Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Бриљантни Гудурић и нестварна одбрана Звезде под командом Лазића срушили Барсу!

Кошаркаши Црвене звезде савадали су Барселону у 3. колу Евролиге, у фантастичној атмосфери у Арени. Наши играчи одиграли су фантастично у одбрани, свели Шпанце на свега 65 поена, а предњачио је и водио екипу током целог меча сјајни Бранко Лазић. На другој страни терена бриљирао је Марко Гудурић (21 поен), који је велику подршку имао у Симоновићу (13) у првом и Бјелици (12) у другом делу меча.

3. коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – БАРСЕЛОНА 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17)

Дворана: Комбанк арена
Гледалаца: 18 150
Судије: Рижук, Сахин, Фриц

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић, Дангубић 2, Митровић 1, Лазић 9, Симанић, Ракићевић, Симоновић 13п, 5ск, Џенкинс 8п, 7ас, 5укл, Гудурић 21п, 4ск, 5ас, 2укл, Јовић 4п, 2ск, 5ас, Кузмић 6п, 5ск, Бјелица 12п, 3ск, 4ас

БАРСЕЛОНА: Рајс 9, Дорси 3, Рибас 9, Клавер 12, Вазенков 4, Пено, Ериксон 3, Олесон 15, Сена, Перпероглу 2, Томић 8

ТОК УТАКМИЦЕ

Гости су стекли прву предност на утакмици, а наш тим није успевао да дође до своје игре у нападу, али је већ у наставку Звезда прво зауставила Барселонине нападачке опције, а потом и сама почела да погађа, па је на половини прве четвртине резултат био 6:6.

Ни у наставку није било много поена, а Звезда је имала великих проблема у нападу, за разлику од одбране свог коша. Свега једно бацање погодио је Митровић и то су били једини поени за наш тим до краја ове деонице. Барселона је с друге стране преко Олесона везала неколико добрих напада и уз три поготка, односно седам поена, успела да дође до +6, а потом и +7 тројком уз звук сирене, за 16:9 након десет минута.

У другој четвртини Звезда није дозволила да се резултатски „одлепе“, већ је невероватном игром у одбрани стигла до прикључка, па је након неспортског фаула над Гудурићем и доброг напада, наш тим дошао на пола коша заостатка. Дорси је закуцао, а потом Рибас погодио тројку, за серију гостију 5:0 и нових +6 (23:17). Након тајм-аута, Рибас је погодио трећу тројку у низу, али након што је раскрварио Јовића, на шта судије нису реаговале, па су Шпанци дошли до нових +7 (31:24). Гудурић је потом ушао у серију поена и поново приближио Звезду.  Наш тим није ни ту стао, већ је преко расположеног Симоновића серију продужио на 9:0, натерао Барцокаса да тражи тајм-аут и довео црвено-беле до вођства!

Ни то није помогло Шпанцима, па је Лазић по ко зна који пут вечерас одиграо невероватну одбрану и у контри поентирао, а Рајс је тешко ходајући изашао са паркета, жалећи се на повреду. Звезда је на уласку у последњи минут дошла до 35:31. Американац се вратио на паркет, али се Рибас потом тешко повредио и изнет је са паркета.

Црвено-бели нису стајали, већ до краја нису дозволили гостима да упуте шут ка кошу и увећали предност на великих +9 (40:31) након 20 минута. Нестварну другу четвртину одиграо је Марко Гудурић, који је постигао 13 поена. Поништен му је и кош уз звук сирене. Симоновић је постигао три поена мање.

Импозантна је била одбрана нашег тима у првом делу утакмице, а предњачио је Бранко Лазић, који је доводио Рајса до лудила и којем је у једном тренутку скандирала цела хала, а ништа мање добри нису били Дангубић, Симоновић, Џенкинс, Јовић… Барселона у неколико наврата није успевала да шутне на кош. Једини негативан детаљ из првог дела игре била је повреда Рибаса, који је пошто је изнет са терена, испраћен аплаузима.

