Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеРепрезентацијаФудбал

Четири омладинска репрезентативца, три у младој, Бабунски предводи Македонију

Бабунски, омладинци

Осам чланова Црвене звезде имаће репрезентативне обавезе у наредном периоду. Давид Бабунски предводи сениорску репрезентацију Македоније.

Нова репрезентативна пауза је пред нама, а успеси млађих категорија Црвене звезде нису прошли незапажено. Док у А репрезентацији Србије Црвена звезда нема ниједног играча одласком Александра Катаија, успех Драгана Младеновића и његових сарадника огледа се и у броју позива за национални тим, а Црвена звезда је добила четири за омладинску репрезентацију, уместо првобитних шест.

Џон Руиз још увек није задобио поверење селектора Костарике и даље није на списку, а последње провере Габона пред Куп Афричких Нација (14.јануар – 5.фебруар 2017.), чији је и домаћин, због повреде пропустиће Гелор Канга.

Млада репрезентација (U21)

Пред младом репрезентацијом Србије су одлучујући изазови за пласман на ЕП наредне године у Пољској. У плеј-офу/баражу Србија игра против Норвешке. Први меч на програму је 11.новембра у Београду, а реванш је 15.новембра у Драмену.

На списку селектора Томислава Сивића налазе се Филип Манојловић, Михаило Ристић и Срђан Плавшић.

Македонија 

Давид Бабунски ће предводити репрезентацију Македоније у Гранади против Шпаније, у петак 12.новембра, у 4.колу квалификација за СП у Русији. Након историјског пласмана младе репрезентације на ЕП у Пољској наредне године, чије је Давид капитен, Бабунски је добио прилику да предводи подмлађену сениорску репрезентацију своје земље.

babunski

Омладинска репрезентација (U19)

Пред омладинском репрезентацијом Србије (играчи рођени 1998.) налази се први круг квалификација за пласман на Европско првенство које се од 2. до 15. јула 2017. године одржава у Грузији, а домаћин првог круга елиминација је Србија од 9. до 14. новембра. Ривали ће бити Шведска, Малта и Молдавија, а селектор Милан Косановић је на списак уврстио четири члана Црвене звезде.

Лука Аџић, Урош Рачић, Вељко Николић и Александар Станковић (Графичар) ће покушати да изборе пласман у Елитну фазу такмичења. На списку су били и Лука Илић и Лазар Романић, али су изостали због тактичких разлога, према речима селектора. Лазар Романић је постигао 12 голова у 15 утакмица за омладинску селекцију Црвене звезде у текућој сезони.

Оно што је најтеже за сваког селектора јесте да саопшти играчима да само тренутно неће бити са репрезентацијом, као у овом случају Лука Илић и Лазар Романић. Избор је био само тактичке природе, Илић је млађе годиште и биће један од највећих адута у следећем циклусу, а Романић је имао заиста јаку конкуренцију. Обојица остају чланови ове генерације играча и на њих у перспективи најозбиљније рачунамо“, рекао је селектор Косановић за званични сајт ФС Србије.

Србија први меч игра данас у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, ривал је Молдавија, од 14:00. Два дана касније противник је на истом месту Малта, а 14. новембра следи и дерби групе у коме је противник Шведска. Две репрезентације избориће пласман у наредну рунду квалификација.

Кадети (U17)

Кадетска репрезентација Србије (играчи рођени 2000.) изборила је пласман у Елитну фазу квалификација на турниру чији је домаћин била Италија. Србија је савладала Македонију (3:1) и Албанију (2:0), а у последњем дуелу без резултатског значаја изгубила од Италије (0:2). Жреб ће бити одржан 4.децембра.

Петорица чланова Омладинске школе Црвене звезде била су присутна у националном тиму. Голман Милош Гордић (није бранио ни на једној утакмици, 0/3), Никола Симоновић (није играо ниједан меч, 0/3), Иван Илић (3/3), Жељко Гаврић (2/3, 1 гол против Македоније), Радивој Босић (2/3, 1 гол против Албаније).

Претходно су се са репрезентацијом БиХ у Елитну рунду пласирали Милан Савић (2/3), Стефан Сантрач (3/3) и Милан Шикањић (3/3, 2 гола).

Повезане вести

1 comment

Zoran Ča kox нов 9, 2016 at 16:40

Šta vedi što su nam mladi top kada nam igraju.Poletanović Anđelković Cvetković Ruiz

Reply

Leave a Comment