Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Радоњић и Симоновић: Лош почетак и одличан крај

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић и првотимац Марко Симоновић након велике победе у Истанбулу.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су прву и велику победу у овогодишњем издању Евролиге, пошто су у драматичној завршници савладали Галатасарај са 85:83.

Након још једне изузетно тешке утакмице црвено-бели немају времена за одмор, јер већ након абалигашког дуела са Игокеом у среду у Београд стиже Барселона, која је у још једној врло неизвесној утакмици поражена од Фенербахчеа на свом паркету 73:72.

Један од јунака премијерне победе црвено-белих био је Марко Симоновић, који је покренуо тим са две тројке након слабијег отварања меча и у истом ритму наставио до самог краја.

Био је ово велики меч за нас, одиграли смо јако добро. Нисмо добро отворили утакмицу, али смо се вратили на прави начин у другој четвртини. У трећој смо и повели, заиграли чвршће у одбрани и касније имали добру завршницу. Све у свему добар меч и заслужен тријумф.

Са друге стране, тренер црвено-белих Дејан Радоњић честитао је момцима након драматичне победе.

Одиграли смо веома лоше на почетку утакмице. Нарочито се то односи на одбрану, у којој смо били изузетно лоши. Примили смо 30 поена у првој деоници. Схватили смо да треба да играмо бољу одбрану и то тако што ћемо да доносимо разумније одлуке. Када смо то почели да радимо, ствари су онда почеле да се поправљају у нашу корист, а то се видело и на семафору.Галатасарај је међутим, поново преузео контролу у трећој деоници, сјајно је у његовим нападима циркулисала лопта и домаћин се потпуно вратио у ову утакмицу. Али, на крају смо ми били ти који су пронашли начин да победе. Много ми је драго што смо то учинили, а играчима честитам на оствареном тријумфу – рекао је тренер Црвене звезде мтс.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Србију већ у суботу у раним јутарњим часовима, а тренер црвено-белих обратиће се медијима већ на конференцији пред меч са Игокеом тачно у подне у дворани „Александар Николић“.

Повезане вести

Leave a Comment