И у другом делу виђена је иста слика! Наши момци нису попуштали у одбрани, а у нападу погађали и дошли до првог двоцифреног вођства на утакмици (49:38), па је Барцокас морао да затражи минут одмора. Опет ни тајм-аут није пореметио наш тим, па је Гудурић погодио за нову максималну предност од +13.

Гости су коначно везали пет поена и на уласку у последњи минут утакмице били у заостатку од осам поена. Ипак, Бјелица је бацањима вратио двоцифрену предност.

Након 30 минута, Звезда је имала предност – 60:48.

У одлучујућем периоду игре, Бјелица је наставио где је стао и погодио за великих +14. Ипак, на 62:53, наш центар је промашио два пенала, али на срећу гости нису погодили, па је Гудурић у контри вратио +11.

Време је пролазило, било је много прекида, чврстих одбрана и фаулова, а наш тим је успевао да задржи двоцифрену предност, са којом је ушао у последњих пет минута утакмице.

На нешто мање од три минута пре краја Звезда је дошла до +14 (71:57). Ипак, гости су искористили пад концентрације наших момака и мини-серијом дошли до -10 на 01:37 пре краја, али је Лазић погодио тројку за +13 пред последњи минут.

Радоњић и његова екипа нису дозволили себи луксуз да прокоцкају оно што су градили током 40 минута игре и славили су са 76:65.

НАЈАВА

Кошаркаши Црвене звезде дочекују Барселону у 3. колу Евролиге, у Комбанк арени. Ове две екипе састале су се пре две сезоне у другој фази такмичења, а Шпанци су били успешнији у оба дуела.

У овој сезони, „пионирској“, када је реч о формату такмичења, „Блауграна“ је, као и наш тим, остварила једну победу и забележила један пораз. Савладали су Уникс након великог преокрета, а изгубили од Фенербахчеа, са само пола коша.

Рајс се истакао као предводник овог тима, али и као највећи потрошач лопти. Против Уникса је шутирао из игре 2/15, уз 9 асистенција, а против Турака је био нешто успешнији са шутем 7/15 и 6 асистенција. Офанзивно константан је и Анте Томић, а своје минуте у новонасталој ситауцији против Турака је обилато користио Перпероглу.

Барселона је ослабљена од самог старта сезоне. Копонен је имао саобраћајну несрећу и дуго је ван екипе, а пред утакмицу се појавила информација да је повређен и Џастин Доелман, па ни он неће помоћи саиграчима. Поред њих, у екипи нема ни Навара, па ће минуте вероватно добити и Стефан Пено.

Повезане вести

7 comments

ivan окт 27, 2016 at 18:28

Grofe gledaj i uci se kako se vodi zvezda.

Reply
Delija mp окт 27, 2016 at 02:12

Dje su teraci Radonje?
Sta covek radi sa ekipom pa to nije normalno. Cestitke svima. Mitrovic nikako da se vrati u formu, ostali su odlicni

Reply
zemunac1976 окт 27, 2016 at 00:09

a od pljuvaca ni traga ni glasa…bravo Dejo,bravo igraci

Reply
dusan окт 26, 2016 at 21:45

ljudi, ovo je najveci dan, cestitam od srca. hvala na svemu. indija pakistan…

Reply
danass окт 26, 2016 at 21:30

Ono kad g-din Radonjic odigra zadnju cetvrtinu protiv velike Barse,bez srebrnih olimpijaca Jovica i Simonovica,i jos bez Kuzmica,ubedilo me.vise od samog rezultata da ove sezone mozemo mnogo!!!Sto bi reko Dejo bice i ove godine Kalimegdan,al bice i preko toga i to dobro!Sve cestitke treneru i igracima,samo napred!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 26, 2016 at 21:16

svaka cast..kapa dole sampioni..tako se igra za nas grb…srcem..a moram i da pohvalim publiku..svi zasluzuju veceras cestitke..posle fudbala i kosarke predivno vece za uzivanje

Reply
Vuja NBG окт 26, 2016 at 21:10

Bravo komandosi !!!

Reply

Leave a Comment