Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Герасименко освојио златну медаљу на Светском Купу

Дмитриј Герасименко репрезентативац Србије и узданица Црвене звезде у категорији до 90 килограма освојио је данас златну медаљу на Светском купу у Бакуу у Азербејџану и тиме остварио највећи успех када су у питању такмичења у оквиру Светских купова.

Тријумф нашег јудисте Дмитрија Герасименка уједно је и највећи успех у богатој историји нашег клуба- Џудо клуба Црвена звезда.

Герасименко је на Светском купу у Бакуу одлично отворио такмичење и ефектно, ипоном, у првом мечу победио Украјинца Вадима Синјуавског ( 17. на светској ранг листи), а затим истим резултатом и Руса Јурија Панасенка.

Српски репрезентативац је у у полуфиналу резултатом 10:0 (ипон) савладао одличног домаћег такмичара шаШина Гахраманова (Азербејџан) чиме је отворио пут ка борби за златно одличје.

У финалном мечу наша узданица ДмитрИЈ Герасименко је јасно демонстрирао да је неприкосновен у категорији до 90 килограма. Ипоном је савладао руског репрезентативца и борца светске класе, Мурата Гасијева чиме се још једном златним словима уписао у историју српског спорта.

– Пресрећан сам оствареним успехом. Драго ми је да ће ова златна медаља обрадовати све у Србији а наравно нарочито навијаче наше Црвене звезде. Овим тријумфом потврдио да сам све ближе групи оних спортиста који ће учествовати на Олимпијским играма у Лондону. Пре свега бих желео да се захвалим првом човеку ЏК Црвена звезда, Ивану Тодорову без чије подршке не бих могао да остварим овако врхунске резултате – истакао је ДмитрИЈ Герасименко.

Повезане вести

4 comments

Vlada Tosic окт 10, 2011 at 11:07

Evo jedan predlog za administratora (ovo mi pade na pamet jer nam je bericetno pocela sezona, prvo odbojka pa sad ovo, mozda sam nesto i propustio) Napravite listu kao sto je NAREDNE UTAKMICE, POSLEDNJI REZULTATI, neka bude jos jedna OSVOJENI TROFEJI (ove sezone) pa da gledamo kako se dace Bog svakim danom puni ta lista 😀

Reply
Igor окт 9, 2011 at 21:11

Bravo, majstore!

Reply
Теша_Делија!!! окт 9, 2011 at 17:51

Bilo bi zanimljivo da se napise nesto vise o ovom sportisti, njegovo poreklo, kako je dosao u zvezdu, neki intervju.

Reply
Strucnjak окт 10, 2011 at 13:47

On je rus sa srpskim državljanstvom

Reply

Leave a Comment