Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Манојловић: Конкуренција као додатни мотив

Још увек је рано за свођење рачуна, али сви Звездаши су сагласни да је враћање Филипа Манојловића са позајмице одличан потез црвено-белих.

Поред тога што млади голман представља будућност нашег клуба, Манојловић је на утакмици против Спартака атрактивним интервнецијама више пута успевао да сачува мрежу када су сви већ видели лопту иза његових леђа.

Када ухватим јак шут подижем себи самопоуздање и уливам поверење читавој екипи. Лично ми такве ситуације много значе јер сам млад и немам довољно искуства иза себе. Из утакмице у утакмицу се осећам све боље и сигурније међу стативама. Надам се да ће бити још много атрактивних потеза, што због радости коју то доноси навијачима, што због самопоуздања целе екипе. Не могу да сакријем да тренер Срђан Максимовић уме и да ме критикује због неких исхитрених реакција. После сваке утакмице детаљно пролазимо ситуацију по ситуацију, анализирамо шта је и како требало да урадим и где сам могао боље да одреагујем. То је веома значајно за мене и доприноси константном напретку – рекао је Звездин голман.

Оштра конкуренција међу стативама Филипу не представља оптерећење.

Веома ми је драго што сам одмах по доласку добио шансу да на терену покажем зашто сам враћен у клуб. Није на мени да процењујем чиме сам заслужио поверење тренера, али сам сигуран да ћу на сваком тренингу и утакмици дати све од себе да га не прокоцкам. Конкуренција у тиму је јака, добри голмани су поред мене и то ме увек мотивише да радим и тренирам још напорније. Свака њихова добра реакција, одбрана на тренингу или утакмици тера ме да и ја будем још бољи. У сваком великом клубу присутна је оштра конкуренција, али сматрам да она ни на кога не може негативно да утиче.

У црвено-белом табору сви су фокусирани на предстојећи дуел у осмини финала Купа Србије са БСК-ом.

Имам искуства у дуелима са БСК-ом, прошле сезоне сам са Бежанијом играо против њих. Доста играча су променили, али генерално познајем начин функционисања екипе што може да буде мала олакшавајућа околност. Без обзира на то, не обазиремо се много на противника. Фокусирани смо на себе и своју игру како бисмо се што боље спремили за утакмицу. Знамо да је пред нама увек исти циљ – победа. Ништа мање од тога не долази у обзир тако да сам уверен да ћемо дати све од себе како бисмо обезбедили пролазак у четвртину финала Купа Србије.

Млади голман осврнуо се и на предстојећи првенствини дуел са Радом.

Рад је одлична екипа, врло дисциплинована. Налазе се у горњем делу табеле, свакако игром коју су приказали то место и заслужују. Већ сам ове сезоне имао прилике да играм против њих у Бачкој. Наша главна предност биће то што играмо на свом терену, то увек знамо да искористимо на најбољи могући начин. Искрено се надам да ћемо баш против Рада започети нови низ победа – рекао је Манојловић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment