Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Први пораз рукометаша у сезони

Први пораз сезоне у Панчеву

Рукометаши Црвене звезде доживели су први пораз у сезони, од Динама у Панчеву, 27:25 (16:10), у неизвесној завршници. Најефикаснији је био Милан Ћоровић са 7 голова.

Панчевци су били доста агресивнији у првом полувремену, Звезда није имала одговор за такву игру домаћина и није се снашла у „тучи“. Након почетне резултатске клацкалице у првој трећини полувремена, уследила је серија Динама 6:0, док Звезда није постигла гол седам пуних минута, уз много грешака у игри. Пост свог тима је прекинуо Иван Мошић, а у првом полувремену Звезда није искористила два од три седмерца и у појединим ситуацијама је успела да улије самопоуздање голману домаћих, Радуловићу. На одмор Динамо иде са шест голова предности, 16:10.

У другом полувремену, Звезда је заиграла у свом ритму и мало по мало тотално истопила предност Динама. Уследила је серија 4:0 на самом старту, затим је у 52.минуту било изједначено. Имали су црвено-бели неколико прилика и да поведу, али пуно су грешили у Панчеву. У тим тренуцима неколико веома грубих фаулова домаћих играча, од којих фаул са леђа у контри над Ћоровићем био веома опасан и непотребан, издавајао се Дистол, који и добио црвени картон некон дуела са Андрејевићем. Уследило је обострани искључење, а то је било и треће за Звездиног пивота, који је такође напустио меч.

Динамо није имао одговор, нити излаз из таквог расплета, али је Звезда опет почела да греши у неизвесној завршници, и понудила решење. Александар Бабић је послао у аут након неспоразума, чак три пута у истом нападу нису погађали Ћоровић и Павловић, а на другој страни јесу прво Комланов са седам метара, а затим и Жујовић пред улазак у последњи минут. Продановић је смањио на 25:24, али опет Звезда греши и Стојановић погађа. Мошић је успео да погоди за 26:25, али је Стојановић у контри, у последњем минуту поставио коначних 27:25.

Најефикаснији у црвено-белим редовима био је Милан Ћоровић са 7 голова, 5 је постигао Шотић. У победничкој екипи, најефикаснији је био Жујовић са 6 голова.

Звезда је остала на деоби првог места са Војводином и 13 бодова, Динамо је трећи са 12. У недељу, дерби шампионата, Црвена звезда дочекује Војводину у Шумицама.

Динамо – Црвена звезда 27:25 (16:10)
Панечво, Хала спортова. Гледалаца: 1.100. Судије: Боричић (Гроцка), Марковић (Железник). Седмерци: Динамо 5 (3), Црвена звезда 4 (1). Искључења: Динамо 16, Црвена звезда 18 минута. Црвени картони: Дистол (Динамо), Андрејевић (Црвена звезда).
ДИНАМО: Жујовић 6, М. Радовановић 2, Ивошевић 3, Буњевчевић 4, Радановић, Стојановић 4, Дистол 1, Комланов 4, Радуловић (10 одбрана), Панић, Баруџић 1, Терзић, Крстевски, Н. Радовановић (8 одбрана), Бандука 2, Шапоњић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 5, Павловић, Мошић 3, Ћоровић 7, Продановић 1, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић, Љубеновић, Шћепановић 1, Златановић (10 одбрана), Матичић 1, Д. Бабић 1, Кљајић 2, А. Бабић 3.

Повезане вести

Leave a Comment