Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Убедљив пораз у Обреновцу

Одбојкашице Црвене звезде доживеле су убедљив пораз у 4. колу Суперлиге Србије, од ТЕНТ-а у Обреновцу резултатом 3:0, по сетовима 25:19, 25:18, 25:17.

Прву озбиљнију предност ТЕНТ је стекао када је низом од пет поена стекао вођство од 13:8. Тајм аут који је затражила Мирјана Мусулин “продрмао” је наше девојке које су врло брзо изједначиле (14:14). Ипак, после тајм аута домаћих, а највише захваљујући грешкама наших одбојкашица, Обреновчанке су направиле серију од 6:0 и стекле убедљиву предност у завршници сета. Измене на позицији техничара и тајм аут Звезди су дале даха. Заостатак је смањен на три разлике 21:18, али више од тога није могло. ТЕНТ је повео са 25:19.

Црвено-беле су добро почеле други период игре. Повеле су са 6:9, али је онда уследио пад у игри наше екипе. Ређале су се грешке, домаћин је изједначио, а онда и повео. Јакшићева је поново заменила Ђурићеву, а резултат 15:11 за Обреновчанке натерао је Миру Мусулин да искористи први тајм аут. Врло брзо било је и 18:13 за домаће, па је уследио и други тајм аут Звезде. ТЕНТ је са три везана поена на сервис Кристине Бјелић дуплирао своје вођство – 25:18.

Поново је Црвена звезда водила до деветог поена (7:9), а онда стала. Прорадио је блок домаћих које су са пет узастопних поена преокренуле резултат. Црвено-беле су пкушавале да ухвате резултатски прикључак. Било је 17:15 за ТЕНТ када је уследио нови рафал домаћих. Са шест поена у низу Обреновчанке су решиле питање победника и на крају славиле са 25:17.

У тиму Црвене звезде истакле су се Бојана Миленковић и Николина Лукић које су освојиле по 11 поена, док је Катарина Чанак освојила 7 поена.

Наредног викенда у 5. колу Суперлиге Србије Црвена звезда дочекује Спартак из Суботице.

ТЕНТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:0 (25:19, 25:18, 25:17)
Обреновац – Дворана: ЈП СКЦ Обреновац. Судије: Игор Миљковић и Владимир Цветковић. Трајање меча: 77 минута.
ТЕНТ: Ћеранић, Вигњевић 3, Јовичић 13, Рогановић, Бјелић 9, Гајић 9, Степановић (либеро), Вучићевић 3, Станимировић 7. Нису играле: Мартиновић, Марковић (либеро) и Ђурић. Тренер: Маријана Боричић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 2, Чанак 7, Јакшић 1, Ђурић, Вукомановић (либеро), Миленковић 11, Букилић 3, Стијепић, Лукић 11. Нису играле: Секулић, Јејић и Радмиловић. Тренер: Мирјана Мусулин.

Повезане вести

Leave a Comment