Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Звезда успешнија од Врбаса

Звезда успешнија од Врбаса

Кошаркашице Црвене звезде савладале су екипу Врбаса у дербију 3.кола ЖКЛС, 71-65! Најефикаснија је била Александра Катанић са 20 поена.

У репризи финала Купа Милана Циге Васојевића, Звезда је поново била успешнија од Врбаса! У изједначеном и узбудљивом мечу више искуства и стрпљења имале су изабранице Драгана Вуковића и славиле другу победу у домаћем првенству.

Звезда је фантастично отворила меч серијом 8-0 у првих два минута, али су се гошће вратиле у резултатски егал до краја првог периода. У неколико наврата је Врбас успевао да преокрене резултат, али је Звезда током већег дела утакмице имала минималну предност.

Контрола у скоку и брза реализација у контри су донели црвено-белима круцијалну предност, а затим су Александра Катанић и Милица Бојовић казниле брзоплетост екипе Врбаса. И поред неколико грешака, у најбитнијим тренуцима Звезда је сачувала смиреност, а Јелена Ћирић господарила под кошем и надиграла центра гостију. у 38.минуту је било 63-63, а победника су пресудиле две брзе контре, асистенције Богићевић након скокова Ћирићеве и поени капитена Катанић и Наумчев, а затим и Бојовић, за победничку серију 6-0.

Александра Катанић је одиграла одличан меч, преузела улогу лидера и подсетила на своју праву форму, а велику помоћ имала је у остатку екипе, Прљи, Богићевић, Ћирић, Бојовић и другарицама. Чак 47 скокова је имала Црвенеа звезда наспрам 29 Врбаса.

У наредном колу, Црвена звезда гостује Војводини, у Новом Саду, у суботу, у оквиру 4.кола домаћег првенства.

Црвена звезда: И.Катанић 5 (3укл,) Тешић, Прља 11 (3ск, 3ас), Богићевић 13 (7ск 7ас), Зукановић, А.Катанић 20 (9ск 6ас 4укл), Ћирић 6 (13ск 5бл), Ђокић 2, Наумчев 2, Бојовић 10 (4ск), Чубра, Мишељић. Тренер: Драган Вуковић

Повезане вести

Leave a Comment