Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда лако савладала Партизан у дербију!

Црвена звезда је лако и убедљиво савладала Партизан у вечитом дербију у 8. колу АБА лиге. Сем неколико минута с краја прве и почетка друге четвртине, Звезда је контролисала игру и резултат, имала и 23 поена предности, па је коначан резултат и нешто што не говори о правом односу снага, посебно у другом полувремену.

Наш тим је извео велики број пенала (чак 49), а Партизан је јако лоше распоредио фаулове, па је готово сваки био за слободна бацања. Џенкинс је одлично почео меч, а потом и у другом полувремену са шест везаних поена одвео свој тим на пристојну разлику, па је утакмицу завршио са 19 поена. Истакли су се поред њега и Бјелица, Митровић и Лазић, док је скроман био Стефан Јовић.

На другој страни су бољи од осталих били Хечер, Ратковица, Величковић и Бирчевић.

Звезда овом победом долази до скора 8:0, док Партизан остаје на деоби трећег места са Цибоном, са скором 6:2.

8. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ПАРТИЗАН НИС 83:72 (20:23, 28:16, 22:14, 13:19)

Дворана: Александар Николић
Гледалаца: 5 678
Судије: Белошевић, Јурас, Војиновић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Волтерс 6п, 2ас, Дангубић 6, Митровић 12п, 10ск, 4ас, Лазић 11п, 2ас, 3изгл, Симанић, Добрић, Симоновић 8п, 4ск, 2укл, Џенкинс 19 (3/4 за два, 2/2 за три, 7/7 за један), Гудурић 4п, 3ск, 3ас, Јовић 0 (0/5 из игре, 0/4 пенали), Кузмић 8п, 6ск, Бјелица 9п, 3ск

Партизан НИС: Робинсон 2, Ратковица 11, Врабац 6, Маринковић 9, Величковић 11, Мајсторовић 3, Бирчевић 10, Копривица 4, Андрић, Хечер 16, Карахоџић, Луковић

Након првих 20 минута, Црвена звезда је водила са 48:39. Наш тим је до првог озбиљног вођства дошао средином прве четвртине (13:8), али је Партизан преко Величковића стигао до изједначења (14:14). У финишу првог периода, досуђен је фаул Волтерсу, па потом неспортски Гудурићу, у истом продору Маринковића, који је погодио четири пенала и донео предност гостима (20:23).

Исти играч је почетком друге деонице донео нову максималну разлику Партизану (22:26), Дангубићу је досуђена техничка грешка, а након тога је кренула велика серија Звезде. На паркету су се нашли Јовић, Џенкинс, Лазић, Симоновић и Бјелица, који су донели свом тиму +12 (48:36), пре свега серијом од шест поена Звездиног натурализованог Американца. Бјелица, који је дошао до 9 поена, погодио битну тројку и ухватио две значајне лопте у нападу, имао је шут за +15, али није добацио до коша, па је Хечер на другој страни погодио за 48:39 на полувремену.

Џенкинс је завршио полувреме са чак 13 поена, Бјелица је убацио 9, Симоновић 8, а Митровић 6. Хечер је на другој страни имао 9 поена (шут из игре 2/8), Величковић је постигао 7, а Ратковица и Маринковић по 6.

Трећа четвртина протекла је потпуно у знаку нашег тима. Звезда је увећавала разлику, Митровић и Кузмић су погађали, па је након слободних бацања Дангубића наш тим дошао до максималних +23 (69:46). Црвено-бели су извели велики број пенала у овој четвртини (укупно чак 36 за 30 минута), а Партизан је веома лоше селектирао фаулове, па је готово сваки слао наше играче на линију пенала.

У последњем периоду виђено је много атипичних ситуација, од „8 секунди“, преко фаулова при шуту за три, фаулова у нападу, сјајних блокада, бацања која нису добачена до коша… али и једна повреда. Ђорђе Мајсторовић срушио се на паркет средином овог дела игре и изнет је са терена. Добио је аплаузе и подршку целе хале. Што се резултата тиче, гости су тројком Бирчевића пришли на 11 поена заостатка, али су Звезди два напада била довољна за нових +16, чиме је питање победника решено.

ТОК УТАКМИЦЕ

Четврта четвртина (13:19)

У прва три минута виђено је неколико фаулова у нападу наших играча, фаул при шуту за три над Лазићем, две сјајне блокаде, али не и много погодака… Маринковић је при резултату 73:56 погодио тројку и смањио заостатак свог тима на 14 поена, па је Радоњић затражио минут одмора. Као да су и једни и други чекали крај меча, и публика је утихнула, а нежељена ситуација десила се средином последње четвртине, када се повредио Мајсторовић.

Бирчевић је смањио на 11 поена заостатка свог тима, Јовић два пута једва добацио до обруча са линије пенала, али је онда евентуални повратак Партизана спречио Лазић, тројком. До краја, гости су мало смањили заостатак, па је меч завршен победом Звезде од 11 поена разлике.

Трећа четвртина (22:14)

Трећи период почео је одличном одбраном Џенкинса и Јовића, а потом и тројком Лазића и погођеним пеналом Митровића, за максималних +13 (52:39)! Ђенка је потом погодио и два бацања, за +15, а Хечер коначно погодио за госте у овом делу игре. Гости су у првих пет минута треће четвртине успели да дођу само до дванаест поена заостатка, а наш тим је одржавао и увећавао разлику. Кузмић се разиграо у тим тренуцима и донео Звезди максималних +16.

Лука Митровић је потом ушао у серију и донео Звезди великих +21 (67:46), а Дангубић повећао и на +23. Коначно су гости успели да повежу два добра напада и преко Ратковице смањили на 69:51. У финишу су црно-бели успели да смање заостатак, па је трећа четвртина завршена резултатом 70:53.

Друга четвртина (28:16)

Волтерс је отворио други период погођеним пеналима. Минут након тога Дангубићу је досуђена техничка грешка. Још једна дискутабилна одлука судија. Гости су након тога отишли на +4 (22:26). Ипак, Дангубић, Бјелица и Волтерс су серијом 9:0 вратили предност црвено-белима. Робинсон је прекинуо лоше минуте свог тима и смањио на -3. Ипак, Бјелица је погодио тројку са 8 метара уз звук сирене и донео максималну предност. Звезда је пропустила прилику да оде на +7, јер су Симоновић и Јовић промашили чак три пенала.

Бјелица је наставио да решета кош гостију и хвата офанзивне скокове, па је Звезда стигла до 39:31. Ипак, Величковић је тројком смањио. Џенкинс се потом вратио у игру и погодио тројку, па кош уз фаул након дефанзивног скока и донео Звезди +11, а он стигао до чак 13 поена!

На полувремену је остало 48:39.

Прва четвртина (20:23)

Митровић је постигао прве поене на мечу, а Хечер узвратио тројком на другој страни. Гости су погодили две тројке на самом старту утакмице, а у нашем тиму су посебно расположени Митровић и Џенкинс, који су постигли првих 11 поена за црвено-беле, а Лазић је серији 6:0 допринео пеналима за 13:8 на половини прве четвртине.

Партизан је потом креирао сопствену серију, највише захваљујући Величковићу и успео да се врати у егал и изједначи. Гости су и трећом тројком повели на уласку у последњи минут, а затим је свиран фаул Волтерсу, па неспортски Гудурићу, па је Маринковић добио четири бацања, а његов тим лопту са стране. Епилог свега је вођство Партизана на крају првог периода 23:20.

НАЈАВА

Први вечити дерби у овој сезони биће одигран вечерас, а екипе га дочекују веома близу на табели регионалне лиге, након првих седам кола. Звезда је једини непоражени тим, уз Будућност, која је Партизану нанела једини пораз, у претходном колу. С друге стране, обе екипе играју евро-такмичења, у којима црвено-бели имају скор 2:3, у Евролиги, док у ФИБА Лиги Шампиона црно-бели имају скор 2:1.

 

Повезане вести

11 comments

ĐOLE BARI 91 нов 8, 2016 at 18:27

ZEMUNAC,NE PAMTIM DA SI IKADA NAPISAO BILO ŠTA OSIM ŠTO KOMENTARIŠEŠ DRUGE LJUDE.I OVA UTAKMICA JE POTVRDILA SVE ONO ŠTO SAM NAPISAO PRE MEČA. GUDURIĆ PROSEČAN IGRAČ SKLON SAMOISTICANJU, MITROVIĆ NULA,DOK JE BIO U IGRI IZGUBILI SMO PRVU ČETVRTINU,DANGUBIĆ KRIMINALAN. O SMRADONJIĆU JE SVE REČENO, DA ĐENKU NIJE SLUŽIO ŠUT I OD OVIH MIŠEVA BI IZGUBILI. POSEBNA PRIČA JE POSLEDNJA ČETVRTINA KOJA JE NEOBJAŠNJIVA OSIM AKO NE IGRAJU ZA KLADIONICE.UMESTO DA DOTUČEMO FRANJEVCE DOLAZIMO U SITUACIJU DA SPASAVAMO POBEDU. JA NISAM PLJUVAČ,ZA RAZLIKU OD TEBE NIKOGA U ŽIVOTU NISAM PLJUNUO, A TI SEBE VIDI. I NEMOJ VIŠE DA ME POMINJEŠ,SVOJE KOMPLEKSE LEČI NA DRUGOM MESTU.

Reply
Maksa нов 8, 2016 at 14:20

Sto se tice same utakmice moram da kazem sjajan derbi : agresivne odbrane i sa jedne i sa druge strane, dosta ritma a i navijaci su bili na nivou.
Sto se zvezdine igre tice ovakvu zvezdu volim : agresivnu u odbrani i rastrcanu i produktivnu u napadu. Kontrolisali su igru tokom cele utakmice a narocito u drugom poluvremenu.Svi su igraci bili odlicni, Volters i Jovic solidni i konacno Mitrovic koji je odigrao dobru utakmicu. Jenkins je pokazao da je dostojan zvezdinog dresa jer je igrao sa zarom i voljom.
A sada Kazanj koji treba da napadnemo na isti nacin da se ispravi propust protiv Baskonije.

Reply
vladimir0644 нов 8, 2016 at 06:55

@loki…brate ti bolje nemoj kosarku da pratis. Jesi li svestan sta si napisao? Jovic? Pa da nema njega mi ne bismo 2 napada sastavili. Nije kosarka samo da svako daje kos. Juce jeste ocajno sutirao, ali u 80% meceva on ima solidnu statistiku. O asistencijama ne treba trositi reci. A Volsters.. mislis da je tako lako samo odjednom se uigrati? Pa jedino Tea da smo doveli pa da ocekujemo odmah da bljesne.. polako covece, bice Volsters super.. do kraja meseca ce da krene i on da kida!

Reply
Loki нов 8, 2016 at 20:40

Bolje da ne pratim kosarku, jer sam video da je Jovic dao NULA poena, da je imao sut 6-0, da je covek promasio sva 4 slobodna bacanja!!! Kakva statistika, kakav ucinak…a? A da…on je nosio igru i asistirao…samo je imao vise izgubljenih lopti nego asistencija!!! I tako slicno je igrao protiv Igokee i Spanaca u Evroligi. Kad igra dobro – kapa do zemlje…ali kad ne igra…sto bih se pravio ja slep i glumio nekog frika bez misljenja??? A da je on jedini koji vodi Zvezdinu igru – to je tacno, jer nismo doveli jos jednog adekvatnog plejmejkera.. A Volters? A njega ce da cekamo onako utopisticki ko Moucu i Ruiza!!??? Kakve veze ima neuigranost s time sto imas na tri utakmice ulaze sa poluzicerima i ti od 8 tih poluzicera promasih 7… ili sto imas toliko losu mehaniku suta da te protivnicki igraci pustaju da sutiras i cak te provociraju na sut… kakve to veze ima sa uigranoscu? U koju se koncepciju uklapao Miler kada je sa dva treninga na prvoj utakmici dao 18 koseva sa 4 blokade, 3 kucanja… Igrac i u fudbalu i u kosarci moze da bude neuigran sa timom ili fizicki nespreman…ali iz aviona se vidi da li je igrac ili nije…kako prima loptu, kako se postavlja, kako predaje loptu i sutira…ne mora da blista jer je nespreman..ali kada Mouca protiv Maltezana promasi prazan gol sa dva metra, kada Ruiza cekamo 4 meseca da posalje jedan centarsut, a kamoli nesto vise…onda je jasno da su to promasaji…Kao i Volters.. Umesto da polozi loptu na ziceru on baca neke „flotere“ i promasuje..i tako 7 puta na 3 utakmice!!! Sta mislite da li bi Rebic ili i Filip Covic…i kad su najneuigraniji tako promasivali!!!??? Ali mi za njih nemamo strpljenja.. a za neke migrante Ruiza, Fibela, Moucu…te belog Amera Voltersa( sto bi rekli u kraju: cekali smo crnca Amera…a dosao neki sto lici na Svedjanina)trazimo izgovore i pravdanja i cekamo ih ako treba 6 godina…jer ce do tada da se uigraju, a onda ludilo…A Rebica, Dangubica, Mitrovica…kitimo povicima „Mars iz Zvezde“…kao sto smo na cudan nacin averzicni prema Sikimicu, Andjelkovicu, Srnicu..a oni asistirase i dadose skoro sve golove ove jeseni…Ali zato je Kanga velemsjstor…dao je ceo jedan gol i imao cele 2 asistencije i na svakih 14 dana je povredjen…
I na kraju da se vratim na Jovica koji je jedan od mojih OMILJENIH po energiji, nervu, borbenosti…ali kada u nizu utakmica ne odigra dobro…pa rodjeni otac bi mu rekao:“ Kako ono igras!!?“

Reply
ĐOLE BARI 91 нов 8, 2016 at 00:14

SMRADONJIĆU, ZAŠTO NE ZGAZIŠ TUĐMANOVU BAGRU KAD IMAŠ PRILIKU ?

Reply
deki нов 7, 2016 at 23:27

Pobeda ok , razlika u kvalitetu je ocigledna… Ali me jedno brine a to su, pa recimo, nosalantne, neozbiljne igre Jovica, Dangube pa i Gudure u zadnje vreme.. Poleteli malo posle par lepih komentara..

Reply
Zvezda ooo ♥ нов 7, 2016 at 23:09

Rutinska pobeda.Razlika u kvalitetu je evidentna.Od Voltersa slaba korist.Mislim da je promašaj.

Reply
Loki нов 8, 2016 at 00:57

Strahovao sam posle slabog proslonedeljnog izdanja u Evroligi, ali ispalo je vise nego dobro. Ne bih da pobedi gledam u zube…ali moze li Jovic sto pre da ode u Barselonu…a ovog Voltersa da razmenimo sa grobarima za Hecera!!! I jos da im damo pare!!! Pa, ko je izskautirao ovog Voltersa??? Pa, onaj mucenik Mekel je za njega Stef Kari!
I sve cestitke Djekni! Bravo brate za vecerasnju partiju!

Reply
Mississauga нов 7, 2016 at 23:05

Svaka pobeda nad Partizanom mi je mila. Samo ovaj Partizan je toliko jadan da ne mogu bas ni da se radujem.

Reply
pera нов 8, 2016 at 07:00

Pogodio si u metu. Oni mislili da mogu da dobiju utakmicu na galamu i Vojinovića. Mislim da su skakali od radosti kad su ugledali da čovek sudi utakmicu. Da su sudile neutralne sudije recimo slovenci imali bi par igrača na kraju. Smešna ekipa u pokušaju čoveka sa repićem koji je umislio da je “veliki strateg“. Što se Voltersa tiče mislim da se radi i o dobrom igraču i o dobrom čoveku. Mislim da se ne treba skrivati sa njim već direktno u podužem razgovoru objasniti da Zvezda nije turski tim koji baca pare čak mislim da nije problem ni u kvalitetu ni u snalaženju već u iznenadjenju koncepcijom tima i igri koja se forsira jer očigledno igrač nije znao da dolazi u “tim“. Teško je uklopiti se u tim koji je Radonja napravio i timsku igru u kojoj svi igrači grizu da bi se dokazali i opstali. Mora se jasno staviti do znanja da je on taj koji dok je na terenu organizuje igru i diktira situaciju na terenu. Problem je i komunikacija ali to će veoma brzo doći na svoje mesto. Mislim da je razlika u odnosu na Mekela ogromna ovo je predobar igrač da ga ne bi istolerisali da se snadje i pomogne nam. Mnogi sada kritikuju sebe što su onako opalili po Rebiću. Reba je drugari moji suvo zlato samo mu treba vremena da stasa i u pravu je Dejan kada mu veruje.

Reply
zemunac1976 нов 7, 2016 at 22:53

gde je onaj Djole sto sve zna hahahaha sad pljuvaca nece biti danima,do sledeceg poraza verovatno…rutinska igra ,rutinska pobeda…na zalost doticnog i ostalih pljuvaca Radonja u junu slavi titule…podrska treneru i igracima

Reply

Leave a Comment