Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице поражене у Краљеву

Кошаркашице поражене у Краљеву

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у Краљеву, од истоимене екипе 54-48, у оквиру 2.кола ЖКЛС. У Звездиним редовима најефикасније су биле Богићевић, Бојовић и Ђоршевић са по 10 поена.

Пред око 300 гледалаца у краљевачкој Хали спортова екипа Драгана Вуковића доживела је први пораз у ЖКЛС ове сезоне. Од самог старта Звезда није биле у свом ритму. Прве поене на мечу је на истеку другог минута игре постигла Јелена Ћирић, једине на утакмице, а затим су Краљеванке серијом дошле до предности, коју су задржале до одласка на одмор.

Друга четвртина је била неефикасна, Краљево је дуго имало предност од 5 поена, али средином треће четвртине Црвена звезда мини серијом 6-0 преко капитена Александре Катанић и Невене Наумчев и дошла до предности након стартног вођства. Краљево је узвратило серијом, у два наврата је имало пет поена предности али је Звезда преко Мине Ђорђевић у последњима секундама постигла поене за резулатски егал пред последњу четвртину.

Иако се очекивала неизвесна завршница црвено-беле су поклекле. Краљево је новом серијом поена коју је тројком започела Тамара Бајић за 45-42, дошло до убедивих 54-44 у 39.минуту, а Звезда је успела до краја само да ублажи пораз.

Није Звезди много тога полазило за руком у Краљеву. Веома лош шут за три поена (1/19), уз 19 напада више. Краљево је било доста боље у шуту три поена (7/19), уз 30 скокова, пет више од црвено-белих.

Најефикаснија на мечу била је играчица Краљева, Рајић са 14 поена. Обе екипе након две одигране утакмице имају половичан учинак.

У наредном колу, Црвена звезда игра први меч на свом паркету ове сезоне, против екипе Врбас Медела, у дворани у Железнику, (субота 19 часова), када ће покушати да се искупе за пораз у Краљеву.

Црвена звезда: Наумчев 9 (4ск 4укл), Прља (2ск 2ас), Богићевић 10 (4ск), И.Катанић, А.Катанић 7 (5ск), Ћирић 2, Ђокић, Мишељић, Зукановић, Тешић, Бојовић 10 (3ск), Ђорђевић 10 (4ск 3укл). Тренер: Драган Вуковић

Повезане вести

Leave a Comment