Стрелци: 0:1 Доналд 37.минут. 1:1 Каришик 45.минут. 1:2 Сикимић 1:2 45.минут. 1:3 Ле Талек 58.минут. 2:3 Елиомар 88.минут. 2:4 Ристић 93.минут.

ЈАВОР: Ђогатовић, Каришик, Томановић, Миловић, Ђокић, Елиомар, Стојаковић, Терзић (71.Колаковић), Амановић (62.Севић), Спремо (56.Гафуров), Бједов. Тренер: Милош Веселиновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Цветковић, Рендулић, Луковић, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга (76.Бабунски), Муче (71.Ристић), Срнић, Сикимић. Тренер: Миодраг Божовић.

_bts9719

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почела је утакмица 11.кола Суперлиге Србије, у Ивањици.

Јавор је доста опаснији, боље је отворио утакмицу. Први оштрији старт Мажић не санкционише.

8.минут – Доналд је погрешио, али је и исправио грешку. Спремо се дуго спремао, био неодлучан, Доналд се вратио и спречио опасност.

9.минут – Прва прилика за Јавор! Стојаковић је пронашао Ђокића самог на пет метара од Манојловића, али нападач Ивањичана лоше реагује и лопта иде поред гола.

13.минут – Прва Звездина шанса! Доналд је упослио Анђелковића, који из изгледне прилике шутира право у Ђогатовића.

26.минут – Каква одбрана Манојловића! Бомба Ђокића са неких 20-так метара, феноменална парада Филипа Манојловића!

Пола сата игре у Ивањици, Звезда је тотално безопасна, захваљујућу Манојловићу, резултат је и даље 0:0.

37.минут – ГОООЛ! Мичел Доналд, 0:1! Какав гол Мичела Доналда! Сјајан ударац са неких двадесетак метара, прецизно, снажно, Звезда води! 

Нема прилика након водећег гола. Звездине акције су углавном завршавају код Канге или Мучеа.

45.минут – ГОЛ! Милош Каришик, 1:1! Изједначио је Јавор након грешке Звездине одбране, центрирао је Стојаковић, лопта се одбила од Цветковића, спретан је био Каришик.

45.минут – ГОООООЛ! Предраг Сикимић, 1:2! Одмах узвраћа Звезда! Асистенција Канге, погађа Сикимић и враћа Звезди предност пред полувреме!

Полувреме у Ивањици. Јавор доста опаснији, три гола у последњих десет минута, срећом, два Звездина.

Друго полувреме

Почиње друго полувреме у Ивањици, нема измена у Црвеној звезди.

Миран почетај другог полувремена, нема узбуђења. Прва измена на мечу, у редовима Јавора.

58.минут – ГООООЛ! Дамиен Ле Талек, 1:3! Повећава предност Звезда у Ивањици, ударац Ле Талека у мрежу скреће Миловић!

61.минут – Продор Мучеа, покушај Срнића брани Ђогатовић!

Прва измена у Црвеној звезди, Ристић мења Моучеа, а у Јавору последња измена, Терзића мења Колаковић.

75.минута – Нова грешка Канге, поново прави прилику противнику, али након гужве Елиомар није искористио његов поклон. Манојловић хвата лопту.

Друга измена у Звезди, Бабунски уместо Канге.

Апсолутно без преких дешавања, ритам меча иде црвено-белим током до девете победе у првенству.

87.минут – Ристић и Ђокић прекидају монотонију ударцима, али без опасности.

88.минут – ГОЛ! Елиомар, 2:3! Елиомар је изненадио Манојловића и уводи меч у неизвесну завршницу!

Пет минута надокнаде у Ивањици.

91.минут – Бабунски! Леп ударац Давида Бабунског, али парада Ђогатовића. Нема опасности након трећег корнера на мечу за Звезду.

93.минут – ГООООЛ! Михајло Ристић, 2:4! Након гола и асистенција Сикимића у контранападу, Ристић кажњава грешку МИловића и потврђује Звездину победу!

Крај меча у Ивањици, девети тријумф Црвене звезде у шампионату!

_bts9793

Повезане вести

8 comments

dejo окт 2, 2016 at 21:52

Sjajno je sto je nasa Crvena Zvezda dobila Javor iz Ivanjice al od ove odbrane nase Crvene Zvezde boli glava ,tu ne mislim na golmana nase Crvene Zvezde nego obadva stopera i obadva beka ,jednostavno nasa Crvena Zvezda ima premnogo igraca na sredini terena a i dalje fali pravi spic u napadu ,mislim da bi trebalo da se pokusa sa formacijom 4-4-2

Reply
zemunac1976 окт 2, 2016 at 20:08

josife potpisujes se i dicis da si veliki Zvezdas a spominjes malog Vucicevica koji nema prava jos 6 meseci da igra. O cemu vise sa tobom diskutovati

Reply
CIGANIN 74 окт 2, 2016 at 19:37

Razumeo bi ove silne rotacije da igramo evropu,totalno smo neuigrani da na cisto indivindualni kvalitet dajemo golove,Donald da ne puce po lopti odosmo sa 0-0 pol.
jos je i dvonedeljna pauza zbog reprezentacije a na klupi Rile,Viera,Petko…Ruiz na postedi(od cega i za sta?),Plavsic lakse „povredjen“Poletanovic-?,to su 5-6 standardnih
koji moraju igrati,uigravati se a ne za neznam sta cuvati se
Pisu se 3 boda,sve ostalo za zaborav

Reply
Aca окт 2, 2016 at 19:25

Apsolutno zasluzena pobeda na teskom gostovanju. Sto se tice ucinka igraca, Manojlovic fantasticno izveo paradu, retko lepa odbrana, morao je bolje kod drugog gola Javora. Odbrana dosta kriticna, definitivno ne mogu u paru kapiten i Rendulic. Cvetkovic krivac za oba gola, koja su pala preko njegove strane. Donald majstorski, Kanga radilica, odlicna asistencija. Mouce se dosta trudio, ali opet nedovoljno konkretno. Sikimic danas odlican, gol i asistencija. Ristic korisniji u veznom redu nego na beku, a Babunski pokazao potencijal. Idemo dalje, prvo mesto je tu!

Reply
dusan окт 2, 2016 at 19:00

da li je moguce da je ovaj mali na golu veca rupa i od kahrimana??? on prima sve sto krene u okvir gola. ne napusta liniju, ne krece na centarsuteve. bas smo se usrecili

Reply
josif окт 2, 2016 at 17:55

Hronicna boljka na svim utakmicama je nasa dunsterska odbrana.Rendulica,Cvetkovica i Lukovica netreba komentarisati,da nezaboravim kuma Andjelka.O kombinacijama i taktikama Bozzovica sve je receno.Umesto da igraju Milosevic,Babunski,Racic i Vucicevic mi igramo sa penzionerima koji naredne sezone nece biti u timu.Sem Kange i Donalda mi i nemamo nekog ko moze da povuce.Ovakvo mucenje je tesko gledati.Pozz.MKD

Reply
Delija mp окт 2, 2016 at 23:28

Vucicevic je jos uvek igrac Cukarickog, jos 6 meseci. Stvarno ne pratite, a komentarisete.Za ostalo se slazem. Treba dati sansu Milosevicu makar u kupu, otarasiti se Mucea i Fibela ove zime.Time ce se napraviti mesto za Banunskog i ostale

Reply
dejan окт 2, 2016 at 17:37

Svaka cast i respekt svakom Zvezdinom navijacu koji je danas dosao u Ivanjicu da pruzi podrusku ovim tzv.fudbalerima.

Reply

Leave a Comment