Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Блед старт коштао у Атини, Пао прекинуо серију пораза против Звезде

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Атини, у 4.колу Евролиге од Панатинаикоса 70-59. Најефикаснији је био Огњен Кузмић са дабл-дабл учинком, 15 поена 15 скокова.

Пао је доста лоше шутерски отворио меч за три поена, 1/7 у првој четвртини, али је захваљујући Звездиним грешкама постигао доста лаких поена и стекао предност у првој четвртини, коју је одржавао. Први фаул су направили тек на истеку 8.минута игре. У другој четвртини, Риверс и Бурусис су се разиграли, Пао је серијом 11-0 брзо отишао +23, али је Звезду у игри држао Кузмић. На Звездину серију одговорили су мини-серијом и одржали предност од 21 поена пред одлазак на полувреме.

Осим лаких поена, Пао је до високе предности дошао и контролом скока (17), и добрим шутем за два поена (81%).

И током треће четвртине Панатинаикос је одржавао предност, Кузмић је забележио дабл-дабл учинак, Волтерс је имао добар евролигашки деби, његови први поени у црвено-белом дресу – тројка са 9 метара. Звезда је заиграла много боље у последњој четвртини, пре свега у одбрани, успоставила контролу скока, серијом 12-2 преполовила минус, али пропустила прилику да се врати у меч са неколико неискоришћених напада. Пао је успео да сачува довољну предност за победу у 4.колу Евролиге и поред чињенице да су у другом полувремену постигли 24 поена, и свега имали шест стрелаца током меча.

Слаб почетак и умор су коштали резултата у Атини. Кузмић дабл-дабл, 15 поена 15 скокова, Бјелица 12 поена, Волтерс 8. На другој страни, најефикаснији је био Гист са 17 (7/7 за два), Калатес је постигао 16.

Панатинаикос је забележио трећу победу у Евролиги, скор 3-1. Црвена звезда са скором 2-2 чека Басконију (Кућу Лаборал) и Јаку Блажича наредног викенда у Арени.

Пре тога, већ у понедељак, путовање у Бар на меч 7.кола АБА лиге против новајлије Морнара, вицешампиона Црне Горе.

4.коло, Евролига

Панатинаикос – Црвена звезда мтс 70-59 (23-14, 23-11, 15-16, 9-18)

Атина, „ОАКА“.
Гледалаца: 9.300
Судије: Ламоника (Италија), Латисевс (Летонија), Петек (Словенија)

ПАНАТИНАИКОС: Синглтон, Николс 6, Риверс 12, Бохоридис, П.Калатес, Фоцис, Папас, Фелдин7, Гист 17, Харалампопулос, Бурусис 12, Н.Калатес 16Тренер: Ћави Паскуал

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 8 (2ск 3ас)Ребић, Дангубић 2 (3ск), Митровић 4, Лазић, Добрић, Симоновић 4 (3ск), Џенкинс 8, Гудурић 3 (2ас), Јовић 3 (2ск 2ас), Кузмић 15 (15ск), Бјелица 12 (2ск). Тренер: Дејан Радоњић

Foto: www.euroleague.net
Foto: www.euroleague.net

ТОК МЕЧА

1/4 (23-14)

Стандардна стартна петорка и у Атини – Јовић, Џенкинс, Дангубић, Митровић и Кузмић. Управо Звездин центар отвара утакмицу поенима, Пао одговара преко Николса и Фелдина. Панатинаикос не погађа четири отворена шута за три поена, три у једном нападу. Митровић лепо спушта за Кузмића, а Пао не користи ни пети шут за три.

Звезда је лошије ушла у меч, али Панатинаикос шутира 0/6 за три, али Гудурић погађа! Калатес је вратио тројку, прву за Пао. Јовић! Друга везана тројка! Први фаул Панатинаикос прави на 1.30 до краја прве четвртине.

Гист постиже седми везани поен, Риверс постиже поене уз звук сирене, на крају првог периода 23-14.

Кузмић 4п 4ск, Јовић 3, Гудурић 3.

2/4 (23-11)

Риверс је отворио другу четвртину поенима, придружио му се Бурусис, а за Црвену звезду дебитује Волтерс. Серија 11-0 Панатинаикоса и највећа предност до сада, 34-14. Звезда дуго без коша, брза игра и брзе одлукеу нападу. Гудурић није искористио два слободна бацања, Звезда и даље без поена, Кузмић коначно поентира након офанзивног скока, после 4 минута игре у другој четвртини. Узвраћа Риверс тројком.

Кузмић је близу дабл-дабл учинка новим поенима, али распуцали су се Бурисис и Риверс, Панатинаикос иде на +23, 41-18. Тајм-аут, Дејан Радоњић. Доста лаких поена за Пао. Кузмић је једини стрелац у другом периоду, први двоцифрени играч у црвено-белом, и најефикаснији на мечу тренутно (13 поена). Митровић погађа, серија 7-0, тајм-аут Паскуала.

На Звездину Пао одговара мини серијом, на полувреме се иде резултатом 46-25 за Пао.

Кузмић 13п 8ск, Јовић 3п 2ск, Гудурић 3

3/4 (15-16)

Николс половичан са пенал, Дангубић постиже прве поене из продуженог корака, а затим Гист уписује 14 поен, након неспоразума у одбрани. Митровић погађа за два поена, Калатес узвраћа за три и враћа Панатинаикосу највећу предност, +23, 52-29. Сјајна асистенција Гудурића за Кузмића, лагано закуцава Звездин центар, најлепши детаљ меча. Кузмић је забележио дабл-дабл већ на старту трећег периода.

Волтерс! Први његови поени у дресу Црвене звезде, и то какви, тројка са 9 метара! Одржава Пао предност, Звездине после лепе акције из контре постиже поене, Симоновић.

Џенкинс лепо завршава акцију, његови први поени, погађају и Бурусис и Волтерс уз фаул, крај треће четвртине, Пао води 61-41.

Кузмић 15п 15ск, Волтерс 6п

4/4 (9-18)

Волтерс погађа, затим и Џенкинс, Звезда је успела после дужег времена да спусти разлику. Добра одбрана црвено-белих, Пао без поена у последњој четвртини. Звезда не користи чисте ситуације у нападу, четири везана напада без поена која би црвено-беле вратила у резултатски егал. Бјелица за три! Звездина серија 9-0! Калатес погађа и прекида серију и пост своје екипе. Волтерс за Бјелицу, нова тројка! Звезда је преполовила минус.

Из три ситуације не погађа Пао, али долази до офанзивних скокова, након који Фелдин у продору погађа уз фаул. Пропустила је Звезда прилику да се врати у меч у „ОАКА“ дворани. На крају, Пао слави 70-59.

Кузмић 15п 15ск, Бјелица 12п 2ск, Волтерс 8п 2ск 3ас

Повезане вести

14 comments

Zvezda šampion окт 29, 2016 at 06:32

Težak poraz, nakon euforije od pobede nad Barsom. Očekivalo se mnogo više od ove utakmice, ali smo od samog početka bili u rezultatskom deficitu koji smo tek u zadnjoj četvrtini donekle uspeli da umanjimo. Da li razlog poraza i velike prednosti tražiti u umoru što su mnogi već rekli ili zgusnutom rasporedu. Svaka čast momcima za poslednje utakmice protiv Barse i Galatasaraja, ova utakmica je bila katastrofa, ne radi protivničke dobre igre, nego koliko smo mi podbacili u svakom segmentu igre. Idemo dalje i pouke izvlačiti za naredne mečeve.

Reply
CIGANIN 74 окт 28, 2016 at 23:00

Nisam zadovoljan odnosom u prve dve cetvrtine,opravdanje ne sme da bude utakmica sa Barsom jer je i Pao igrao u nemackoj,Pao je imao posle 1/4 100% za 2!!!bez bonusa smo odigrali i dozvolili im da nam se usetaju u kos!takav odnos je nedopustiv i za to krivim strucni stab na celu sa Radonjicem

sreca je bila sto je Kuzmic odigrao fenomenalno to poluvreme i sto je Pao promasio 5,6 otvorenih trojki inace bi bilo -40 na poluvremenu a igrom smo bili i zasluzili

Drugo poluvreme druga i prava prica i pokazatelj kako se treba ubuduce odnositi i prema igri i prema saigracima i prema klubu i prema navijacima

Reply
Maksa окт 28, 2016 at 22:59

Ova utakmica me jako podseca na proslogodisnje duele sa Fenerbahcetom, to jest sto Zvezda ne postize poene samo zbog toga sto donose lose odluke u napadu. Kuzmic tu i tamo ali Bjelica ocigledno ne moze da se nosi sa njihovim centrima a mi sve forsiramo igru na centra. To se najbolje videlo u cetvrtoj cetvrtini: kada su Jenkins i Volters poceli da napadaju prodorima nije prosao napad a da zvezda nije izvukla barem faul protivnika a sirio se prostor i za Bjelicu da sutira trojke. Sve je krenulo naopako kada su ponovo isli na igru na centra. Trojke nisu ulazile, pa sta? Do sada se pokazalo da je to jedno od glavnih oruzja zvezda pa neka nastave da sutiraju neka ce na kraju i uci, a ne ici glavom u zid.
Jos samo jedan komentar, mnogima se to nece svideti ali po meni Mitrovic je izgubljen igrac od pocetka sezone samo skodi igri zvezde i stanje se ne menja. Ok jeste kapiten, ali proslogodinsnja povreda je ocigledno ostavila traga na njemu i mislim da je krajnje vreme da se razmislja o njegovoj zameni.

Reply
Maksa окт 28, 2016 at 23:05

I jos jedan mali komentar mislim da bi trebalo da prestanemo da trazimo izgovore u umoru, zvezda igra isti broj utakmica i kao Pao a i kao sve ostale ekipe u evroligi a retko koja ekipa ima siru klupu. A i tek je pocetak sezone ako su sada umorni sta ce biti u revans mecevima evrolige?

Reply
Estrella Roja окт 28, 2016 at 23:31

Delim tvoje mišljenje vezano za Mitrovića, s toga sam smatrao da nam je potreban bolji igrač od Bjelice na tom mestu na koje igra kapiten. Nisu samo povrede usporile njegovu karijeru nego su tu i drugi, više subjektivniji razlozi u pitanju. Najviše što može da dobaci je do nivoa Bjelice. Podseća me na Milka dok je bio kod nas pre desetak godina, ali je dotični imao finu nadogradnju u inostranstvu, možda je to put i za Luku uz sav respekt kao kapitenu Zvezde.

Reply
Loki окт 28, 2016 at 23:48

Pa, to je filozofija trenera Radonjica. Tip je trenera cija je glavna preokupacija igra u odbrani…zato covek u poluvremenu kaze novinarki da je razlog velikog vodjstva Atinjana nasa losa odbrana…a ocajnu igru u napadu ne pominje, a mi dali ukupno 24 kosa!!?? I Radonji svaka cast na trofejima, ali ja imam utisak da on organski ne podnosi kosgetere!!!??? Ne bi se kod njega naigrali kosarke ni Bogdanovic, ni Teodosic… Radonja zato nije bio za dolazak Pulena i ostanak Kinsija.. a sa njima dvojcom PAO bi veceras pao…bez obzira na sve. Kad stanu Simon i Danguba…nema igraca koji moze da pogodi kos van reketa, a kamoli „trojku“. Ni Volters nije suter na koga se moze ekipa osloniti.Mnogo igraca sa defektnim sutem u jednom timu…

Reply
Estrella Roja окт 28, 2016 at 22:26

Ne zna se da li je bila lošija naša igra ili prokleti strimovi za utakmicu,…za nas koji nemamo privilegiju niti mogućnost da gledamo sportklub. U jednom trenutku je izgledalo da idemo na minus 40, ipak reakcija igrača je bila na zadovoljavajućem nivou sagledavajući objektivnu okolnost da smo pre 48 sati igrali sa jednim od 5 najveća tima u evropskoj košarci, a večeras sa još jednim velikanom. Ko god je pravio raspored Evrolige može se nazvati neprijateljem košarke. Pridružujem se apelu za dovođenje kvalitetnog centra i to ne zbog puke forme popunjavanja rostera…ne sme se ekonomisati kada je reč o toj za nas krucijalnoj poziciji, posebno ne zbog dva kreativna pleja koje imamo u timu. Nejt može biti dobro pojačanje.

Reply
LA[K]I окт 28, 2016 at 22:10

Bio sam upravu kada sam rekao da ce Kuzmic biti veliko pojacanje. Stvarno neshvatljivo los start. Ne znam da li je to do umora zbog prosle utakmice, ili nesto drugo, ali je stvarno bilo ocajno sve do 4/4 kad su momci pokazali pravo lice. Sve pohvale za Voltersa. Bio je vrlo dobar, jos kad se uigra bice nosilac igre ovog tima.

Reply
josif окт 28, 2016 at 22:09

Fali nam jedan centar da pored Kuzmica zatvara reket,od Bjelice i Mitrovica nikakve vajde.Volters moze da bude ozbiljno pojacanje.Pozz.MKd

Reply
LA[K]I окт 29, 2016 at 12:21

Slazemo se potpune, sem oko Bjelice. Covek od kad je dosao u Zvezdu igra korektno. Protiv Barse odigrao super utakmicu, a ni sinoc nije bio toliko los da bi ga svrstavali u isti kos sa Mitrovicem, koji je od pocetka sezone daleko najgori u ovom timu. Sansu moraju da dobiju Simanic i Dobric, da se vidi ima li tu necega kvalitetnog (a 100% ima), ili mogu u FMP, pa odatle gde hoce.

Reply
mmm окт 28, 2016 at 22:03

Moramo imati bar jos jednog klasicnog centra po mogucnosti crnca.

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 28, 2016 at 21:15

MITROVIĆU ODLAZI ODMAH,DA MI JE ZNATI KO TEBE U ZVEZDI DRŽI, UBEDLJIVO SI NAJGORI NA SVAKOM MEČU. IDI U METALAC,TREBA IM TAKAV IGRAČ… DA PROPADNU POTPUNO. REBIĆ U FMP,DANGU BIĆA ODMAH PRODATI BILO KOME,GUDURIĆ DOBIJE JEDAN MEČ ONDA JE NA PET NAJGORI.RADONJIĆ NULA,U SVAKOM MEČU STIŽEMO MINUS KOJI “ STRATEG“ NAPRAVI NA POČETKU TAKO ŠTO KREĆE SA MITROVIĆEM I TAKO SVIM PROTIVNICIMA DAJE DESETAK POENA PREDNOSTI. UOPŠTE U IGRU NE ULAZE SIMANIĆ I DOBRIĆ,TAKO DA SE POSTAVLJA PITANJE ZAŠTO SU UOPŠTE U ZVEZDI.

Reply
Loki окт 28, 2016 at 22:53

Stvarno…zasto su Simanic i Dobric dovuceni iz FMP kada uooste ne igraju nego sluze da masu peskirima…umesto da u FMP igraju po 30 minuta i tako se kroz utakmice razvijaju u velike igrace…s obzirom kakvi su talenti. A nijedan talenat nije postao as tako sto uopste ne igra!
A sto se tice vecerasnje utakmice…ponovo su najgori bili Mitrovic i Dangubic… To vec postaje zabrinjavajuce…Ali, mnogo zabrinjavajuce…

Reply
jajjajajajaj окт 28, 2016 at 21:09

znalo se to da ce zvezda da kiksne umor ih uvatio

Reply

Leave a Comment