Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Ракићевић три године у Звезди!

ракићевић

Талентовани млади репрезентативац Србије, Петар Ракићевић (21,204) потписао је у среду трогодишњи уговор са КК Црвеан звезда мтс, и одмах отпутовао са екипом у Задар.

Млади репрезентативац Србије Петар Ракићевић нови је кошаркаш Црвене звезде мтс!

Ракићевић који је висок 204 центиметара, игра на позицијама плејмејкера, високог бека и крила, а са шампионом АБА лиге и КЛС потписао је у среду трогодишњи уговор. Један од најталентованијих играча на својој позицији у свом узрасту, одмах је са екипом отпутовао у Задар, где ће црвено-бели у трећем колу АБА лиге гостовати домаћем тиму у четвртак. Званично представљање пред београдском публиком Петар ће имати у недељу када Црвена звезда мтс дочекује Мегу.

Петар је поникао у Прокупљу (рођен 4.јуна 1995.године) где је направио прве кошаркашке кораке, а након двогодишњег боравка у Чачку, од 2014.године наступао је са великим успехом за екипу „Металца“. Протеког лета био је саиграч Марка Гудурића и Николе Ребића у селекцији Србије на ЕП за играче до 20 година, на коме је наш национални тим освојио златну медаљу.

Нови играч црвено-белих је у претходне две сезоне био један од најбољих играча клуба из Ваљева, а преласком у редове шампиона спреман је за већи изазов и развој кроз рад у систему КК Црвена звезда Телеком и наступе на великој европској сцени.

Петре, добро дошао у Црвену звезду мтс!

Повезане вести

7 comments

nele окт 7, 2016 at 09:28

Koliko se ja secam (a dosta dobro se secam) ovaj momak ni u Metalcu nije odigrao neku zapazeniju ulogu, totalni prosek je bio, tako da me izuzetno cudi taj jegov dolazak u Zvezdu. Dobro, mozda ce sada decko doslovno “eksplodirati“ ali cisto sumnjam i ne vidim razlog zasto bi Zvezda rizikovala sa njim sada kada su joj potrebna 2-3 daleeeeeko kvalitetnija pojacanja pred Evroligu. Bojim se da je to samo gomilanje nepotrebnih igraca koji ce biti u ovoj sezoni na parketu samo u momentima kada Zvezda bude vrlo ubedljivo vodila u ABA i domacoj ligi a takvih igraca Zvezda ima vec i vise nego dovoljno medju svojim klincima! Nadam se da gresim ali……….

Reply
dejan окт 5, 2016 at 22:25

Ne milim da je ovaj kosarkas potreban sadasnjem timu Zvezde. Bolje da je otisao u Partizan i neka oni gomilaju neke prosecne igrace a ne mi. Nama su potrebna dva ozbiljna kosarkasa da bi bili koliko-toliko ravnopravni u EL.

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 5, 2016 at 19:10

SVE DOBRE MLADE IGRAČE TREBA UZIMATI PRE FRANJEVACA I SLATI NA KALJENJE U FMP,ZATIM JEDNOG PO JEDNOG, SHODNO POTREBAMA,VRAĆATI U ZVEZDU.TO SE ZOVE SISTEM,TO ĆE DONOSITI REZULTATE.

Reply
SVE PJANO21 окт 5, 2016 at 16:23

Nisam oduševljen gomilanjem igrača, pitanje je da li je ovo igrač koji može odmah da nas pojača na plejmejkeru za EL, a za ABA ligu nam nije ni bio potreban. Na dvojci i trojci imamo dosta kvalitetnih igrača, tako da opet ne vidim svrhu. Ako se planira dovođenje centra, onda bi tu trebalo dobro odrešiti kesu. Ako nam je budžet oko 5 mil, a za ovo što imamo ne plaćamo više od 2 mil, onda bi za centra razbijača moglo da se plati 600-700 hiljada pa da ubijamo. Ali pitanje je šta Čović opet muti. Pozdrav

Reply
Estrella Roja окт 5, 2016 at 16:03

Nije mi jasan povod njegovog dovođenja osim da bi naškodili Partizanu. Da li to znači da smo odustali od dovođenja stranog pleja? Ne bi me iznenadilo da i petica bude neki naš igrač tipa Stević. Nevezano za dobar početak u Aba ligi, mišljenja sam da za Evroligu nismo ni približno konkurentni rivalima. Ostvarile se Čovićeva vizija da igraju samo igrači sa srpskim pasošima, shvatilo se da strancima mora da isplaćuju plate i premije redovno. Eureka!

Reply
pera окт 6, 2016 at 06:57

Nisam ni sumnjao da će biti ovakav komentar. Pisao sam već nekima od nas ni 12 Američkih igrača ne bi bilo dovoljno jer kako bi posle imali motiva da napadaju Čovića. Da se razumemo dolaskom Čovića u Zvezdu nastaje nova era kluba. Iz sezone u sezonu se postižu bolji rezultati samo zlonamerni to ne priznaju. Što se mene tiče nieka igraju svi domaći igrači ali da mi pobedjujemo a očigledno je na početku sezone da dobro igramo i da pobedjujemo.E problem je to što dobro igramo i pobedjujemo nekima. Ne sekirajte se ovaj sistem ne pravi neuspehe već napreduje iz dana u dan i to boli one preko brda. Njihove sitne dušice bi da opet cela Srbija baca pare u bunar a da oni likuju kako su mnogo pametni usto trpajući te pare u svoj džep. Što se plaćanja tiče KK Crvena Zvezda nikome nije ostala dužna. Druga je stvar što miljenika Milera zabole za klub i što je neke svoje obaveze stavio na papir a nije ih ispoštovao. Pošto smo mi sada ozbiljan klub ne može se preko tvitera ostvarivati nešto što nije uradjeno korektno. Opušteno, verujte u klub ako za njega navijate.

Reply
Estrella Roja окт 6, 2016 at 18:09

Ni ja nisam sumnjao u tvoj rukopis kao punomoćnik gospodina Čovića. Podsećaš me na botove vladajuće partije kada krenu da, usled neke opravdane sumnje u određene postpke ili gestove, veličaju vođu u svakoj prilici iako ti hvalospevi i afirmitivna nabrajanja šta je sve dobro urađeno po prvi put od Novog zaveta pa do danas nema mnogo veze sa konkretnim pitanjem i temom. U dilemi sam da li me smatraš maloumnikom ili ubačenim grobarskim trolom, zaista sve druge razloge teško mogu da shvatim.
Po tebi, odnosno tvom klijentu Čovketu stranci su zlo jer traže svoje zarađene ugovorne obaveze, kako se usuđuju na takav potez kada naši radnici rade i nekoliko meseci bez plate i ne bune se. Naprotiv, prihvataju to sa velikim poverenjem u bolju i naprednu budućnost.
Da se vratimo temi konačno, dovođenje Rakićevića mogu samo da pozdrave njegovi prijatelji i uža rodbina. Da je neki talenat poput Dobrića ili Gudurića, nije. Da je mlađi od tih mladih igača koje imamo u rosteru, nije. Međutim, da je njegov dolazak zamena za dobrog stranca koji bi pravio razliku..o, da! I to samo zato što je naš, to je tvoj argument.
I ne bih se previše vezivao za političke struje jer se veoma brzo dešavaju preokreti. Možda samo jednom hemijskom, manje naprednom. Ne bih da doživim ponovo da Zvezda bude kolateralna šteta političke situacije budući da klub treba biti iznad tih relacija.

Reply

Leave a Comment