Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезди припао рукометни „вечити дерби“!

Звезди припао рукометни дерби

82. рукометни „вечити дерби“ припао је Црвеној звезди! Црвено-бели су голом Алексе Кљајића 10 секунди пре краја утакмице савладали Партизан на Бањици 34:33 и сачували прво место!

Дерби као некада, са навијачима на обе стране, узбудљивом завршницом. Велика борба, преокрет Звезде и на крају победа у последњим секундама, коју је потврдио Златановић у последњем нападу на утакмици одбраном након шута Миленковића уз звук сирене.

Црвена звезда је фуриозно, одлично отворила меч, повела 3:0, затим и 5:1, али је уследио пад, период без гола од 9 минута и серија Партизана 6:0. Партизан је одржавао предност до финиша полувремена, када су црвено-бели головима Андрејевића и Шотића успели да мини серијом на предах оду са голом предности.

У другом полувремену, резултатска клацкалица, Звезда је водила дп 40.минута, али је Партизан смогао снаге да преокрене и да у 46.минуту поведе и са четири гола предности – 25:21! Тада на сцену ступа Милан Ћоровић и Звездино искуство. Четири гола Ћоровића за изједначење и резултатски егал пред сам финиш утакмице.

Звезда је повела голом Шотића у 57.минуту, а Партизан у последњи минут ушао са 33:33, голом Миленковића. Ненад Перуничић узима последњи тајм-аут, дели победничке савете, а Ћоровић на црти проиграва капитена Бабића који је фаулиран, и Звезда има напад са играчем више. Одигран је вишак на крилу, лопта долази до десног крила, Кљајића, који погађа и доноси Звезди победу!

Партизан је са играчем мање имао последњи напад и 10 секунди, Миленковић је покушао са шест метара на левом беку, али Златановић брани и Звезда слави четврти узастопни тријумф!

Црвена звезда је тријумфовала у „вечитом дербију“ након три меча поста, и остварила 33 победу у досадашња 82 дуела.

Најефикаснији у Звезди био је Милан Ћоровић са 7 голова, Шотић је постигао 6, Мошић 5. Најефикаснији на мечу је био Перовић из Партизана са 9 голова.

Захваљујемо се нашим навијачима на великој подршци, која нам је дала снагу да победимо у дербију.

На табели, Звезда је прва, са скором од 5 победа и једним ремијем, 11 бодова. У наредном колу, у Шумице долази последњепласирани Југовић из Каћа, који је једини тим без победе у шампионату.

Партизан – Црвена звезда 33:34 (12:13)
Београд Дворана: Бањица. Гледалаца: 1.000. Судије: Мошорински и Панџић (Нови Сад). Седмерци: Партизан 2 (2), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Партизан 8, Црвена звезда 2 минута.

ПАРТИЗАН: Јокић 3, Живковић 6 (2), Перовић 9, Миленковић 6, Павловић, Илић (6 одбрана, 1 седмерац), Пижурица, Ђуричић, Перуничић, Трнавац (1 одбрана), Стевановић, Ивановић 1, Кукић 6, Мршуља 2. Тренер: Ненад Максић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 6, Павловић 1, Мошић 5, Ћоровић 7, Продановић 1, Андрејевић 2, Гачевић, Љубојевић, Љубеновић, Шћепановић 2, Златановић (12 одбрана), Матичић 2 (2), Д. Бабић 4, Кљајић 3, Леовац, А. Бабић 1. Тренер: Ненад Перуничић.

Повезане вести

1 comment

Goran окт 10, 2016 at 17:28

Bravo deri crnu sektu!!!

Reply

Leave a Comment