Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Спремни смо за старт

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић одржао конференцију за медије пред почетак 17. издања Евролиге и првог у новом формату са 16 клубова.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Дарушафаке Догуш у премијери 17. издања Евролиге, и првој утакмици коју ће шампион Србије и АБА лиге одиграти у ове године изузетно јаком такмичењу.

Пред долазак турске екипе,која ће у Београд допутовати у среду увече и одрадити једини тренинг у четвртак на дан утакмице, пред новинаре је изашао тренер црвено-белих Дејан Радоњић и изнео своја очекивања пред долазак скупог и на првом месту изузетно квалитетног тима из Истанбула.

Већ смо много тога рекли о ономе шта нас очекује у такмичењу које се први пут игра у овом ситему. Данас причамо о историјском формату, о огромној концетрацији квалитета и ономе што је урађено између две сезоне. Лако је анализирати клуб који је за јако кратко време од друге лиге дошао до борбе за Фајнал фор. Направили су доста промена, пре свега довођењем Блата, али и великог броја квалитетних играча. Свима су показали да су стварно тим који има квалитет и који ће то током сезоне то и показати. Сматрам да су значајно квалитетнији него прошле сезоне, без пораза су били у припремном периоду, стартовали добро против Тофаша. Апсолутно смо свесни шта нас чека – рекао је Радоњић.

Црвено-бели су започели такмичење у АБА лиги са 4 победе, али сада стиже први противник у Евролиги које је по општим оценама са концентрацијом квалитета у 16 клубова никада јача.

Потребно је бити реалан, не само против Дарушафаке, већ због свега што нас чека. У добром смо амбијенту, радној атмосфери, одличном старту сезоне, али сад се прелази на један други ниво. Објективно је Дарушафака фаворит. Свесни смо да можемо, без обзира на однос снага, да дамо све од себе и уз подршку наших навијача превазиђемо своје могућности и дођемо до победе. Имамо право да се надамо да можемо да дођемо до победе. Здравствено стање је добро, мотивација је ту – све је онако како се и очекивало.

Тренер црвено-белих је позвао навијаче да испуне дворану до последњег места и атмосфером која је претходних година била јединствена на паркетима Евролиге, пруже подршку играчима, које чека противник, који је без пораза у припремном периоду и на старту турске лиге.

Продаја карата за утакмицу Црвена звезда мтс – Дарушафака Догуш почела је у среду од 10 часова на свим продајним местима Евентима и трајаће до четвртка до почетка утакмице која стартује у 21 сат.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment