Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ветерани Звезде гостовали у Републици Српској

Ветерани ФК Црвена звезда гостовали су у Босанским Лужанима крај Дервенте и против много млађих домаћина играли нерешено 2:2, (1:1).

ФК Борац из Босанских Лужана основан је 1954. године и њихов први тим биo је домаћин ветеранима ФК Црвена звезда. У пријатној братској и домаћинској атмосфери ветерани Звезде дочекани су топло и срдачно. Домаћа екипа је извела на терен више него дупло млађи састав од Звездиног, а упркос разлици у годинама Звездини фудбалери иако овај пут некомплетни, успели су да одрже равнотежу на терену. Борац је први дошао у водство од у 10. минуту фантастичним ударцем Башића, а изједначио је на најбољи Звездин ветеран на данашњој утакмици Владимир Тинтор из пенала у 27. минуту. На полувреме се отишло при нерешеном резултатату – 1:1.

На гостовање у Републици Српској ветерани ФК Црвена звезда повели су овај пут слабији састав у односу на претходну утакмицу. За Звезду оправдано нису могли да наступају: Здравко Боровница, Славиша Чула, Марјан Марковић, Ненад Ванић и други.

У другом полувремену гости су покушавали преко полетних играча да поведу и често су се налазили у офсајд позицијама. Ипак, домаћин је преко Ћорића у 48 минуту успео да поведе са 2:1. Како се ближио крај утакмице фудбалери Црвене звезде су имали јаку жељу да се кући врате непоражени. Владимир Тинтор, голом у 57. минуту, спасио је част гостију. Резултат је крајње реалан 2:2, а игра је протекла у високом темпу током свих 60 минута.

Село Босански Лужани са око 500 становника је страдало и у рату 1941-1945. и у овом последњем рату су били опкољени са свих страна и имали доста жртава међу својим борцима, што нам је посведочио и споменик у центру села.

Дружење је настављено на вечери у Бетон хали уз пригодне поклоне.

ФК Борац играо је у саставу:

М. Гојић, М. Маринковић, В. Ћорић, С. Савић, Н. Савић, Н. Пећић, М. Драгишић, М. Макивић, М. Трутина,С. Којић, Б. Башић. Играли су још (Д. Калуга, Р. Ивковић, Ј. Пантић, Душка Дамјановић и Б. Пећић), тренер М. Мичија

ФК Црвена звезда играла је у саставу:

Б.Катић, А.Петровић, Д.Мандић, Г.Ђукић, Б.Николић, Д.Стевовић, В.Тинтор, З.Николић, М.Бурсаћ, В.Синђић, Д.Туркаљ. Играли су још (З.Мандић, Т.Митровић, Д.Миловановић, В.Николић и Б.Ратковић), тренер Ј.Аћимовић.

Судије су добро обавиле свој посао, на челу са главним судијом Б. Земуновићем и помоћницима Д. Земуновићем и Б. Тривуновићем, сви из Дервенте.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment