Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Ефикасни омладинци Јована Станковића

Омладинска екипа Црвене звезде је утакмицом против Чукаричког завршила први круг првенства Србије за играче рођене 1998. године и млађе. Победа од 4:3 на Бановом Брду је једанаеста у петнаест мечева до сада.

Црвено-бели су тренутно други на табели, а првопласирани Бродарац „бежи“ пет бодова. До паузе ће наши момци одиграти још две утакмице којима ће већ ове јесени започети други део омладинског првенства.

Тренер ове Звездине селекције Јован Станковић не крије задовољство тренутном формом, а победа против Чукаричког је потврдила одличне игре нашег тима против оних најбољих екипа:

Ово је наша четврта победа у низу и заиста се налазимо у успону форме. Оставили смо тешке утакмице иза себе – ОФК Београд, Партизан, сад Чукарички и добили смо све три. Морам бити задовољан и због резултата али и због форме целе екипе. Очекују нас још два меча до паузе, гостујемо Јагодини и чекамо Раднички из Ниша на нашем терену.

Падали су пред нашим фудбалерима, које са капитенском траком предводи Лука Аџић, екипе попут Војводине, Рада, ОФК Београда, Партизана и на крају Чукаричког. Постигнуто је тачно 40 голова што је више од 2.5 по утакмици, а једино што је знало да забрине су завршнице када је противник често успевао да се врати у меч. Тако је било и на Бановом брду. Домаћи тим је од 0:2 дошао до изједначења, али су Рачић и Романић брзо отклонили сумњу о победнику. Шеф струке годишта ’98 и ’99. зна шта тражи од својих играча и какву игру захтева:

Мој начин рада и вођења екипе је да се игра нападачки фудбал. Стално вршимо притисак на противничкој половини и онда је нормално да као и друге велике сениорске екипе и примамо голове. Ипак, нама је циљ да постигнемо што више погодака, као сад против Чукаричког четири или прошло коло против Партизана три. Увек играмо за гол више – јасан је Станковић.

Осим добрих резултата у дресу Црвене звезде, за Јована Станковића јако је битна и чињеница да велики број играча добија позив за државни тим:

Оно што је за нас најважније је да у свакој новој репрезентативној паузи имамо све већи број играча који одлазе да играју за националне селекције. Управо сада следе квалификације и мислим да ће шест фудбалера из ове екипе отићи да их игра. Такође, и у генерацији ’99 имамо шест репрезентативаца и управо то је благо Црвене звезде. Стручни штаб и ја смо ту да те момке водимо правим путем и то је оно што је најважније – закључује Станковић.

Треба напоменути да је велики број играча из ове омладинске екипе већ осетио драж првог тима Звезде. На припреме су већ раније ишли Лука Аџић, који је играо и у званичној Куп утакмици, Лука Илић, тренутно повређени Дејан Јовељић, Урош Рачић, момак који проводи и највише времена са сениорима и новопридошли Вања Вучићевић, док је Вељко Николић одиграо и једно полувреме у пријатељском мечу у Ловћенцу.

Уколико имате жељу да гледате уживо Омладинце Црвене звезде, пратите званични сајт и друштвене мреже и сазнајте на време термине утакмица.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment