Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда покорила Истанбул!

Звезда покорила Инстанбул

Кошаркаши Црвене звезде покорили Истанбул! У дворани „Абди Ипекчи“, екипа Дејана Радоњића савладала Галатасарај 85-83 за прву победу у Евролиги! Најефикаснији Марко Симоновић са 23 поена.

Галатасарај је доста боље отворио утакмицу, брзо су домаћини дошли до двоцифрене предности, погађали Тајус и Коксал наизменично. Звезда је имала проблема и под кошем и са организацијом у нападу. Ипак, у другој четвртини Звезда ухватила свој ритам, захваљујући Марку Симоновићу. Симоновић је постигао 15 поена за полувреме, 3/4 за три поена, Гудурић, Џенкинс и Лазић су погађали за три, Јовић и Дангубић у контри и Звезда се тотално вратила у меч, 47-47 на полувремену.

Друго полувреме у истом ритму, фуриозна серија 18-3, сјајни Симоновић, тројка Јовића са 8 метара у последњој секунди напада, поени и Кузмића. Галатасарај је узвратио серијом 7-0, преко Тајуса и Дајеа. Исти играч је држао свој тим у игри, постиже две везане тројке, 15 поена за четвртину и истопила се Звездина предност пред последњих 10 минута игре.

Резутатска клацкалица у последњих десет минута, нова неизвесна завршница. До последњег минута Галатасарај је имао предност, а затим два напада за победу. Прво је након тајм-аута Гудурић сјајно асистирао и спустио лопту на Кузмића, који је погодио. А након одузете лопте у одбрани, Јовићеви поени у контри. Гудурић није искористио наредни напад, па је Галатасарај имао напад за победу у својој дворани, али када је требало Даје није погодио, Јовићев скок, затим и фаул. Искористио је прво слободно бацање, друго намерно промашио репрезентативни плејмејкер, али две секунде нису довољне Турцима за победу.

Најефикаснији је био Марко Симоновић са 23 поена, Стефану Јовићу је једна асистенција фалила за дабл-дабл учинак, 14 поена 9 асистенција, Гудурић је постигао 11. У Галатасарају Даје 24 поена.

Јако битна победа и после два кола скор 1-1 у Евролиги. Већ у среду, дерби 3.кола Евролиге у „Арени“, долази Барселона.

2.коло, Евролига

Галатасарај Одеабанк – Црвена звезда мтс 83-85 (30-17, 17-30, 20-22, 16-16)

Истанбул, „Абди Ипекчи“.
Гледалаца: 4.430
Судије: Роча (Португал), Фуфис (Грчка), Виклицки (Чешка)

ГАЛАТАСАРАЈ: Смит 4, Прелџић, Мицов 1, Тајус 19, Томпсон 4, Шилб 1, Плајс 2, Даје 24, Гулер 4, Диблер 4, Дентмон 12, Коксал 8Тренер: Ергин Атаман

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић, Дангубић 9п (2ск 3укл), Митровић 1, Лазић 3, Симанић, Добрић, Симоновић 23 (4ск 1бл), Џенкинс 3 (2ск 3ас), Гудурић 11 (2ск 5ас), Јовић 14 (2ск 9ас 2укл), Кузмић 11 (7аск), Бјелица 10 (5ск). Тренер: Дејан Радоњић

Foto: www.euroleague.net

ТОК МЕЧА

1/4 (30-17)

Стандардна стартна петорка Црвене звезде ове сезоне почиње меч и у Инстанбулу: Јовић, Џенкинс, Дангубић. Митровић и Кузмић. Галатасарај боље отвара утакмицу, серија 5-0, Кузмић са пенала прекида серију Турака и постиже прве поене, половичан са пенала. Звезда на почетку меча има проблема у организацији напада, и са Тајусом, Кузмић не успева да изађе на крај са њим, шест поена за Тајуса, шест поена за Коксала, 12-3 за Галатасарај, тајм-аут Дејан Радоњић.

Тајус и Коксал настављају са поенима, њихова и серија Галатасараја се наставља, 9-0. Џенкинс са Симоновића, који прекида серију Турака. Даје постиже тројку, узвраћају Јовић за два и Симоновић за три поена. Симоновић, друга тројка! Серија Звезде 8-0, за минус пет, 19-13!

