Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши тријумфовали у Клеку након пет сетова

У трећем колу Суперлиге Србије, одбојкаши Црвене звезде су гостовали екипи Клека, и победили након пет сетова: Клек Србијашуме – Црвена звезда 2:3 (29:27, 21:25, 20:25, 26:24, 6:15). У узбудљивом мечу, домаћа екипа је добила два сета на разлику, али је Звезда била сигурна у преостала три сета, и забележила нову победу. Интересантно да је да је домаћем тиму ово трећи пораз у шампионату, а да су све мечеве изгубили у тај-брејку.

На почетку првог сета се углавном играло поен за поен. У таквом односу снага ниједна екипа није могла да направи значајну разлику, па се на технички тајм-аут отишло са минималном предношћу домаће екипе (12:11). Ипак, пауза је пријала екипи Клека која везује три поена после одмора (15:11). Благојевић прекида серију домаћина, а Звезда потом прилази на свега поен заостатка (15:14). Домаћа екипа прекида серију Звезде, али је Благојевић наставио да бриљира, везавши још три поена (16:17). Грешка домаћина била је сигнала њиховом тренеру да затражи тајм-аут (16:18). После новог изједначења, исто је реаговао и тренер наше екипе, Драган Кобиљски (19:19). Међутим, ас поеном Атељевића, Клек се вратио у вођство, а потом су домаћи били успешни и у блоку (21:19). После новог тајм-аута Кобиљског, Звезда серијом од 3:0 долази до сет лопте (23:24). Клечани су спасили четири сет лопте, а потом и сами дошли до исте, коју су одмах искористили и повели у сетовима – 1:0 (29:27).

На крилима серије са краја првог сета, одбојкаши Клека су наставили у добром ритму и на почетку другог, освојивши прва три поена (3:0). Звезда је брзо пришла на поен заостатка, да би се Клек потом вратио на +3 (8:5). Домаћи су имали прилику да додатно увећају своју предност, али су погрешили, што је омогућило Мунћану да ас поеном врати Звезду на минималан заостатак (10:9). На техничком тајм-ауту, Клечани су имали два поена предности (12:10). Након одмора, разиграо се Стојсављевић, и у блоку и у нападу, па је Звезда преокренула резултат у своју корист (15:16). Домаћин прекида Звездину серију, али само на тренутак (16:19). Мирно је наша екипа привела овај сет крају, и поравнала резултат у сетовима – 1:1 (21:25).

Почетком трећег сета ниједна екипа није долазила до осетније предности, наша екипа је у неколико наврата имала два поена предности. Ипак, серијом од 3:0, Клек је преокренуо резултат (11:10), а минималну предност је имао и на техничком тајм-ауту. Домаћа екипа осваја и прва два поена после паузе (14:11). Црвено-бели прилазе на поен заостатка (16:15), а није их пореметио ни тајм-аут тренера домаће екипе, пошто су Гмитровић и Мунћан наставили серију нашег тима после паузе (16:18). Звезда додатно увећава предност (17:21, 18:23), па и овај сет мирно приводи крају – 1:2 (20:25).

Екипе су се смењивале у вођство почетком четвртог сета, домаћа екипа је имала минималну предност на техничком тајм-ауту. Ас поеном, Клек долази до два поена предности (15:13). Филип Самарџић поравнава резултат (17:17), а Гмитровић је са два узастопна поена наставио Звездину серију (17:19). Клек се није предавао и серијом од 3:0 поново преокренуо резултат у своју корист (22:21). Домаћи су стигли и до сет лопте, Звезда се тада одбранила, али следећи пут није, па је резултат у сетовима још једном био изједначен – 2:2 (26:24).

У петом сету, црвено-бели први долазе до два поена предности (4:6), а приликом промене страна било +3 у корист наше екипе (5:8). Звездина серија се наставила пошто су домаћи потом погрешили, а затим је и Никола Петровић одлично сервирао. Мунћан је још једном био одличан у блоку, а нова грешка Клечана доводи наш тим на великих +7 (5:12). Тада било јасно да ће Звезда однети победу у овом мечу. Коначан резултат – 2:3 (6:15).

Црвена звезда је остварила трећу узастопну победу у шампионату Србије, и сада се окреће изазовима у оквиру квалификација за Лигу шампиона, пошто у среду гостује екипи Селвера из Талина.

Повезане вести

1 comment

dejo окт 29, 2016 at 23:34

Sve cestitke odbojkasima Crvene Zvezde na pobjedi pa samo neka nastave ,pokazite kako se gine za Crveno bele boje odbojkasi Crvene Zvezde ostalim iz sekcija SD Crvena Zvezda

Reply

Leave a Comment