Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Звездини шампиони на промоцији џудоа у ОШ „Свети Сава“

Недеља џудоа у Београду – после Првог Звездиног фестивала настављена је промоцијом олимпијског борилачког спорта у ОШ „Свети Сава“ у срцу српске престонице.

У школској сали постављене су струњаче на којима су са младим Врачарцима вежбали асови татамија Милица Николић европска шампионка (до 23 године) и Страхиња Бунчић европски шампион (за кадете).

Драго ми је да смо наш лепи спорт представили деци Основне школе „Свети Сава“. Уживали смо вежбајући са њима. Џудо је пре свега спорт који развија дух и тело и зато је веома користан за развој сваког детета. Недеља џудоа коју је организовала Црвена звезда је богата догађајима који су увод у завршницу промоције Европског сениорског купа у Београду који ће окупити врхунске борце – истакла је Милица Николић.

Џудисте Звезде као и читаву акцију Недеља џудоа у Београду подржао је и председник СО Врачар Милан Недељковић.

Изузетно ми је драго да је у Основној школи „Свети Сава“ на територији наше општине организована промоција овако лепог догађаја, Европског џудо купа „Србија опена“. Деца су имала прилике да вежбају са репрезентативцима Србије, европским шампионима Милицом Николић и Страхињом Бунчићем. Као председник општине желим да поздравим и подржим овакве спортске догађаја. Нарочито када је у питању спорт са дугом традицијом као што је џудо. Надамо се одличним резултатима на „Србија опену“ када су у питању наши репрезентативци – рекао је Милан Недељковић.

Ђаци Основне школе „Свети Сава“ познати као одлични ученици, али су једнако добри и на различитим спортским теренима.

Ова промоција за нашу школу значи пуно. Иако ми немамо наставу када је у питању овај спорт, деци треба представити џудо. Основна школа Свети Сава је позната да има десетак дисциплина у оквиру послеподневног продуженог боравка. Драго ми је да су наши гости, показали све лепоте овог спорта, а видим да имамо и ученицу наше школе која тренира џудо и која се успешно носи са српским репрезентативцима – рекао је директор „ОШ Свети Сава“ Дејан Станковић.

Да промоција Недеље џудоа у Београду протекне у најбољем реду побринуо се тим на челу са Зораном Аврамовићем, директором Црвена звезда маркетинга.

Све је протекло како је планирано са децом која желе да науче нешто ново од шампиона, као што су Милица Николић и Страхиња Бунчић. Кад имамо наклоност свих оних који разумеју важност промоције спорта какав је џудо онда је то одлична најава за Европски куп за сениоре у Шумицама овог викенда, на којем ће бити преко 400 учесника из 30 земаља. Мислим да је ово била најлепша најава и обрадовао бих се када би неки од ових дечака и девојчица који су присуствовали овој промоцији дошли у суботу и недељу у Шумице – истакао је Зоран Аврамовић.

Звездини првотимци Милица Николић и Страхиња Бунчић поделили су мајице ђацима и позвали све ученике ОШ Свети Сава да дођу у Шумице овог викенда, да 8. и 9. октобра уживају у врхунском џудоу на деветом Европском сениорском купу „Србија опену“.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment