Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеФудбал

Звездин бисер Јовељић: „Волео бих да ме Делије памте по головима против Партизана“

Иако тренутно одсутан са терена, Звездин млади нападач и велика нада клуба, Дејан Јовељић, окупира пажњу медија. У престижној анкети енглеског Гардијана изабран је у групу најталентованијих играча света. Док са нестрпљењем чека да поново обуче црвено-бели дрес Дејан Јовељић помно прати утакмице свог клуба.
– Када су ми тек дијагностификовали мононуклеозу било ми је јако тешко. Првих неколико дана нисам знао шта ме је снашло, али већ након недељу дана сам се привикао и све је било лакше. Најважније је да се сада осећам одлично, за неколико дана ме очекује контрола након које ћу знати када могу да се вратим на терен и какав је даљи план мог опоравка. Морам да кажем да ми је мајка највећа подршка свих ових месеци. Ту је увек за све што ми треба, брине се да се правилно храним и уносим довољно витамина како бих се што пре вратио на терен. Зна колико ми је то важно и неизмерно сам јој захвалан – рекао је Јовељић.
За све ово време Дејан се ужелео фудбала.
 
– Убедљиво највише ми недостају фудбал, Звездин дрес и голови. Са нестрпљењем ишчекујем повратак на терен. Наравно да већ сада имам план и знам шта ћу радити чим се вратим у тренажни процес. Испред себе сам увек имао јасне циљеве којима сам стремио, па нема разлога да сада буде другачије. Чим добијем дозволу да се вратим међу саиграче даваћу све од себе на сваком тренингу и на тај начин ћу покушати да изборим своје место у тиму. Зацртао сам себи да ћу из овога изаћи још јачи, а могућност да браним боје Звездиног првог тима ми је огроман мотив. Видим да екипа игра одлично, зна се чије је прво место и мислим да неће бити много узбуђења до краја шампионата. Надам се да ћу се и ја уписати у листу стрелаца до тада.
Велико искуство за младог Јовељића представљала је и сарадња са тренером Миодрагом Божеовићем.
 
– Прошао сам и зимске и летње припреме са екипом, дао два гола на читири пријатељске утакмице, а још више од тога ми је значило што сам имао прилику да сарађујем са Грофом Божовићем. Он је сјајан тренер и човек, одличан педагог и сваки играч може много да научи од њега. Усмеравао ме је како и шта да радим, саветовао ме и истицао, оно што се у Звезди учи од најранијих дана, да је колектив најбитниији. Надам се да ће се та успешна сарадња наставити.
Велико интересовање медија Звездин млади нападач изазвао је када га је угледни британски лист „Гардијан“  уврстио удруштво 60 највећих талената светског фудбала.
 
– То је огромно признање и част за сваког младог играча. Наравно да ми прија интересовање медија, то ми је додатни подстицај да будем све бољи бољи. Значи ми што људи верују у мене и имам велику жељу да оправдам, а касније и надмашим, њихова очекивања. Апсолутно никакав притисак не осећам пред повратак на терен због тога, само огромну жељу да опет обучем Звездин дрес.
Већ сада Јовељића пореде са неким од најуспешнијих светских фудбалера.
– Нисам то до сада спомињао, али име сам добио по Звездиној легенди Дејану Станковићу. То ми је отац открио када сам почео да тренирам у Звези и то ми је драже од свих поређења са светским звездама. И сам сам имао прилике да уживам у Станковићевим играма и, иако је он везни играч, могу да кажем да ми је узор у каријери. Од активних играча можда сам најсличнији Суарезу. Волим и Ибрахимовића да гледам, али по стилу игре се доста разликујемо. Код Суареза препознајем исту особину као код себе, има превелику жељу за фудбалом, гладан је голова и то је оно што га чини тако великим играчем.
Од првог дана када је дошао у Звезду сања о трку на север након поготка у дербију.
– Волео бих да ме навијачи Звезде једног дана памте по головима у вечитим дербијима. Имао сам искуства у дербију омладинаца да постигнем хет-трик и надам се да ће се то поновити и у сениорској категорији. Невероватан осећај, то су утакмице које носе посебну драж и које рађају велике играче.
Након опоравка, Јовељића очекује и повратак у дрес репрезентације Србије.
– Верујем да кадетска репрезентације чији сам члан може да донесе успех српском фудбалу. Имамо сјајних играча, већ смо се нашли међу 16 најбољих екипа у Европи, а то је само наш почетак. Сигуран сам да ћемо навијачима вратити веру у наш национални тим. Одушевљен сам играма Душана Тадића и Филипа Костића у репрезентативном дресу, на такве играче ми млађи треба да се угледамо – поручио је Јовељић.

Повезане вести

2 comments

Pera окт 8, 2016 at 22:30

A ja bih u ovim godinama voleo da posavetujem ovog momcica. Lepe si reci izrekao na ovoj stranici foruma e sad prioni radu posle ove pauze u karijeri i ne obecavaj nista nego puni mreze protivnika. Ja ocekujem da ti budes upravo ono sto nedostaje ovom timu golgeter na duge staze i da vise ne kidamo zivce sa tromim ili umisljenim golgeterima kojima se lopta samo ostavi da je zakucaju u gol. Gol mora da se zeli vise od svega i da se Zvezda voli celim telom i bicem. Za godinu dve bice prilike da se napreduje ali uvek mora da bude osnovna stvar krvav rad i posvecenost i sebi i klubu.

Reply
Loki окт 9, 2016 at 11:44

Ako ostane trener Grof Bozovic…neces Joveljic ni proci pored prvog tima. Tu je Mouca, Ruiz i slicni. A u januaru garantovano ce Bozovic dovesti jos nekog iz Mordavije ili Rostova i ostalih velikih timova…

Reply

Leave a Comment