Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Басконија водила од почетка до краја и заслужено славила у Београду

Црвена звезда је поражена од Басконије са 63:70 у 5. колу Евролиге. Гости су сем вођства Звезде од 1:0 контролисали игру од почетка до краја и успели да славе победу, трећу у овој сезони.

Предводили су их Ларкин, Бебоа и Војтман, док су у нашем тиму одлични били Симоновић, Џенкинс и Гудурић, али то није било довољно.

5. коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – БАСКОНИЈА 63:70 (15:22, 13:15, 20:22, 15:11)

Хала: Комбанк арена
Гледалаца: 16 578
Судије: Замојски, Папапетру, Балак

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Волтерс, Дангубић 7, Митровић 4, Лазић 3, Симанић, Добрић, Симоновић 11, Џенкинс 9п, 8ск, Гудурић 12п, 6ск, 4ас, Јовић 7, Кузмић 3п, 6ск, Бјелица 7п, 5ск

БАСКОНИЈА: Ларкин 16, Акоњон, Војтман 11, Ханга, Седекерскис, Бебоа 16, Блажич 7, Диоп 4, Тили 3, Шенгелија 6, Бадингер 7, Луз

Звезда је веома слабо, испод свог нивоа, одиграла прво полувреме. Водили су гости од самог почетка утакмице и имали одговор на сва Звездина нападачка решења, када би наш тим покушао да се резултатски приближи. Већ након првих десет минута, Басконија је имала седам поена предности, а након серије 8:0 средином другог дела игре, Шпанци су од 29:24 дошли до 37:24, а све што је наша екипа успела да уради до паузе је смањење заостатка на девет поена (28:37).

Наш тим је у трећем периоду имао два налета и покушао да се резултатски врати, али су Шпанци оба налета одбили. Прво је Симоновић везао пет поена и смањио на седам, а потом је Звезда након тројки Џенкинса и Симоновића дошла до -5, али се даље од тога није могло. Гости су без већих проблема решавали ове ситуације и поново одлазили на двоцифрену разлику. Тако је настављено и до самог краја, када Звезда није успевала да искористи потенцијалне шансе да ухвати прикључак, па су гости заслужено славили.

ТОК МЕЧА

4/4 (15:11)

Бјелица се разиграо и успевао да поенима врати свој тим у живот, али Звезда у прва два минута ипак није могла озбиљније да припрети гостима, који нису дозвољавали претерао смањење двоцифрене предности. Гудурић је везао две тројке и смањио на осам поена заостатка, да би Симоновић поенима уз фаул након много времена спустио предност гостију на пет поена. Гудурић је могао да направи потпуну драму, али је његов шут „скинут“ са самог обруча. Дуго је потом на семафору стајало 61:69, да би Бјелица погодио два пенала и смањио разлику.

Ипак, наш тим није успео да дође до заостатка мањег од пет поена, који је последњи пут имао у 9. минуту, при резултату 15:17, када је Блажич погодио тројку.

При резултату 63:70, на минут до краја, Гудурићев шут је изашао из коша и то је био крај.

3/4 (20:22)

Гости су тројком повели са 12 поена предности, али је Симоновић закуцавањем и тројком подигао публику на ноге и вратио наш тим у живот. Међутим, није дуго трајао налет нашег тима, па су гости на половини треће четвртине отишли на +11 (33:44). Њихову серију прекинуо је Џенкинс, али је Војтман поенима уз фаул донео свом тиму максималну предност (35:49). Тек тада је Гудурић први пут шутирао и погодио за три поена. Ни то није пробудило наше кошаркаше, који никако нису успевали да вежу неколико добрих напада и уђу у егал.

Тек на уласку у последња два минута треће четвртине, тројкама Симоновића и Џенкинса наш тим је дошао до -5, а публика се пробудила. Међутим, и овај налет црвено-белих су гости одбили са две добра напада, па се на паузу отишло са резултатом 48:59.

2/4 (13:15)

Звезда је доста лоше отворила другу четвртину, нервозни су били наши играчи, а након неспортског фаула досуђеног Лазићу, Басконија је дошла до најубедљивије предности (29:19). Некако је наш тим везао три поена, преко Лазића и Гудурића и стигао до -7 (22:29) на половини друге четвртине, да би Јовић смањио на пет поена заостатка. Међутим, две добре одбране гостију из којих су произашла и две реализације донеле су им нових +10 и тајм-аут Радоњића.

1/4 (15:22)

У првој половини прве четвртине, као што смо и навикли на Звездиним утакмицама, није било много поена. Ларкин је правио проблеме нашем тиму и највише захваљујући њему гости су стекли +6 на половини прве деонице. Звезда није имала погодак за два поена више од шест минута, до поена Дангубића. Гости нису дозвољавали нашем тиму да пређе у вођство, али ни Звезда није пустила Шпанце да направе већу разлику. Црвено-бели су пропустили прилику да изједначе, а Басконија серијом поена Блажича дошла до +7 (22:15) на крају првог периода игре.

НАЈАВА

Црвена звезда МТС дочекује шпанску Басконију у 5. колу Евролиге. Шпанци, које одлично познајемо под именом Кућа Лаборал, ове сезоне су попунили ростер провереним НБА играчима и тако можда и направили јачи тим него претходне године.

Јака Блажич, некадашњи кошаркаш нашег тима, први пут ће заиграти у Београду од одласка из Звезде, а сигурно је да ће га навијачи дочекати онако како заслужује, с обзиром на партије и однос према клубу.

Басконија има половичан учинак (2:2), као и Звезда, а нанели су једини пораз мадридском Реалу. Славили су и против Ефеса, а изгубили од Жалгириса и Олимпијакоса.

Прошле сезоне Звезда није играла против њих, али је у две године пре тога наша екипа забележила чак четири тријумфа против овог ривала. Гости играју без Барњанија.

 

Повезане вести

14 comments

kastiljo нов 5, 2016 at 08:13

Nije mi jasno kako se nigde ne spominje koliko su nas sudije unistile… Za kosarku ovo retko govorim,ali sinoc je stvarno bilo tako… Jesmo bili ocajni i zasluzili poraz ali nije morala velika pomoc sudija,pogotovo onog poljaka… Svaka 50-50 odluka je bila na stetu DOMACINA!!!

Reply
ivan нов 5, 2016 at 00:43

Dajte bre ljudi pa izgubili smo jednu utakmicu.Nije smak sveta. Sta vam je???? Los dan,to je to.Desi se.A vi odmah po radonji i ekipi.Kad smo dobili barsu i galatu svi bili u fazonu radonja majstore,simon legenda,gudura u repku.Dajte zauzmite stav i odlucite se.I Fener izgubi od Uniksa pa niko ne ne tera Zeljka i kompaniju.Njih je islo,nas nije.kraj.

Reply
dusan нов 4, 2016 at 23:54

imamo strasne oscilacije u napadu i to nam se ponavlja. igramo sporo i bezidejno. ako udjemo u pozicioni napad to je bas lose. nadam se da nisam u pravu za voltersa, ali mi se cini da od njega nece biti nikakve vajde. realno veceras nas nista i nije htelo jer su izlazili ziceri, otvoreni sutevi… valjda ce biti bolje

Reply
РУК нов 4, 2016 at 23:22

Прошле сезоне и од оног срамног пораза у Пиониру од Игокеее и поред вођства од 14 разлике више не одлазим на утакмице а ову сезону више не гледам ни на телевизији. Смрадоњић је „мајстор“ да упропасти сваког иоле талентованијег играча. Сви нови играчи бљесну само прве сезоне, док их „тренер“ не упропасти. Који је играч код њега напредовао? Ниједан…
О нерезонским изменама током утакмице да не причам…

Reply
kastiljo нов 5, 2016 at 08:09

Jovic,mitrovic,dangubic,bobi,dzenkins,blazic,kalinic… Ima ih jos sigurno.

Reply
dejo нов 4, 2016 at 22:08

Ova utakmica nocas Crvene Zvezde protiv Baskonije je morala da se dobije ako misli Crvena Zvezda da napravi nesto vise u EL ,sto se tice igraca svi su podbacili ,trenera Crvene Zvezde isto treba smijenit i postavit jednog od ovih kandidata Sasu Obradovica ,Trifunovica ,Dusko Ivanovic i Greg Popovic ovo treba da vidi Covic i naravno da vidi snimak sa ove utakmice pa da Radonjic bude smijenjen i da neki igraci Crvene Zvezde otidju jer nisu dostojni kosarakaskog dresa

Reply
kastiljo нов 5, 2016 at 08:11

Evo sace da ti dodje Greg Popovic iz Sparsa gde ima 10M platu i gde trenira igrace gde bi 3.izmena na bilo kojoj poziciji bila najbolji igrac EL.

