Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда се мучила, али славила у пенал завршници

Црвена звезда МТС некако је савладала Игокеу у 6. колу АБА лиге, са 68:66. Ништа након +11 на полувремену није наговештавало овакав сценарио, али су гости прописно намучили наш тим, посебно у трећој четвртини, када црвено-бели нису постигли кош готово седам минута. Ни у последњем периоду Звезда није дошла до своје игре, па је неизвесно било све до последњег тренутка, када су гости промашили тројку за победу.

Бјелица је постигао 15 поена и ухватио 10 лопти, а једини двоцифрен био је још Гудурић са 10. Најбољи појединац утакмице без премца је био Шибалић, у дресу Игокее. Он је постигао 27 поена од 66 своје екипе, за исто толико минута на паркету.

6. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ИГОКЕА 68:66 (21:12, 19:17, 7:20, 21:17)

Дворана: Александар Николић
Гледалаца: 2500
Судије: Пукл, Петек, Обркнежевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић 4п, 5ас, Дангубић 9, Митровић 4п, 6ск, Лазић, Симанић, Добрић 2, Симоновић 8п, 6ск, Џенкинс 9, Гудурић 10, Јовић 5, Кузмић 2, Бјелица 15п, 10ск

ИГОКЕА: Пашајлић 4, Мићовић 1, Талић, Шибалић 27, Робинсон 10, Пешаковић, Милошевић 4, Албијанић 9, Махковић, Фортенбери 2, Рикић 9

Звезда је одлично отворила утакмицу и повела са 17:3, а до краја четвртине гости су смањили на 21:12. Игоси су успели да се приближе у финишу другог периода, пришли су на свега пет поена заостатка, али су Дангубић и Џенкинс, тројком уз звук сирене, донели лепих +11 на паузи.

Ипак, у трећој четвртини уследио је пад какав нисмо често виђали у регионалном такмичењу од Црвене звезде. Наши момци постигли су свега седам поена, а ниједан за готово седам минута у низу, па је гостујући тим претворио 11 поена заостатка у предност од једног коша. У последњем периоду некако је Звезда успела да поведе, али се гости нису предавала и преко сјајног Шибалића су се држали у мечу, па је одлучила пенал завршница. Гудурићу и Бјелици је по једном задрхтала рука, али су Радоњићеви пулени на крају успели да славе.

ТОК УТАКМИЦЕ

Четврта четвртина (21:17)

Дангубић је погодио за два и изједначио на самом старту. Наш тим је и повео са 50:49, али није успевао да у неколико напада ту предност увећа, док су гости наставили да прете и прелазили су у вођство неколико пута. Практично до самог краја утакмице играло се поен за поен, а Звезда није успевала да стигне до веће предности од три поена, све до 64:60 и коша Гудурића уз фаул. Дангубић је имао при том резултату шут за три, али није погодио. Бјелица је потом погодио једно од два слободна бацања, а Шибалић био максималан, па је на 14 секунди пре краја Звезда имала пола коша предности. Гудурић је погодио оба пенала, као и Шибалић на другој страни. Ипак, наш бек је потом на четири секунде до краја погодио само једном, али гости нису успели да погоде за победу уз звук сирене.

Трећа четвртина (7:20)

У трећем делу игре, за четири минута виђена су само два поена. Постигли су их гости. Звезда ни са Јовићем у игри није успевала да пронађе решење у нападу, а гости су погодили још једном и смањили на седам поена заостатка. Наш тим је погодио први пут у трећем периоду након читавих шест минута, при резултату 40:37, преко Кузмића, на 03:22 пре краја! Ипак, ни то није тргло наш тим, па су гости на уласку у последњи минут ове деонице повели са 46:44. На крају, резултат је био 49:47 за Игосе.

Друга четвртина (19:17)

У другом делу игре, гости су дошли и до седам поена заостатка, али је наш тим преко Симоновића поново успео да оде на двоцифрену предност. Игокеа је успела да се врати, док је Радоњић одмарао Јовића, а на месту плеја мењао Ребића и Џенкинса и смањила на 5 поена заостатка. Ипак, уследила је серија Звезде од 6:0, уз сјајну тројку Џенкинса уз звук сирене.

Прва четвртина (21:12) 

Звезда је повела у првом нападу, поенима Дангубића, а своју предност је увећавала из минута у минут, да би већ у 7. минуту утакмице било 17:3. Радоњић је доста ротирао, па су Добрић и Ребић добили шансу већ у првој четвртини. До краја овог периода игре, Игокеа је успела мало да се врати у живот и заврши га са „само“ девет поена заостатка.

Повезане вести

Leave a Comment