Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Симоновић и Лазић: Већ окренути ка Атини

Екипа Црвене звезде мтс допутовала је у Атину где црвено-беле већ у петак очекује још једна врло тешка утакмица против Панатинаикоса. Првотимци Црвене звезде мтс Марко Симоновић и Бранко Лазић након утакмице са Барселоном, говорили су и о мечу са Панатинаикосом.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су велику победу против Барселоне у прелепом амбијенту „Комбанк арене“. Црвено-бели су први пут у историји, из петог покушаја, савладали славни каталонски тим, а до победе их је водила одлична одбрана и сјајна серија у завршници друге деонице.

Посебну улогу у одличној дефанзиви имао је Бранко Лазић. Звездин специјалиста за одбрану одлично је затворио Барселонине бекове и био један од најзаслужнијих за важан тријумф:

Јако битна и велика победа. Одиграли смо једну веома добру утакмицу, без обзира на то што су били ослабљени Барселона је велики тим. Честитке екипи на доброј игри и хвала навијачима на великој подршци. Морамо да се спремамо већ за наредни меч који нас очекује већ у петак – рекао је Лазић и додао:

Једини кључ за победу је био свести Барселону на што мање поена. Ми смо успели у томе и агресивном игром да пореметимо њихову организацију.

Звезда већ у петак игра у Атини, а паклен ритам захтева да се о великим победама не прича превише.

Да ли је могуће одмах заборавити овај меч? Па, тешко је рећи. Морамо да заборавимо што је пре могуће овај меч јер већ у петак играмо у Атини против још једног одличног тима какав је Панатинаикос – закључио је Лазић.

Још једна битна карика у одбрамбеном бедему црвено-белих је и Марко Симоновић који се налази у фантастичној шутерској форми. Након одличног издања у Истанбулу популарни „Сима“ бриљирао је и у круцијалној серији против Барселоне. Као и увек скромни Симоновић истакао је искључиво тимске заслуге.

Сјајна атмосфера, сјајна утакмица и сјајан резултат. Заиста велика победа, али нема много времена за славље. Одиграли смо одличну одбрану и увели их у лошији ритам, а онда на другој страни погодите неки тежи шут и на то када надовежемо публику… Већ годинама на томе темељимо игру и рекао бих да нам не иде лоше – „спуштао је лопту“ Симоновић, а онда се осврнуо на навијаче:

Пуно ми је срце због овација, ево и сада сам се најежио када се сетим. Када сам ушао у игру сам по себи је постојао адреналин, а након овација је био још већи. Практично нисам знао где пре – рекао је крилни играч црвено-белих који се на кратко осврнуо и на меч са Панатинаикосом:

Већ ујутру идемо пут, следи нам опоравак и припрема. Гостујемо великом клубу. Очекивала се њихова позитивна реакција после лошијег почетка. Ми се јесмо истрошили доста, али даћемо све од себе да се што боље припремимо за меч у Атини – застао је на кратко Симоновић, а потом додао:

Ми смо се и прошле године добро спремили за утакмицу са њима када је било важно за пролаз у Топ 8. Добар скаутинг је већ одрађен, имамо план и надам се да ћемо и ове године успети да пробамо да одрадимо добар посао – истакао је репрезентативац Србије.

Неизбежно питање је било и како се опоравити у тако кратком року.

После оваквих утакмица нема спавања. Професионалац сам већ дуго година, али после сваке утакмице, чак и против слабијих тимова без потцењивања, нема одмора. Против Галатасараја смо легли око три, пола четири, а у пола пет устајали да бисмо кренули на лет за Београд. Тешко је, али професионалци смо и морамо да се потрудимо да то сакријемо на најбољи могући начин. Биће тешко и Панатинаикосу – помињање Галатасараја био је повод за још један осврт на фантастичан резултат Звезде и његову брилијантну партију у Истанбулу.

Само сам хтео да победимо. Мени је победа много била битна, а тек после сам видео колико је навијачима значила победа против Галатасараја. Стварно сам добио и ЦВ и хвала им на тој подршци. Ми тренирамо максимално, дајемо све од себе. Погледајте само наш тренинг то све „пршти“, а како ми волимо жаргонски да кажемо „кидамо се“ – закључио је Симоновић.

Утакмица Панатинаикос – Црвена звезда мтс игра се у петак од 20.15 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

pera окт 28, 2016 at 06:27

Epa takav trening i donosi pobede. Srećno u Atini.

Reply

Leave a Comment