Враћа серију Галатасарај, Дентмон погађа за три, за коначних 30-17 на крају прве четвртине.

Симоновић 8, Дангубић 5

2/4 (17-30)

Доста боље црвено-бели улазе у други период игре. Серија 7-0, тројка Гудурића и агресивнија одбрана. Тројка Лазића! Затим погађа и Џенкинс за три, Симоновић одузима лопту и закуцава у контри! Звезда на кош монуса!

Поенима Гудурића са пенала бележимо прво вођство Црвене звезде у 15,минуту, узвратио је Томпсон, међутим, сјајни Џенкинс асистира Јовићу, 37-38. Резултатска клацкалица у „Абде Ипекчи“ дворани, Симоновић нова тројка, 3/3 за три, 15 поена, 45-45! Кузмић погађа са пенала за 47-47!

Симоновић 15п 3ск, Јовић 7п 4ас, Гудурић 7п 2ас

3/4 (20-22)

Дангубић у поенима у контри отвара друго полувреме, Звезда води 47-49. Црвено-бела рапсодија у Инстанбулу! Фуриозна серија 18-3, тројке Симоновића и Јовића, погађа и Кузмић! Сјајна Звезда на +15 у „Абди Ипекчи“ дворани! Тајус прекида Звездину серију, једини стрелац домаћег тима у трећем периоду. Серија Галатасараја 9-0, Даје постиже тројку.

Гудурић прекида серију домаћих са пенала, са друге стране сигуран и Даје. Његових 9 поена у трећем периоду. Асистенција Гудурића за Бјелицу, али опет Даје, трећа тројка, затим и четврта тројка за крај трећег периода, 67-69 за Црвену звезду.

Симоновић 20п 4ск, Јовић 10п 9ас, Гудурић 9п 3ас

4/4 (16-16)

Гулер за Тајуса, а затим узвраћа Бјелица на старту последњих десет минута меча у Истанбулу. Половичан са пенала капитен Митровић, Звезда води 69-72. Везаним поенима Дентмона, Галатасарај после дужег времена у вођству, 73-72. Очекује нас нова неизвесна завршница. Бјелица сигуран са пенала, али две везане грешке црвено-белих користи Тајус, нова предност Галатасараја, тајм-аут Дејан Радоњић. Симоновииић! Погађа уз фаул, сигуран са пенала, 77-77! Нова грешка Звезде, нови поени у контри за Галатасарај. Јовић и Гудурић погађају са пенала, 81-80 за Галатасарај, 2.40 до краја утакмице.

Улазимо у последњи минут меча, Гудурић спушта на Кузмића, погађа Звездин центар, затим Јовић у контри! Звезда води! Не погађа Гулер, не погађа ни Гудурић, последњи напад има Галатасарај. Не погађа Даје, фаул над Јовићем! Јовић погађа прво бацање, друго намерно промашује и краааај!

Звезда је покорила Инстанбул! Звездин тријумф на Босфору!

Симоновић 23п 4сл, Јовић 14п 9ас, Гудурић 11п 4ас!

 

Повезане вести

13 comments

Struki Loznica окт 22, 2016 at 09:36

Sve cestitke nasim momcima, svi su dali svoj doprinos ovoj moze se reci najvecoj pobedi u zadnjih par sezona, ako su uzmu u obzir okolnosti koje se pratile ovaj mec. Ali ne mogu da ne primetim da svi sad pozivaju navijace u arenu protiv Barse, ali mi prvo u nedelju imamo mec protiv Igokeje, pa mislim da bi navijaci trebalo da u dobroj meri popune Pionir i daju podrsku ovim momcima! Oni su to definitivno zasluzili igrama koje pruzaju na pocetku sezone!

Reply
Zvezdaš окт 22, 2016 at 06:25

Pobedili momci na jednom od najtežih gostovanja u Evroligi, a nekima fali ovo, fali ono itd. Uživajte makar malo u pobedi. Trenutno gledamo najlepšu košarku od Zvezde u zadnjih 10 godina, a možda i duže!

Reply
Filip окт 22, 2016 at 02:15

Odlicna uvertira pred barselonu , ali mislim da moramo da dovedemo centra i pleja , jovic ne moze da izdrzi celu utakmicu da igra ,moramo da nadjemo zamenu .U poslednjoj cetvrtini se vidi da je izgubio snagu koncetraciju , izgubio je par lopti sto je ja mislim direktna posledica umora . Nece moci da izdrzi tempo , npr sledece nedelje se igraju dve utakmice za redom . Centar nam je takodje potreban da budemo jaci ispod kosa , ove jace ekipe ce nas pojesti ispod kosa . Simonovic igrac utakmice pogadjao je kad je najteze .

Reply
LA[K]I окт 22, 2016 at 00:16

Velika pobeda, ne samo na rezultatskom planu, vec i na onom drugom manje sportskom (za Jagodu), ali igra nije bila dobra. Dosta izgubljenih lopti, dosta lako potrosenih napada, ipak pobeda je vazna. U sledecem kolu svi u Pionir da se momcima pruzi podrska za nastavak EL. Jagoda ZIVIS!!!

Reply
dejo окт 21, 2016 at 23:06

Bravo vam ga Crveno beli kosarkasi ,bas ste me pozitivno obradovali , neka ste te Turke dobili na njihov parket tako ste im pokazali da nije sve u parama jos jednom jedno veliko BRAVO za CRVENO BELE KOSARKASE

Reply
pera окт 21, 2016 at 22:54

Josife a ti kako si. Mi dodjosmo pobedismo za sebe za Jagodu. Jagoda sada živiš druže. Kako je dobar ovaj tim a još kad dodju ta dva igraća. Ajmo mi svi u Arenu u sredu. Ko može obavezno, biće fešta. Po meni igrač utakmice Bjelica jer je probijao kad je bilo najvažnije. Bravo majstori ovo je samo prva pobeda. Idemo dalje.

Reply
Vuja NBG окт 21, 2016 at 22:24

Čestitke momci za veliku pobedu nad krvnicima.Mnogo vas volim,sve,ali baš sve i one sa 1 poenom,kao i one sa 20 i više.Svi ste dali srce na terenu.

Reply
josif окт 21, 2016 at 21:56

Cestitke momcima na pobedi!Kljucni igrac utakmice Marko Simonovic,na momente one man show“.Jovic dok je imao snage odlican ali mu na kraju pala koncentracija sto govori brojka od 7 izg.lop,Guduric i Kuzmic sasvim solidni,Bjelica moze vise dok su Dzenka i Danguba veceras puno gresili dok kapiten Mitrovic je po kozna koji put pokazao da od njega nece biti velikog igraca vec obicni prosek,mozda za ABA ali za EL nikako.Pozz.MKD

Reply
Zvezdaš окт 21, 2016 at 23:31

Ne znam koju utakmicu si ti gledao kad kažeš da je Danguba puno grešio!?

Reply
CIGANIN 74 окт 21, 2016 at 21:17

Privilegija je pratiti zadnjih 2-3 god nas KK,nove stranice bogate istorije naseg KK se ispisuju,uzivacemo jos najmanje 28 puta u EL ove sezone a ovo veceras je bilo za pokojnog Marka od Marka(Simonovica)!

Svaka cast junacima u CRVENOBELOM i da se vec od sutra pocne sa mobilizacijom cigana da se u sredu napuni Arena i iskaze zahvalnost igracima i strucnom stabu za ovo sto su nam veceras priredili!NEK ARENA U SREDU BUDE PREMALA I NEK „PROGOVORI“

Reply
zemunac1976 окт 21, 2016 at 20:55

a pljuvaci samo cekali,poceli vec da pisu komentar,hahahahaha bravo Dejane,bravo igraci…bravo Zvezdo

Reply
Loki окт 21, 2016 at 20:50

Sjajno. Bravo momci.

Reply
Loki окт 21, 2016 at 20:23

Koliko treba lopti da proda Djekna da bi ga Radonja zamenio???? Od 15 razlike za nas na dva poena… jedno 10 poena im dao Djekna… na kraju 3 cetvrtine..

Reply

Leave a Comment