Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши дочекују Љижане у првом мечу на домаћем терену ове сезоне

Одбојкаши Црвене звезде тренутно су власници свих домаћих трофеја. Пошто су прошле сезоне освојили титулу шампиона Србије и Куп Србије, ову сезону су започели освајањем Суперкупа Србије, и на тај начин објединили титуле. Нову лигашку сезону започели су победом у Нишу, а сада их очекује први меч на домаћем терену. Противник ће у петак бити Спартак из Љига.

Спартак је већ неколико сезона стабилан суперлигаш, тачније од сезоне 2009/10, пошто у сезони пре те, освајањем првог места у Првој лиги Србије, обезбедили пласман у друштво најбољих. Прошлу сезону су започели најбоље што су могли – освојили су Балкански куп, и на тај начин се пласирали у Куп изазивача, где су догурали до осмине финала. Шеснаестину финала овог такмичења су прескочили, после одустајања Јастржебског, а потом су елиминисани од Етникоса. Ове сезоне су имали прилику да одбране титулу у Балканском купу, али је Галатасарај био бољи од њих у финалу (0:3). У полуфиналу су претходно избацили Радник максималним резултатом.

У односу на прошлу сезону, у којој су били шести у регуларном делу, Љижани су прилично променили тим, па у тиму, између осталих, више нису Милан Перић и Радосав Дојчиловић. И поред одсуства ових играча, Спартак је показао да га не би требало потцењивати. Поред поменутог наступа у Балканском купу, Спартак је отворио шампионат Србије победом против Партизана – 3:1. Прошле сезоне, Љижани су били једини тим који је победио нашу екипу у регуларном делу такмичења, и то у првом колу Лиге.

Нови капитен Црвене звезде, Никола Мунћан, наравно, најављује поход на нова три бода, а његову изјаву пред овај меч, можете прочитати овде. За крај нам остаје да позовемо све навијаче да дођу у петак у халу на Бањици, и помогну црвено-белима да забележе нову победу. Познато је да наш тим има јако слабу подршку последњих неколико годину, и поред прегршт освојених трофеја. На почетку овог текста је напоменуто да су сви домаћи трофеји у Звездином власништву, а да би тако и остало, морамо и ми да им помогнемо. Тим је поново претрпео велике промене, а први меч пред домаћом публиком је добра прилика да се поздраве шампиони.

Идемо до нове победе!

II коло Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Спартак (Љ),

Дворана: УСЦ „Вождовац“, петак, 21. 10. 2016. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment