Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини клинци освојили Требиње

Минулог викенда је у Требињу одржан турнир у којем су учествовале Звездине генерације 2005. и 2006.

Обе екипе су успеле да освоје прво место, и још једном у најбољем светлу презентују Црвену звезду.

Генерација 2005. коју предводи некадашњи Звездин фудбалер Далибор Шкорић је у финалу турнира била боља од ФК Сарајево резултатом 1:0. Једини гол постигао је Јован Мијатовић, који је уједно и проглашен за најбољег играча турнира.

Мислим да смо заслужено освојили турнир, Показали смо велику жељу али и знање достојно реномеа Црвене звезде. Првог дана смо имали фантастичне усллове и терен, али другог дана турнира киша је мало покварила амбијент и услове за игру, али то нам није представљало проблем да се покажемо у најбољем светлу – рекао је тренер генерације „2005“, Далибор Шкорић.

Годину дана млађи дечаци такође су, још убедљивије, славили у финалу турнира против ФК Рад. Резултат је на крају гласио 4:0 за Црвену звезду, и то захваљујући головима Ђорђевића и Прелевића (постигли по два поготка). Тренер генерације „2006“ Марко Милић био је веома задовољан.

На седам утакмица које смо одиграли, остварили смо гол разлика 27:0. Мислим да је то показатељ да смо заслужено освојили прво место јер по игри ниједна екипа није показала више од нас. Организација турнира била је на високом нивоу и веома смо задовољни викендом – биле су импресије Марка Милића.

Координатор базе Омладинске школе Црвене звезде Дејан Арсов такође је имао само речи хвале.

Освајањем турнира у Требињу у обе узрасне категорије доказали смо да све што смо радили у претходном периоду, сва уложена енергија, знање и приступ селекцији дечака, методологији и одабиру начину и принципа рада – има перспективу. Већ сада можемо рећи да фудбалска школа Црвене звезде израста у лидера у Србији, па и шире – рекао је Арсов.

Ако свако путовање почиње првим кораком, онда су Звездини клинци закорачили одлучно и храбро. Уколико наставе путем којим су кренули, Црвена звезда неће морати да стрепи за будућност.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo окт 11, 2016 at 23:02

Samo napred djeco Crvene Zvezde vi ste svetla buducnost Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment