Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пала и Војводина у Шумицама!

Пала и Војводина у Шумицама

Пала и Војводина! Рукометаши Црвене звезде савладали су актуелног шампиона у Шумицама – 24:23 (8:11). Најефикаснији је био Виктор Матичић са 6 голова.

Иако је Војводина имала предност на полувремену, Црвена звезда је током целог тока меча играла одличну одбрану, што је на крају и било пресудно за тријумф у једној од најбољих утакмица виђених у домаћем првенству у протеклом периоду. Утакмици је присуствовао и селектор Јовица Цветковић.

Војводина је боље отворила меч, головима капитена Стојановића и Гуглете, затим је уследила серија за преокрет Звезде и пост од пет минута без гола гостију. Црвено-бели нису искористили неколико чистих прилика за гол, зицера, па је опет Војводина дошла у вођство. Код резултата 7:9 Љубеновић је одбранио седмерац Елезовићу, Матичић погодио са седам метара, да би Стојановић и Елезовић поставили коначних 8:11 на полувремену.

Још боља игра у одбрани изабраника Ненада Перуничића у другом полувремену одмах је донела и резултат. Звезда је мало по мало долазила до своје игре, да би у 42.минуту преко Љубојевића дошла до предности 15:14, коју није испуштала до  краја. У 46.минуту Шћепановић је погодио за 18:15, а затим Љубојевић на асистенцију Шћепановића имао прилику у контри да можда и одлучи победника, али није погодио сам испред Арсенића. У 58.минуту Војводила је успела да стигне до 22:22, затим је Остојић добио искључење, што је значило да Звезда до краја меча има играча више. Головима Шћепановића и Кљајића оверена је победа против Новосађана, а Бојанић је поставио коначан резултат, 24:23.

Виктор Матичић је са 6 голова најефикаснији у Црвеној звезди, Филип Шћепановић је постигао 4 гола. У Војводини по 6 пута су погађали Стојановић и Орбовић.

Црвена звезда је прва на табели са 15 бодова, а након репрезентативне паузе у наредном колу дочекује Пожаревац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 24:23 (8:11)

БеоградДворана: „Шумице“. Гледалаца: 500. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Црвена звезда 4(3), Војводина 4(3). Искључења: Црвена звезда 2, Војводина 8 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 3, Павловић, Мошић, Ћоровић 3, Продановић, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић 1, Љубеновић, Шћепановић 3, Златановић (7 одбрана), Матичић 6 (3), Д. Бабић 3, Кљајић 2, Леовац 1. А. Бабић 1.

ВОЈВОДИНА: Арсенић (10 одбрана), Орбовић 6, Попов, Тодоровић 2, Елезовић 4, Остојић, Петровић, Стојановић 6 (3), Смиљанић, Јовановић, Бојанић, Пешић 1, Грозданић, Јандрић (седмерац), Вућковић 1, Гуглета 3.

Повезане вести

1 comment

РУК окт 31, 2016 at 11:51

Браво момци!

Reply

Leave a Comment