Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Гостује Железничар, одбојкашице јуре прву победу

Одбојкашице савладале Спартак

После два пораза у прва два кола нове сезоне Суперлиге, одбојкашице Црвене звезде покушаће да на свом терену забележе прву победу. Противник је екипа Железничара из Лајковца, која је знала да намучи црвено-беле у претходним сезонама.

Железничар из Лајковца члан је најелитнијег домаћег такмичења од 2012. године и сваку сезону су завршили на шестом месту. Често изненаде неког од фаворита, али и поклекну против слабијих екипа, па не успевају да направе помак са шестог места. Екипу је пред почетак сезоне напустила Јована Јовичић, једна од најбољих играчица домаће лиге, која се вратила у екипу ТЕНТ-а. У првом колу убедљиво су поражени у Суботици од НИС Спартака (3:0), док су у
другом мечу са 3:2 савладали екипу Футога. Најбоље се показала коректор Мирјана Бергендорф са 13, па 24 поена, док су солидне партије пружиле Нада Митровић (примач) и Невена Вељковић (средњи блокер). У Лајковцу игра и бивша играчица Звезде Тамара Ракић, а дугогодишњи тренер је Никола Јерковић.

После пораза од Визуре са 3:0, Звезда је поражена и у Панчеву од Динама (3:2), иако је два пута имала предност у сетовима. Јасно је да екипа Мирјане Мусулин може много више, али очигледно је за то потребно још неко време. Утакмица против екипе Железничара права је прилика за прву победу и најаву бољих резултата.

Меч на програму у УСЦ ,,Вождовац“ у петак, 28. октобра са почетком у 18.00.

Повезане вести

Leave a Comment