Reply
CIGANIN 74 нов 4, 2016 at 21:47

uspavani tim,igrace bez energije nije uspela podrska sa tribina da probudi i pozitivnu energiju da prenese vecim delom utakmice nego samo na trenutke i to iskljucivo posle pogodjene trojke i kad se dolazilo na -5 par puta

Jako slaba podrska sa jako losim odabirom pesama koje su uticale na uspavanku sto na parketu sto na tribinama,ovo nije prvi put a voleo bi da je zadnji i da se ekipa bez obzira na rezultat bodri sa pesmama koje ce ih terati da daju sve od sebe i koje ce celu halu naterati da pusti grlo i dlan

Reply
danass нов 4, 2016 at 21:44

Nista strasno,ali zato u ponedeljak-Prozor/franjevci/ mora pasti-tu nema izgovora,niti opravdanja!!!

Reply
Hadži Dragan нов 4, 2016 at 21:28

Dobro momci,biće bolje.Što pre još pojačati ekipu.

Reply
Estrella Roja нов 4, 2016 at 21:25

Posledica katastrofalnog prelaznog roka, odnosno škrtarenja i čekanje do beskraja sa pojačanjima koji na kraju budu iznuđena rešenja, poput Bjelice ili Voltersa. Mi u rotaciji imamo 8-9 igrača, a to je u situaciji kada se igra nba ritmom poprilično nedovoljno. Isuviše se poletelo zbog solidnih rezultata u poslednje vreme, sa nadmenim pristupom smatrajući da su domaće snage dovoljne za ponavljanje uspeha od prošle godine. Večeras su svi podbacili, počevši od letargične atmosfere u Areni do bezidejne igre koju ni uspavani Radonjić nije mogao da promeni. Realnost je da budemo oko 12-13 mesta čak i sa „mitskim“ centrom koga dovodimo već par meseci.

Reply
Maksa нов 4, 2016 at 21:21

Odavno mi se nije desilo da prekinem da gledam utakmicu 5 minuta pre kraja. Stvarno neznam gde je nestala ona zvezda koja je igrala protiv Barselone. Nula od pocetka do kraja, pocevsi od Lazica pa preko nasih centara pa sve do sudija koji nemaju pojma. Da nije bilo Gudurica i Simonovica da postignu neke poene na kraju utakmice razlika bi bila mnogo veca. Razocaravajuca utakmica da nebi rekao sramna.

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 4, 2016 at 21:17

SMRADONJIĆU MARŠ IZ ZVEZDE ODMAH I VODI SA SOBOM GUDURIĆA, MITROVIĆA,DANGUBIĆA. ZAR JE MOGUĆE DA NIKO U ZVEZDI NE REAGUJE NA TOTALNO NEZNANJE I NESTRUČNOST OVE BUDALETINE KOJA NAM SVOJIM GLUPOSTIMA UNIŠTAVA I OVO MALO IGRAČA KOJE IMAMO.ZAR NIKO NE VIDI ONO ŠTO PRIČAM GODINU DANA DA MITROVIĆ NIJE IGRAČ ZA SRPSKU LIGU,DANGUBIĆ JE SVE GORI, DOBRIĆ I SIMANIĆ UOPŠTE NE ULAZE U IGRU,VOLTERS POTPUNO NEISKORIŠĆEN,KUZMIĆ TAKOĐE. POSEBNA PRIČA JE GUDURIĆ ZA KOGA SAM VIŠE PUTA REKAO DA JEDNU UTAKMICU DOBIJE PA PET IZGUBI,DA TEŽI SAMOISTICANJU I DA JE SASVIM PROSEČAN IGRAČ KOME OVA BUDALETINA OD TRENERA DAJE TAJ LUKSUZ DA ŠUTIRA DESET PUTA ZA REDOM I DA IMA ISTO TOLIKO PROMAŠAJA. PREDLAŽEM DA BOJKOTUJEMO MEČEVE DOK SMRADONJIĆ NE BUDE SMENJEN I DOVEDEN SAŠA OBRADOVIĆ, DOK IZ KLUBA NE ODU GUDURIĆ,MITROVIĆ, DANGUBIĆ. OVO JE PREVRŠILO SVAKU MERU.

Reply
Loki нов 4, 2016 at 23:04

Tako je…bitno je da ostane Volters, kosarkaski Mouca, Djekna koji redovno ima vise izgubljenih lopti nego postignutih koseva, i naravno Lazic koga niko nece da kupi vec tri godine…

Reply

Leave a Comment