Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Плавшић, Mилошевић и Илић – свуда заједно

Сутрашњи меч са суботичким Спартаком тројица фудбалера Звезде дочекују са посебним осећањима. Стефана Илића, Срђана Плавшића и Стефана Милошевића, осим исте године рођења, везује и период заједничког играња у Спартаку.

Спартак сви памтимо по одличној атмосфери, лепом дружењу и по томе што нам је био први сениорски клуб за који смо наступали у Суперлиги. Тамо смо се афирмисали као играчи и цело то искуство представљало нам је одскочну даску за долазак у Звезду – рекао је Стефан Илић.

Први међу њима из Суботице пут Маракане кренуо је Срђан Плавшић.

Сва тројица смо исто годиште и у слично време смо дошли у Спартак. Познавали смо се и много пре тога, из репрезентације и увек смо били одлични другови. Неће бити нескромно да кажем да смо били најбољи у екипи Спартака и зато сам се још више обрадовао када сам летос чуо да ће Илић и Милошевић појачати Црвену звезду и да ћу имати прилике да наставим дружење са њима. То може да буде велики плус за екипу зато што се после толико година другарства врло лако разумемо на терену – рекао је Плавшић.

Милошевића и Илића, поред истог имена, повезује још много сличности.

Дошли смо у омладинце Звезде у размаку од само два дана, а касније се испоставило да смо се пратили и у осталим клубовима. Шест месеци након што сам потписао уговор са Спартаком дошао је и Стефан, па је поново кренуо за мном у Звезду. Случајност је и то што се зовемо исто и рођени смо истог дана. Да имамо и исто презиме ово би превазишло границе могућег. И нама самима је јако интересантно како постоји оволико сличности у нашим животима. Занимљиво је да смо се упознали чак и пре него што смо почели да играмо заједно у подмлатку Звезде. Иако нисмо из истих градова, срели смо се на неком турниру који се играо у Костолцу. Испоставило се да смо од тада постали нераздвојни – рекао је Звездин леви бек.

Као и у Суботици, бек и нападач заједно проводе доста слободног времена у Београду.

Ма, не могу више очима да га гледам. Шалу на страну, кад год имамо времена волимо да одемо на кафу, попричамо. За десет година колико се дружимо ниједном се нисмо посвађали. Ако није успео до сада да ме изнервира верујем да ћемо наставити лепо да се слажемо и да ће ово пријатељство трајати читавог живота – поручио је Илић.

Звездини навијачи очекују да ће веза Милошевић – Илић бити ефикасна на терену, као што је то био случај док су бранили боје Спартака.

Не знам тачно колико ми је голова Стефан наместио у Спартаку, било их је, али још је занимљивије што сам ја њему асистирао код неких погодака, иако би по позицији требало да буде другације. Десет година играмо заједно и заиста нам на терену нису потребне реци да бисмо се разумели.

Сва тројица су у граду на северу Србије стекла лепе успомене и одличне пријатеље, тако да ће им сутрашња утакмица бити посебно драга.

Из Суботице ми недостају пријатељи које сам тамо упознао, а посебно економ Божа. Он ми је много помагао, био ми је као други отац док сам био у Суботици. Јако је добар човек и биће ми драго што ћу га видети и поздравити на сутрашњој утакмици – рекао је Срђан Плавшић.

Уколико се нађу на терену у исто време неће им бити битно ко ће се најбоље показати.

Није битан појединачни учинак, докле год екипа побеђује. Нека првом следећом приликом Стефан сачува гол, Плавша и ја ћемо се потрудити да постигнемо по погодак, то би било најпоштеније – закључио је Илић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment