Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Звезда савладала Машинац у дербију женског фудбала

ЖФК Црвена звезда савладала је ЖФК Машинац из Ниша 2:1, у дербију 6.кола Суперлиге за жене.

Увод у Звездину победу био феноменалан погодак капитена и репрезентативца Милице Мијатовић из слободног ударца у 24.минуту, коме је претходио црвени картон гостујућег голмана, Јовић, која је у продору фаулирала Мирелу Тенков.

Милошевић је изједначила у 31.минуту након соло продора и ефектно савладала Марину Петковић.

У другом полувремену, од самог почетка, изабранице Дарка Стојановића су нападале, створиле неколико прилика, углавном преко играча утакмице, неуморне Јоване Стојановић, за коју није било решења, и капитена Мијатовићке, да би победу Звезди донела најбољи стрелац, Мирела Тенков у 78.минуту, својим петим голом у шампионату, управо на асистенцију Мијатовићке. Тенков је примила лопту у казненом простору и мирном и хладнокрвном реализацијом савладала Иранку на голу Машинца, Миријам Јектаи. Јектаи је играла пре него што је стала на гол, иако је иначе голман, а у неколико наврата пре победоносног гола добро је реаговала и спречила убедљивији пораз Нишлијки.

Четврта победа у пет мечева за Црвену звезду, која у наредном колу гостује Обилићу, а затим следи и дерби заосталог 5.кола против владајућег шампиона, Спартака из Суботице.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАШИНАЦ 2:1 (1:1)

Београд. Стадион: Помоћни, испод јужне трибине Маракане. Гледалаца: 200. Судија: Марина Вишњић (Крагујевац). Црвени картон: Јовић (Машинац). Стрелци: 1:0 Мијатовић 24., 1:1 Милошевић 31., 2:1 Тенков 78.минут.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Петковић, Ђуричек, Милинковић (46.Миладиновић), Стојановић, Благојевић, Стефановић, Тенков, Мијатовић (89.Милићевић), Нкиру (59.Агбаба), Вехере (46.Крстић), Аранђеловић. Тренер: Дарко Стојановић.

МАШИНАЦ: Јовић, Шарац, Вучковић, Јектаи, Миливојевић, Станковић, Милошевић, Трнавац (75.Ћирић), Лазаревић, Златановић, Васиљковић. Тренер: Перица Крстић.

Повезане вести

Leave a Comment