Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Херој Миливојевић!

Учинак Звездаша

Сачекали смо да Италијани одиграју ванредно коло а Енглези утакмице у купу па овај предлог стиже мало касније од оног прошлонедељног. Ипак, стиче се утисак да је вредело чекати јер су се наши бивши играчи више потрудили.

Сви чекамо да Марко Грујић избори минуте у Ливерпулу а то се нажалост није десило ни овеог викенда. У своје квалитете је Марко убеђивао стручни штаб енглеског гиганта кроз куп утакмицу, када је асистирао Данијелу Стариџу за први погодак на мечу. Ливерпул је био бољи од Тотенхема и пласирао се у четвртфинале где се састаје са Лидсом.

Челзи је био суров према Манчестер јунајтеду а Немања Матић је господарио средином терена. Конте је променио систем игре, нашао улогу за Матића а овај му редовно враћа асистенцијама. То је био случај и у дербију, а Немања је био феноменалан и у дефанзиви, на делу терена где Погба није успео да креира ниједну шансу за свој тим.

Коларов је био на терену против Саутемптона али је његов тим стигао само до бода у мечу у ком је био фаворит.

Foto: facebook/GenoaCFC
Foto: facebook/GenoaCFC

Италијани су у овом периоду одиграли два кола. У првом, које се играло за викенд, стрелац је био и Никола Максимовић. Високи штопер је постигао гол против Кротонеа али је одмарао у наредном мечу, против Емполија. Урош Ћосић је пропустио обе утакмице Емполија.

После једне утакмице паузе, због црвеног картона, у стартну поставу Ђенове се вратио Дарко Лазовић и одмах убележио другу асистенцију у сезони. Ђеновљани су славили против Милана а Лазовић је центрирао за аутогол црвено-црних.

Алавес је у лошој форми, убедљиво су поражени од Реал Сосиједада а Катаи није одиграо на свом нивоу. За 77 минута на терену забележио је само жути картон. Марко Дмитровић је поново чувао мрежу Алкоркона, у минималном поразу од Мајорке. Његов директан противник је био Дејан Лекић који је одиграо последњих 35 минута на мечу.

Пауза предстоји Спајићу који је током претходне недеље зарадио повреду и за сада се не зна колико ће одсуствовати са терена. Локерен, за који наступа Марко Мирић, је забележио трећи везани пораз а некадашњи крилни нападач Звезде је поново био на терену цео меч.

Локомотива је направила изненађење у руском првенству победом на ЦСКА Москвом. Немања Пејчиновић је био стуб одбране на путу до веома важна три бода.

Душко Тошић већ другу сезону игра фантастично. Његове партије су на највишем могућем нивоу, Бешикташ не зна за пораз у домаћем првенству ове сезоне и нису примили гол на последње три утакмице. Можда ће Тошић стићи до друге узастопне титуле.

Немања Максимовић и Ђорђе Деспотовић су постали шампиони Казахстана! Честитке! Немања је ове сезоне уписао 29 наступа у лиги, постигао 3 гола и асистирао још 2 пута док је Ђорђе на истом броју мечева стигао до бројки од 8 голова и 2 асистенције.

Противник у последњем одиграном колу им је био Саша Стаменковић, који је сигурно био задовољан јер је успео да не прими гол од новог шампиона. Меч је завршен без голова.

Миливојевић

Поново је браћу из Пиреја капитенски предводио Лука Миливојевић. Олимпијакос је играо велики дерби против ПАОК-а, Лука је добио жути картон у финишу првог полувремена али је зато у надокнади другог дела игре постигао гол за победу! Веома битна победа, ПАОК је био другопласиран на табели а сада је Оли додатно побегао пратиоцима.

Нине је дао гол! Сиднеј није био убедљив као у прва два кола, овога пута је љубимац Звездиних навијача морао да вади кестење из ватре и да у надокнади постигне једини гол на гостовању у Велингтону.

Бобан Бајковић је дебитовао против Карабага. Примио је два гола али радује његов повратак међу стативе. Вешовић је наставио са добрим партијама у дресу Ријеке која је озбиљна решила да освоји титулу у Хрватској. Дефанзивци Томска су поново пружили лоше издање а у то сивило екипе се уклопио и Огњен Врањеш. Ифеани Оњило се полако враћа фудбалу након паузе у каријери али за његов тим, Арис из Лимасола, ни то није довољно да коначно постигну неки гол.

Повезане вести

Leave a Comment