Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Пораз одбојкаша у Естонији након велике драме

У другом колу квалификација за Лигу шампиона, Црвена звезда је гостовала у Естонији екипи Селвера. Након велике драме, Естонци су победили: Селвер Талин – Црвена звезда 3:2 (25:21, 25:21, 17:25, 20:25, 19:17). Домаћи тим је освојио прва два сета бољом игром у завршници сетова, док је у трећем сету Звезда била убедљива, као и у четвртом. Звезда је одлично почела пети сет, и повела са 11:6, али је домаћин серијом од 7:1 преокренуо резултат у своју корист. Ипак је Звезда стигла прва до меч лопте, али је није искористила, па су домаћи стигли до исте, и искористили четврту, чиме су победили у овом мечу.

Први сет је почео игром поен за поен, што је прекинула домаћа екипа пред одлазак на први технички тајм-аут (8:6). Црвено-бели освајају наредна два поена и долазе до изједначења, а потом је наш тим и повео (9:10). Уследила је „резултатска клацкалица“, а на другом тајм-ауту је Звезда имала минималну предност (15:16). Први поен после паузе освојио је наш тим, гости су убрзо изједначили (18:18). Уследиле су мини-серије од по 2:0 са обе стране. Звезда је потпуно стала при вођству 21:20, домаћи тим је био одличан у завршници и серијом од 5:0 решио први сет у своју корист (25:21). Покушавао је тренер Звезде, Кобиљски, са два тајм-аута да размрда екипу, али није успео.

Домаћа екипа је прва стигла до осетније предности у другом сету (5:2), а +3 за Естонце је било и на техничком тајм-ауту (8:5). Звезда је пришла на поен заостатка после одмора (8:7), али су домаћи одговорили серијом од 3:0, приморавши Кобиљског да реагује тајм-аутом (11:7). То није пореметило екипу Селвера који продужава серију (13:7). Освојила је Звезда наредна два поена, а затим пропустила прилику да се и додатно приближи, пошто је Благојевић био изблокиран (14:9). Ипак, исти играч је одлично одсервирао два пута, а потом био сигуран и у блоку. На то се надовезао и одличан блок Милутиновић, па је резултат био изједначен (14:14). На другом техничком тајм-ауту, ипак су водили домаћи (16:14). Имали су гости и +3 после одмора, али се Звезда није предавала и поново поравнала резултат (20:20). Имао је наш тим и напад за вођство, али га није искористио. Звезда је потпуно стала након тога, и слично као и у првом сету, Естонци преламају резултат у самој завршници серијом поена – 2:0 (25:21). Звезда је била лоша у нападу са свега 28% успешности, што је довољан разлог за тренутни резултат.

Ниједна екипа није успевала да дође до осетније предности почетком трећег сета, a наша екипа је имала минималну предност на техничком тајм-ауту (7:8). Још једном је наша екипа освојила прва два поена после прве обавезне паузе у сету, приморавши тренера домачих да затражи нови предах. Пауза није пореметила нашу екипу, која ја наставила да повећава своју предност (7:11). Естонци коначно прекидају Звездину серију, али само на тренутак, пошто црвено-бели убрзо започињу нову. Ас поеном Благојевића Звезда је имала великих +8 на другом техничком тајм-ауту (8:16). Домаћи тим је освојио наредна два поена, али се Звезда, након одличног сервиса Милутиновића вратила на +8 (11:19). Предност је била довољна да Звезда мирно приведе овај сет крају, и смањи предност у сетовима – 2:1 (17:25).

Четврти сет је почео „резултатском клацкалицом“. Звезда је потом одличном игром, пре свега у блоку (Вељовић два пута), стигла до два поена предности, колико је имала и на првом техничком тајм-ауту (6:8). Звезда је освојила и први поен после паузе, и на тај начин прва стигла до осетније предности у овом сету. Грешком домаћих, црвено-бели увећавају додатно своју предност (9:13), а убрзо је било и +5 у корист наше екипе, што је било сигнал за тренера гостију да реагује тајм-аутом (10:15). Поново су погрешили домаћи, па је Звезда имала великих шест поена предности на другом техничком тајм-ауту (10:16). Одлично је сервирао и Милутиновић (11:18), да би се Естонци потом мало тргли, па је и Кобиљски био приморан да реагује тајм-аутом (15:19). Курт је наставио са одличним сервисима (16:19), али је Звезда потом одговорила са два везана поена. Припретили су домаћи још једном, али се Звезда одбранила и стигла до пет сет лопти. Вељовић је одлично реализовао другу, па је резултат у сетовима поравнат – 2:2 (20:25).

Велика борба је обележила почетак одлучујућег сета, сигурним поенима Благојевића Звезда је прва дошла до два поена предности (1:3). Убрзо је било и +3 за наш тим, па је тренер домаћих затражио тајм-аут (3:6). Мунћан је био одличан у блоку (у ситуацији 1 на 1), а Звезда је пропустила шансу да се и додатно одвоји након одличне одбране Милутиновића (4:7). Стојсављевић је био сигуран на мрежи , и донео нашем тиму четири поена предности пред промену страна (4:8). Наставила је да расте предност нашег тима, поново је био сигуран Благојевић (5:10). Естонци су везали два поена, Кобиљски није ништа хтео да препусти случају, па је затражио предах (8:11). Селвер осваја и наредни поен, а Благојевић потом прекида серију домаћина (9:12). Нису се предавали домаћи, и успели су да изједначе резултат (12:12), а потом и да поведу после грешке Благојевића (13:12). Ипак, Звезда се тргла, и након одличног блока Вељовића стигла од меч лопте (13:14). Погрешили су наши потом у сервису, а затим су и домаћи стигли до меч лопте  (15:14). Звезда се одбранила три пута, али четврти пут није, па је Селвер победио у овом мечу – 3:2 (19:17).

Најефикаснији на мечу био је Аустралијанац из редова Селвера, Вилијамс, са 32 поена, док је у црвено-белој екипи највише поена постигао Александар Благојевић (28).

Реванш меч је на програму већ у недељу, 6. новембра, на Бањици (у 20h). То је прилика да се коначно поздраве шампиони и да им се помогне да се пласирају у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Главу горе, момци!

СЕЛВЕР ТАЛИН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (25:21, 25:21, 17:25, 20:25, 19:17)
Талин – Дворана: Аудентис. Гледалаца: 1,000. Судије: Салвис Куртис (Летонија), Владимир Олејник (Русија). Трајање меча: 133 минута.
СЕЛВЕР ТАЛИН: Танила 8, Орав 23, Долгополов 3, Алик 2, Енемујст 12, Вилијамс 32, Лосников, Таме 1, Ранар, Хурт 2. Нису играли: Лип, Мелес, Ванкер, Оун. Тренер: Рајнер Васиљев.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић 8, Милутиновић 10, Стојсављевић 12, Мунћан 7, Благојевић 28, Вељовић 6, Јевтић, Машуловић, Нејић, Самарџић. Нису играли: Петровић, Гмитровић. Тренер: Драган Кобиљски.

Повезане вести

Leave a Comment