Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Дерби кола – одбојкашице у Обреновцу

Одбојкашице Црвене звезде овог викенда очекује четврто коло домаћег шампионата, у оквиру кога гостују првопласираној екипи Тента. Црвено-беле су у прошлом колу забележиле прву победу, над Железничаром (3:1), а гостовање у Обреновцу биће највећи изазов нове сезоне.

Тент из Обреновца годинама је један од најбољих српских тимова, коме фале трофеји као потврда добрих игара. Ове сезоне вратили су се у своју домаћу халу, у којој због поплава нису наступали две године. Такође, у клуб се после годину дана враћају Јована Јовичић, коректор (из Железничара) и Јелена Вигњевић, техничар (из Визуре). Уз Јелену Станимировић, примача сервиса, и Сару Вучићевић, блокера, које годинама успешно играју за клуб из Обреновца, јасно је да је Тент један од главних претендената на највиши пласман и титулу. Већ четири године са клупе их предводи Маријана Боричић, која је тренер и кадетске репрезентације Србије. Ове сезоне Тент је сет испустио једино против НИС Спартака, док су са 3:0 савладани Јединство из Ужица и Футог.

Црвено-беле даме још увек нису ухватиле прави ритам. После два пораза савладана је екипа из Лајковца, али чини се да још увек има доста простора за напредак. Оно што свакако радује је повратак Јелене Трнић, која је одиграла прву званичну утакмицу после годину и по дана.  Изабранице Мирјане Мусулин не очекује нимало лак задатак, али би евентуална победа доста значила младој екипи, која покушава да се врати у врх домаће одбојке.

Утакмица је на програму у СКЦ ,,Обреновац“, у суботу 5. новембра са почетком у 19.00.

 

Повезане вести

Leave a Comment